Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Já myslím,že obyč.vanička stačí,nakonec když malý seděl,tak jsem ho koupala ve škopku a bylo to ještě lepší(méně vody,více srandy).Chápu,že ze začátku je z toho člověk unešenej a vybírá i podle vzhledu,ale pak zjistíš,že ta vanička,kterou jsi tak pečlivě vybírala stejně skončí na půdě nebo ve sklepě.
Hela84 píše:mabit píše:To asi splní, ale stejně budeme muset koupit ještě něaký lehátko…a ono když to spočítáš, tak ti to vyjde pomalu nastejnoHela84 píše:ta je moc pěkná,ale nespní stejnou funkci i obyč. vanička
MikaSipa O něčem takovém právě uvažuji, akorát jsme nevěla jak je kdo s tím spokojený:-) Takže díky za radu.
hele lehátko jsem kupovala na doporučení kamarádky takový molitanový a stálo mě 150 kč, neobyčejnější vanička stojí kolem 200 kč, takže tě to vyjde o dost levněji než tahle zmiňovaná vana za 700. Kyblík no poprvý jsem se taky bála, ale nakonec muž držel a já mydlila a kdyby si to naše telátko nezačalo v kyblíku stoupat a dělat kravinky, tak je v něm dodneška. Jinak kyblík stojí 600 novej, ale nutně nový mít nemusíš, já ten náš koupila za 350 i s poštovným a doma pořádně umyla.
No tak já tedy asi koupím jen tu obyč ![]()
Akorát budu muset koupit ten stojan což není vůbec levná záležitost, bohužel nemám vaničku kam dát (nad pračkou máme skříňku, přebalovák jsem si nechávala vyrobit a nějak jsem to přepískla s výškou, takže dát na ní vaničku, tak na malýho ani neuvidím
).
já budu koupat na kuchyňský lince u okna kde nejsou žádný skříně nad linkou
lehátko jsem koupila, ale nakonec využila. Lépe se nám koupalo bez něj.
Jak už holky psaly, při prvním miminku je máma v euforii a nakoupí plno zbytečností. Mluvím i za sebe ![]()
consi píše:
lehátko jsem koupila, ale nakonec využila. Lépe se nám koupalo bez něj.Jak už holky psaly, při prvním miminku je máma v euforii a nakoupí plno zbytečností. Mluvím i za sebe
jojo například kojící polštář jsem využila na všechno možný, jen ne na kojení. Vítek byl Malinkej a pořád mi zapadával mezi mě a polštář
A nebo dudlíky, nejlepší je palec ![]()
lleennttiillkkaa píše:Hela84 píše:hele lehátko jsem kupovala na doporučení kamarádky takový molitanový a stálo mě 150 kč, neobyčejnější vanička stojí kolem 200 kč, takže tě to vyjde o dost levněji než tahle zmiňovaná vana za 700. Kyblík no poprvý jsem se taky bála, ale nakonec muž držel a já mydlila a kdyby si to naše telátko nezačalo v kyblíku stoupat a dělat kravinky, tak je v něm dodneška. Jinak kyblík stojí 600 novej, ale nutně nový mít nemusíš, já ten náš koupila za 350 i s poštovným a doma pořádně umyla.mabit píše:To asi splní, ale stejně budeme muset koupit ještě něaký lehátko…a ono když to spočítáš, tak ti to vyjde pomalu nastejnoHela84 píše:ta je moc pěkná,ale nespní stejnou funkci i obyč. vanička
MikaSipa O něčem takovém právě uvažuji, akorát jsme nevěla jak je kdo s tím spokojený:-) Takže díky za radu.
My jsem jí taky nekupovali novou tu vaničku, jenom jsem našla odkaz kde je. Koupila jsem jí na mimibazaru, požitou asi za 400,– ![]()
consi píše:
lleennttiillkkaa na kojícím polštáři jsem spala
Jojo na konci těhotenství byl to nejlepší co jsem mohla v posteli potkat, potom jsem ho sebou měla v nemocnici, protože tam měli trapně malý polštáře, tak jsem ho měla jako opěrku.
My koupali v obyčejné vaničce celkem dlouho. Má to tu výhodu, že když pak dítě hodně cáká (celkem brzy), tak je zmáchaná kromě tatínka už jen vana
. Lehátko jsem měla taky, používala jsem ho chvilku a pak zjistila, že bez něj je to mnohem lepší. V porodnici mě naučili super držení, takže jsem se nebála. Teď mladší dceru koupu úplně stejně (fotka je se starší dcerou 4.týden od narození). Vody dávám hodně málo, na rozdíl od kyblíku na jejím množství až tak moc nezáleží.
Kojící polštář jsem u starší neměla a nechyběl mi, u mladší jsem ho dostala už v těhu, ale používám ho až teď do postýlky, Maruška spí jím obložená. Jednak má zmenšený prostor, což ji vyhovuje, a hlavně je fixovaná na místě a necestuje po postýlce ani se neotáčí (spí na boku).
Já malou koupala v úplně obyčejné vaničce, kterou jsem zdědila po 15 letém synovci. Stačila nám stejně jen asi půl roku a pak už byla malá. Ségra koupala ve vaničce ještě po nás, ale i její malý šupajdil velice brzo do velké vany, protože se do té dětské jaksi nevešel.
helčo tak my máme tu vaničku ONDA OK BABY jak je v odkazu, máme měsícní miminko a nemůžu si to vynachválit, jak to bude do budoucna nevim, ale je perfekt, malá si tam leží, zvládne hezky koupat i jeden člověk, já bych se bála jí držet v obyč vaničce a stejně bych musela použít lehátko, tj. finančně to pak vyjde skoro stejně
a kojící polštář? jéé, v těhu jsem ho využívala na spaní, omotala jsem se kolem něj, podepřela břuch
a ted na kojení nebo jím obložim malou… pro mě nejlepší věc!!!
My koupeme v obč. vaničce s takovým tím klasickým lehátkem a malej je tam spokojenej…Vejde se tam ještě teď a to je celkem dlouhán.
Bez lehátka si to neumím představit, takhle si tam leží a má pohodu a já ho nemusím držet…
Kojící polštář jsem měla jen půjčenej, nevyužila jsem ho ani v těhu (příško mi ve spaní nijak nevadilo) a na kojení už vůbec ne, než jsem nachystala polštář tak by se malej uřval hlady, tak jsem od narození kojila bez polštáře…