Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lussye píše:
Však ono se jim to přecházení nemocí vrátí
Však počkej, až se zapojíš zpět do pracovního procesu ![]()
@Paradise, podepisuju se pod tvoje příspěvky
.
@Paradise píše:
Ano vrátí amyslíš, že to nevíme? Takže to máme raději pokaždé ulehnout se zánětem nosohltanu, být týden doma a děti poslat pást? Rovnou si domůpozvat exekuci nebo barák darovat a jít pod most rovnou?Sakryš dneska se s nikým nikdo nemazlí, tak to prostě je, nikdo na nikoho ohled nebere. Chceš práci, tak makej, ale pokud budeš doma s každým zaraženým prdem, tak moc produktivní a tudíž oblíbená či žádaná v pracovní oblasti nebudeš.
My přecházeči bycsme si stokrát raději lehli a válekli se, pokud by se našel někdo, kdo za nás zaplatí účty a zajistí nám stabilní práci, není problém. Dokážeš to? Nedokážeš, tak tady nejásej, že si kazíme zdraví. Páč mi to víme, jen nemáme moc na výběr.
Jooo holka a tom to právě je, přesně jak píšeš - nikdo na nikoho ohled nebere. To je ten hlavní problém, ale s tím nic moc nenaděláme. Můžeme se tu rozdělit na dva tábory a stejně v podstatě obě strany mají pravdu. Jak říkám, chápu vás, ale ty moje dementíky tady v práci fakt nechápu ![]()
@Samantha9 píše:
Holky, jinak teda čumím, jaké máte drsné podmínky v práci. U nás většina (kromě mě) může dělat z domu a nemáme to tu teda takhle drsný..naštěstí
@Raduš.ka44 jj, první
Tak počkej, až budeš čekat druhé a doma ti bude chrchlat to první, co budeš dělat pak? ![]()
Nemocní lidé fakt nechodí do práce, aby úmyslně nakazili kolegy. Chtěla bych po RD najít zaměstnavatele, který bude vstřícný. Zaměstnavatele, kde si člověk bude moct vzít neschopenku, když to bude nutné, kde člověk bude moct jít k lékaři, aniž by skrz to dostal tři maily a práci za trest. Zaměstnavatele, kde nebude problém z minuty na minutu odjet, když ti ze školky zavolají, že si dítě vyrazilo zuby. Zaměstnavatele, který kouká na to, že pro firmu děláš taky něco navíc a nezapomene na to v momentě, kdy potřebuješ volno. Ale to abych začala hledat už teď (mám na to dva roky).
@Samantha9 píše:
@Raduš.ka44 Ty kráááso, tak to je teda masakr! Snad najdeš někdy lepší práci, než je toto, páč tohle je masakr!
To je jen zlomek toho, jak to u nás v práci vypadá… ![]()
@radúna píše:
Však počkej, až se zapojíš zpět do pracovního procesu@Paradise, podepisuju se pod tvoje příspěvky
.
Však já si iluze nedělám
ale to nic nemění na tom, že mě to štve
Chápu důvody proč chodí někteří do práce, ale né všichni jsou v těch stejných situací, ale nemění to můj pohled na to, že mě to štve.
Stejně jako to, že vás u dr. objednají za 2-3 měsíce ![]()
Kdysi dávno (cca 15 let zpátky) jsem pracovala ve firmě, která každý rok vyplácela zaměstnancům na konci roku prémii ve výši 10.000 Kč za to, že celý rok nešli na marodku, paragraf. Celkově tam vládl dost šílený psych. teror a dřina šílená.
Pak práce ve zdravotnictví. Taky šílené, protože když někdo vypadl z prac. procesu - tak my ostatní jsme se mohli do špitálu rovnou nastěhovat.
Teď je mi fajn, mám zaměstnavatele, o které v podstatě sní @Raduš.ka44, ale je to za cenu toho, že jsem 3 roky neměla dovolenou jako takovou - určenou k „odpočívání“. Dovolenou čerpám na nemoci dětí.
U nás je to to samé…nikdo si nemůže dovolit jít marodit s nachlazením, protože hypotéka aj. prostě měsíc nepočkají a to ani nemluvím o tom, že Vánoce klepou na dveře…
@Samantha9 píše:
Jdu si k vám ulevit, jelikož jsem už vážně vytočená. Proč totálně nemocní lidi chodí do práce? Jsem těhotná a všichni v práci kolem mě chrblou místo toho, aby zůstali doma v pelechu a léčili se. Už jsem dostala i rýmečku naštěstí bez teploty a dalších jiných příznaků, ale i tak mi to připadá totálně zhovadilé, že do té práce lezou. A když si postěžuji šéfovi, tak odpovědí mi je, že mám být odolná a že dovolenou si rozhodně vzít nejde, jelikož je moc práce.Taky vás to tak vytáčí? Ať už v práci či v obchodě, tramvaji a jiných společenských prostorách? Proč si máme kvůli takovým dementům vybírat svoje dovolené, abychom se nenakazily? Přidejte mi i váš pohled na tyto situace
Odpovedela sis sama. Chapu te, ale chapu i ty lidi. Zaklad je nelezt do mhd a minimalizovat pobyt v prostredi, kde ty lide jsou. Takze rano sednout do auta, prezit chrchlajici lidi v praci, a pak rovnou domu.
@Raduš.ka44 Tak zaměstnavatel roku
Mě můj bývali zaměstnavatel řekl, že nepočítal s našimi výplatami(mojí a mé kolegyně) nepočítal, protože jsme ženy a máme doma živitele
Nebo mi přinesl 2500 kč ať rozdám výplaty po 12 zaměstnanců ![]()
Taky si před výplatou odjeli oba na dovolenou a nám tam nenechali ani korunu.
Když jsem byla těhotná s velkou virozou doma, a dělala jsem v posteli uzávěrku, tak mi vyčetl, že si dovoluji mu připomenou výplatu. Jsem svojí poslední výplatu neviděla a ani neuvidím.
Taky jsem měla zaměstnavatele, u kterého se nesmělo ani obědvat…pač to je prý pracovní deformace.
Takže iluze si fakt nedělám
mě bude stačit, že neseženu nějakého psychouše, co mi bude pravidelně posílat i malou výplatu, ale bude se ke mě chovat jako k člověku…což je celkem nereálný.
No to bych asi musela zůstat na půl roku doma já
Kolegyně samozřejmě do práce nemocné chodí (nachlazení se u nás přechází s naprostou samozřejmostí
). Do toho mám každodenní styk s klienty, takže když potřebují něco vyřídit, tak dojdou nemoc nenemoc a chrchlají mi přes stůl…nevím, jak by se šéfka tvářila, kdybych se na ně „tvářila“
Je to nepříjemné, ale pro obě strany. Já nechci být nemocná a ostatní nechcou příjít o prachy ![]()
@Samantha9 - třeba je kolegům v práci lépe než doma.. Třeba by tam neměli na práci klid.. ![]()
Co jim koupit místo brblání tady třeba kilo pomerančů nebo citrónů a med do kuchyňky, ať je jim lépe? ![]()
Mě teda nejvíc štve lidská de**lita, která se šíří snad rychlostí světla
… k dotazu, já osobně, pokud uznám za vhodné, že to chce k lékaři, tak jdu marodit a štve mě, když někdo nejde, ale dokážu to chápat, takže mlčím
máme tu jedno samoživitelku, která je ráda, že vyjde a co se týče alíků, tak ty samozřejmě ex platí jak se mu chce, takže je ráda, že holce koupí tužky do školy, v životě by mě nenapadlo takto o ní smýšlet a být kvůli tomu nějak extra naštvaná… hold se v těchto měsících musíme nějak obrnit a přežít to období ![]()
Já jsem na mateřské, takže toto se mě netýká, ale mám okolo sebe pracujících a tak trochu vím, Proč…
Kamarádka chodí do práce i když je nachcípaná- dokud nemá teploty, protože ji předtím na střídačku omarodily děti a v práci už měly řeči…
Tchýně chodila do práce nachcípaná, protože se u nich snižoval stav a těm co končily smlouvy, tak kteří nejvíc byly doma, tak daly výpověď..
manžel chodil do práce nachcípaný, protože musel, vyjednává nějaká schůzky a řeitel mu řekl, že musí, tam prostě být.. Pokud neměl horečku, šupl si paralen a šel.
Myslím, že to neni lidmi, ale dobou a upřímně to slyším okolo, že snad každá má vítr zůstat doma a pokdu nejsou teploty, tak se prostě chodí.. Věřím, že se to lidem nelíbí.. asi by radši leželi doma, ale…
je ale fakt, že jsem jednou viděla takto prodavačku u masa.. ale to jsem fakt pochopení neměla… ![]()
@Králičice píše:
@Samantha9 - třeba je kolegům v práci lépe než doma.. Třeba by tam neměli na práci klid..
Co jim koupit místo brblání tady třeba kilo pomerančů nebo citrónů a med do kuchyňky, ať je jim lépe?
Jééé, ty na to jdeš od lesa, to se mi líbí
. Mír a lásku, mějme se všichni rádi a chovejme se k sobě pěkně i v nemoci
. Paráda, vyzkouším
(není za tím ani krapet ironie..kdyby někoho napadlo
)