Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Možná ti praskl žaludeční vřed. Těžko říct. Proč místo zakládání diskuse nejdeš do nemocnice? Nechápu tohle ptaní se. Nejsme lékaři, my ti dovnitř nevidíme. Dochází ti i toto?
Proto se ptám, zda někdo nemá zkušenost, o lékaři samozřejmě vím, ale mám doma dvě malé děti a manžela v práci, který se domu dřív než o půlnoci nedostane, ale jelikož mám strach, tak se ptám, jestli třeba „burcovat“ maminku, která bydlí 60 km daleko…
V noci nikoho neburcuj, stejne by ti ji asi nejspis takhle hned neudelaly..i kdyz jsi odplivla krev tak ty potize nejsou akutniho razu, pokud by jsi krvacela vyrazne, zvrcacela krev tak samozrejme hned do nemocnice i o pulnoci ale uvidis pokud se krev neobjevi pockala bych az na pondeli.. rozhodne dietni opatreni..jen lehka jidla a male porce a hodne pij.. a na noc si udelej zvysenou polohu horni casti tela.. ![]()
Vredy to byt muzou ale urcite si nemysli ze praskle jak tady nekdo pise, to jsou uplne jine priznaky.. ta krev muze byt jen z toho ze je sliznice podrazdena od zvraceni to se stava celkem bezne..
Opravdu ez na Gastro.Mam obdobny problem a nakonec mam zanet v zaludku a kýlu. Jdu na operaci.
@hanka.br. píše:
Na zubní.
tak tohle bylo zbytečné ne? ![]()
jde o to do jakého města by jsi jela a jakou tam máte nemocnici. Já bych třeba u nás jela přímo na gastro. Krajská nemocnice, no. A počkej na manžela v klidu to s ním prober a uvidíš. Zatím souhlasím s radou @katule9
@majka 4 Nemyslím si. Tři měsíce trvající bolesti žaludku a zvracení se řeší v pátek večer dotazem, na jakou pohotovost jet. Moje odpověď je stejně absurdní jako celý dotaz.
@hanka.br. píše:
@majka 4 Nemyslím si. Tři měsíce trvající bolesti žaludku a zvracení se řeší v pátek večer dotazem, na jakou pohotovost jet. Moje odpověď je stejně absurdní jako celý dotaz.
jenže za ty tři měsíce se mi to stalo v noci 2krát nebo 3krát, takže to není taková „tragédie“ zvlášt po tom, co jsem se mordovala s rozkojováním, za den naspala tři hodiny, ono pak člověku můžu být blbě třeba jen z toho…kdyby mě to bolelo tři měsíce v kuse, je jasné, že se neptám a dávno bych už byla u doktora
A jela bych do Plzně, vůbec to tady co se týká lékařů neznám, krom porodnice jsem v nemocnici nikdy nebyla, at už na pohotovosti nebo na nějakém vážnějším vyšetření, někomu to asi přijde absurdní se zeptat, ale já to opravdu nevím, tak se omlouvám ![]()
Dobrý večer,
vím, že bych měla dotaz směřovat spíše na lékaře, ale jde mi i o vaši případnou zkušenost. Jsme 3,5 měsíce od porodu (nevím, zda to má nějakou souvislost), ale od té doby mě náhodně, bez pravidelnosti párkrát v noci vzbudily bolesti, tlačení v žaludku, pocit na zvracení, po vyzvracení pocit úlevy a ráno jakoby se nic nestalo - bylo to převážně po grilování a těžkém jídle, úplně jsem se tomu vyhýbala a byl klid. Teď se mi to stalo opětovně, ale nedokážu určit po čem… Dnes v noci se to opakovalo, pocit na zvracení, vzbudilo mě to, tak jsem „letěla“ a nic, jen jsem odplivla a bylo to zbarvené do hněda, nevěnovala jsem tomu pozornost, dnes v podvečer se to objevilo znovu, ale v tu chvíli mi došlo, že v ústech cítím jakoby pachuť krve a když se mi několikrát zvedl žaludek, odplivla jsem do kapesníku kousek sražené krve
… začínám mít strach, co by to mohlo být, zda čekat do pondělí a navštívit praktického lékaře nebo to říct manželovi a vyrazit třeba zítra na pohotovost, šíleně mi padají vlasy, což jsem do teď přisuzovala hormonům, bylo to tak i po prvním porodu, ale jsem z toho fakt vystrašená, nemáte někdo třeba obdobnou zkušenost? na co se mám připřavit?
omlouvám se za román a děkuji za každou reakci