Jakou pračku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25141
28.3.19 21:00

@Aduš8 to je mi jasny a nějak jsem doufala, že se najde lepší i mezi tím.
Ja zvazuju totiž Miele, ale premyslim, jestli nezkusit neco obycejnejsiho …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:08
@Aries6 píše:
Ahoj všem, oživuji. Ta, co mame, dosluhuje, tak koukam po jinych … moje otázka je jasná. Co má malou poruchovost a dobrou zivotnost? Máte někdo doma třeba opravare, který poradi, co je kvalitní?
Děkuji.

Pročti si Dtesty a neboj se připlatit (10 - 15k).

Pračka má jiný buben než sušička, proto se nedoporučuje kupovat kombinace.
Uzké pračky mají malý buben, tudíž hůře perou.
Přední plnění je lepší než horní.
Máchání je jen o tom kolik vody se ušetří i Miele v tom propadlo.

AEG = Electrolux

Whirlpool = Zannusi = SANDY (Philco?)

Beko = Grundig

Dnes se vše vyrábí v Polsku nebo Turecku.

Vyplatí se vybrat model u kterého po zaregistrování získáš záruku na celek na 5 let atd a nejen na motor.

@Aduš8 píše:
Dle mého známého opraváře elektroniky, je dneska značka už nepodstatná věc. Všechno se vyrábí tak, že to vydrží tomu, kdo má štěstí. Nátlak spotřebitelů tlačí ceny dolů a výrobci musí šetřit na materiálech. Poté to tak vypadá.

Tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:09
@Aries6 píše:
@Aduš8 to je mi jasny a nějak jsem doufala, že se najde lepší i mezi tím.
Ja zvazuju totiž Miele, ale premyslim, jestli nezkusit neco obycejnejsiho …

Miele jedině s 20 letou zárukou, co nabízeli o vánocích, jinak asi ne, protože za stejné peníze se dají koupit 4 normální, které těch 20 let vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31620
28.3.19 21:18
@potvurka89 píše:
@Aduš8 proto si člověk nesmí koupit pračku za 10tis a čekat od ní že vydrží 10 let ta je ráda že vydrží záruku :mrgreen:

I na takovou můžeš mít štěstí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31620
28.3.19 21:20
@Průzkumník píše:
Miele jedině s 20 letou zárukou, co nabízeli o vánocích, jinak asi ne, protože za stejné peníze se dají koupit 4 normální, které těch 20 let vydrží.

Zrovna Miele má většinu věcí snad nesmrtelných, ale 20 letá záruka se hodí, o tom žádná :mrgreen: nicméně tam je to už potom spíš o šetrnosti/kvalitě fungování než o tom, že by měla vydržet 4× tolik co ostatní pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
28.3.19 21:26
@Nimie píše:
Zrovna Miele má většinu věcí snad nesmrtelných, ale 20 letá záruka se hodí, o tom žádná :mrgreen: nicméně tam je to už potom spíš o šetrnosti/kvalitě fungování než o tom, že by měla vydržet 4× tolik co ostatní pračky.

To jo, ale za 20let budou pračky úplně jinde než dnes. Chce to kompromis.

Třeba pračku za 12k s 5 letou zárukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31620
28.3.19 21:29
@Průzkumník píše:
To jo, ale za 20let budou pračky úplně jinde než dnes. Chce to kompromis.Třeba pračku za 12k s 5 letou zárukou.

To nejspíš jo, proto píšu že u Miele je tam trochu jiný cíl. Kvalita pračky není jen o tom jak dlouho přežije, ale i o tom, jak pere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
29.3.19 21:13
@Průzkumník píše:

Ale já radši koupím jednu kvalitní, na kterou bude spoleh, než se každých 5 let klepat a rozčilovat s novou pračkou. Plus ohled na životní prostředí.

@Průzkumník píše:
To jo,ale za 20let budou pračky úplně jinde než dnes. Chce to kompromis.Třeba pračku za 12k s 5 letou zárukou.

Zrovna u Miele mám pocit, že to neplatí. Jedou si svých pár modelů pořád dokola. Ano přidávají funkce, jako je wifi … ale základní vybavení a systém praní je pořád o pořádný kus napřed. U jiných komerčních značek mi vadí třeba to, že model, co koupíš, že za půl roku zastaralý … zdá se mi to trochu jako cílené matení spotřebitele … alá stále koncentrovanější prostředky na nádobí, na praní … proč koupím v DM kvalitní koncentrovaný prostředek na nádobí už pár let za pár korun a Jar je stále koncentrovanějí a ještě daleko od toho z DM???? Jen takový přirovnání. Už jsme se s manželem rozhodli pro Miele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
29.3.19 21:20
@Aries6 píše:
Zrovna u Miele mám pocit, že to neplatí. Jedou si svých pár modelů pořád dokola. Ano přidávají funkce, jako je wifi … ale základní vybavení a systém praní je pořád o pořádný kus napřed. U jiných komerčních značek mi vadí třeba to, že model, co koupíš, že za půl roku zastaralý … zdá se mi to trochu jako cílené matení spotřebitele … alá stále koncentrovanější prostředky na nádobí, na praní … proč koupím v DM kvalitní koncentrovaný prostředek na nádobí už pár let za pár korun a Jar je stále koncentrovanějí a ještě daleko od toho z DM???? Jen takový přirovnání. Už jsme se s manželem rozhodli pro Miele.

Hele a který prostředek na nádobí to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
30.3.19 09:20

@Průzkumník ten jejich, DenkMit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
30.3.19 09:37
@Aries6 píše:
@Průzkumník ten jejich, DenkMit.

Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
30.3.19 11:19

@Průzkumník mají víc variant, kupuju natural. Ale všechny jsou super. Kupuju i jejich věci do myčky a cokoliv zkusím jiného, vždycky se vrátím k jejich. Tam věřím na německou kvalitu, protoze často mají na originálním balení na nalepce český popis - takze ne jak kvalitnejsi ariel pro Německo a horší do Česka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
30.3.19 12:36
@Aries6 píše:
@Průzkumník mají víc variant, kupuju natural. Ale všechny jsou super. Kupuju i jejich věci do myčky a cokoliv zkusím jiného, vždycky se vrátím k jejich. Tam věřím na německou kvalitu, protoze často mají na originálním balení na nalepce český popis - takze ne jak kvalitnejsi ariel pro Německo a horší do Česka.

Už i to otestovali a bylo to šul nul.

OT - Ale je fakt, že když zajdeš do německého Kaufu, tak má nabídku jako náš Globus. U pultu se sýry to bylo v Marktredwitzu vidět ihned. A zkus přijít v českém Kaufu, že chceš ochutnat sýr, který stojí pětikilo. Budou se na tebe dívat jak na mimozemšťana. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22864
4.4.19 06:49

@Aries6 Já mám Beco, předtím jsem jí měla taky, vlastně 8let a kdybych nepotřebobvala větší, mám jí dál. Nikdy s ní nic nebylo, dala jsem jí mamce na chatu a frčí další 2 roky dál..
Před 2 lety jsem si koupila opět Beco na 8kg, mám i myčku Beco a taky spokojenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.1.20 16:55

Pračka beko

Jen bych chtěla přispět s vlastní zkušeností. Máme 4 a půl roku pračku BEKO. Už vlastně nemáme. Už je po ní. Prala dobře, to si nemůžu stěžovat. Co mě ale dostalo, pračku nelze opravit. Opravář nechtěl ani přijet. A to jsem obvolávala více servisů a všichni mi řekli to samé. Na čtyři a půl roku starou pračku se už nevyrábí náhradní díly… Tak co si má člověk myslet? Když si připlatím 5 let záruku, k čemu mi bude, když už nikdo nebude mít náhradní díly???!!! Teď vybírám novou pračku. A netuším zda si tu 5ti letou záruku přikoupit… Spíše je to jen obírání lidí o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí