Jakou vybrat porodnici?

6
5.1.20 08:11

Jakou vybrat porodnici?

Ahoj všichni, jsem v 10tt a chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Už se koukám po prodnicich v Praze. Chtěla bych hlavně asi co největší soukromí. Moje doktorka mi doporučovala porodnici ve fakultní nemocnici královské Vinohrady. Že od minulého roku je tam úplně jiný tým doktorů a že to tam je super. Na internetu ale není moc informací ani zkušenosti jiných. A pak se mi zamlouvá Krč. Poradili by jste mi prosím? Popřípadě vase zkušenosti? Děkuji :) :)

Příspěvek upraven 05.01.20 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.1.20 08:25

Kdybych bydlela v Praze jedu rodit do Rakovníka. TOP pracoviště, co se týká přirozeného porodu.
Ale samozřejmě záleží co od porodu očekáváš - pokud „hlavně porodit, je mi jedno, co, jak, kde“ tak je to fuk.
Pokud stojíš (pokud to bude po zdravotní stránce možné) o hezký přirozený porod, bez zásahů a zbytečně medikace. Doporučuju Rakovník - pokud ho máš v dojezdové vzdálenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
5.1.20 08:27

Rakovník. Přístup personálu není nikde lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
5.1.20 09:16

Rodila jsem na Bulovce a příště budu zase. Na nadstandardu mohl za poplatek se mnou být manžel i přes noc na pristylce. Byla jsem pár d ní na dvouluzkovem nadstandardu a pak na tom jednolůžkovem a tedy to byl supr servis na tom jednolůžkovem.
Sestřičky milé, že mám zazvonit a vše přinesou, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.1.20 09:22

Vybrala bych si porodnici, kde je detska JIP, aby v pripade problemu nemuseli dite nikam prevazet.

A uprav si nazev diskuse - z porodnice si udelala prodonici 8o

Příspěvek upraven 05.01.20 v 09:24

• Citovat
  • Upravit
12959
5.1.20 09:23

Já rodila v Krči dvakrát, poprvé před 9ti lety a podruhé teď v prosinci a musím říct, že výborny. Byla jsem spokojená úplně se vším, fakt nemám nic na co bych si stěžovala, takze za mě rozhodně tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
5.1.20 09:27

V lednu 2017 jsem rodila na Bulovce, prirozeny porod bez zasahu, nastrihu, medikace, byla jsem na standardnim pokoji, 3 maminy, a vse v pohode. Maleho jsem mela u sebe uz hodinu a pul po narozeni (byl nalokany uz zkazene plodovky).
V cervnu 2020 bych mela rodit znovu, zaregistrovala jsem se znovu na bulovku a tentokrat bych si asi vzala nadstandard, prave kvuli tomu, ze uz mame dite a tam jsou navstevy neomezene, vc. moznosti stravit noc pro muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.20 10:21

@Alyss o Krči jsem zatím slyšela dobře zkušenosti jen v případě bezproblémového porodu. Pak když nastanou nějaké problémy je to prý průser. Ale tahne mě to zatím asi nejvíce tam. Moc děkuji za sdílení vaší zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
5.1.20 10:23

@Tereska01
Za mě rozhodně Motol. Špičkové vybavení a přístup personálu na jedničku. A kdyby nějaký problém nedejbože, tak jsou na to připravený.

@Kristyna.Vechtova
Jet do Rakovníka s kontrakcemi bych třeba fakt nechtěla.

Já rodila obě děti v Motole.

První únor 2018,super přístup, žádné léky, na vyžádání pak rajský plyn (epidural jsem nechtěla a nestihl se, chtěla jsem tu i fúzi do žíly, odmítli s tím, že je miminko moc malé a že by to nebylo dobré). Žádné urychlovaní, žádné nepřirozené zásahy. Klystyr jsme nestihli, na nastrih se zeptali a já souhlasila. Pupeční nechali dotepat, Bonding s miminkem proběhl (jen byl na vyhřívané podložce, byl fakt drobounky), šestinedělí super, měla jsem problem s kojením a klidně třikrát za noc mi trpělivě prikladaly malého a pomáhaly mi.

Druhý porod teď prosinec. Naprosto úžasná PA. Klystyr atp jsem odmítla, bála jsem se, že to nevydržím, kontrakce byly hodně silné. Bez léků, zezacatku nebylo třeba a když už jsem fakt nemohla, tak mi PA řekla, že už to bude, že malej je pripravenej a ať vydržím. Že mi může píchnout vodu, jestli fakt chci nějaké urychlení… Malej byl do 15 minut s námi. Bonding s miminkem, tentokrát celou dobu u mě, šestinedělí zase super přístup. Jen teda kvůli pozitivnímu streptokoka jsem dostala atb a na úplný závěr glukozu, byla jsem unavená. Vše po optání a mém souhlasu..

Nemám tohle demonizovani velkých nemocnic ráda, já měla naprosto super přístup i péči u obou dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.20 10:23

Všem děkuji :) bydlím v Praze v Petrovicích.

A ještě se zeptám jestli je tu někdo kdo má zkušenosti s Vinohradskou porodnici? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
5.1.20 11:19

@Tereska01to jsem taky někde četla a tomu bych nevěřila, já měla u obou děti, co jsem rodila v Krči ne úplně v pohodě těhotenství, teď jsem rodila s trombózou… Ono asi na každou porodnici najdeš někoho, kdo byl nespokojený.. Já třeba prvního rodila u Apolinare a tam už bych víckrát nešla;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
5.1.20 11:24

@Tereska01 ja rodila syna na Vinohradech..unor 2018 a byla jsem spokojena…jedine, co bych jim vytkla je mene soukromi u samotneho porodu..maji jeden samostatny box a jeden dvouluzkovy, ktery samozrejme vysel na me :zed: na sestinedeli jsem byla na nadstandardnim dvouluzaku a bylo to ok..doktori se tam obmenili v roce 2017..spousta mladych a velmi pozitivnich lidi..kazdopadne zastupce primare, prekvapive mlada, ale neuveritelne talentovana doktorka Grollova..jeden z nejlepsich lekaru, ktereho jsem mela moznost kdy poznat..porod jsme zvladly na jednicku, i kdyz to bylo hekticke a prilis rychle..za me doporucuji..me ceka dalsi porod v 07/20,ale Vinohrady jsou pase, nedojedeme, prestehovali jsme se..takze jdu rodit do Krce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.20 12:40

@Lara Farseer no vidíš já to nemít přes 100km jedu jedině tam. Takhle jsem měla svou PA a porod podle představ. Ale šestinedělí v té nemocnici hrůza děs, pokud budu ještě někdy rodit, tak jedině ambulantně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
5.1.20 12:48

Krč nedoporučuji. Ne prvorodicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.1.20 13:11

@VVVZ a pročpak? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková