Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My mame teda kluka, ale ve 3 letech dostal už klasické lego (holka by mohla dostat to friends), říkáš že ji baví skládačky, tak klidně nějaké dětské puzzle, člověče nezlob se, to u nás taky hodně frčí (takové to obrázkové). Nebo třeba tu Albi tužku. No a pak nějaké sportovní vybavení, syn v tom věku měl už kolo, koloběžku, lední brusle, inliny dostal ke 4. narozkam, nebo teď na léto třeba něco nafukovaciho do vody ![]()
@Lily Evans píše:
My budem trilete kupovat kouzelnou Albi tuzku.
To je dobrý nápad
@Kriss Tina píše:
My mame teda kluka, ale ve 3 letech dostal už klasické lego (holka by mohla dostat to friends), říkáš že ji baví skládačky, tak klidně nějaké dětské puzzle, člověče nezlob se, to u nás taky hodně frčí (takové to obrázkové). Nebo třeba tu Albi tužku. No a pak nějaké sportovní vybavení, syn v tom věku měl už kolo, koloběžku, lední brusle, inliny dostal ke 4. narozkam, nebo teď na léto třeba něco nafukovaciho do vody
Právě těch puzzli teď má fůru. Lego duplo má asi troje. člověče máme od vánoc, Sportovní vybavení má koloběžku, má first bike, teď vede hlavně trampolína. Kolo chceme ke 4.narozkám, až zdokonalí rovnováhu na first biku. Ta albi tužka ale se mi líbí, a na vánoce bych dokoupila nějaké knížky.
Kvůli problémům s výběrem dárků dáváme už jen jeden společný.
Já se snažím spíš rozšiřovat co už mají, než úplně něco jiného.
Tak z vašeho, nové šaty pro panenky, jídlo do kuchyňky..
My bývalí šťastný i za hezký blok s pastelka mi. Tak co to taky zkusit ![]()
@Netopirek píše:
Já se snažím spíš rozšiřovat co už mají, než úplně něco jiného.Tak z vašeho, nové šaty pro panenky, jídlo do kuchyňky..
My bývalí šťastný i za hezký blok s pastelka mi. Tak co to taky zkusit
Take to tak delame. Ted budeme k tretim narozeninam vybavovat obchudek. A pak davame tedy jiz zazitkove darky, drazsi akvaparky, zabavne parky… Nelibi se mne to hromadeni veci.
@Netopirek píše:
Já se snažím spíš rozšiřovat co už mají, než úplně něco jiného.Tak z vašeho, nové šaty pro panenky, jídlo do kuchyňky..
My bývalí šťastný i za hezký blok s pastelka mi. Tak co to taky zkusit
Taky jsem zvažovala jeden větší od všech, ale nic jsme nevymysleli. Do kuchyňky toho má fůru, oblečky na panenky má po sobě, ty originál šatečky za 300-400 mi je líto peněz. Dneska ty děti toho mají fůru a pak není co kupovat. Ono ji stačí kinder vajíčko jak říká. Starším holkám se skládáme na mobil, a na tablet. Jedna to druhá druhé. co potřebujjí aktuálně.
@Cuddy píše:
Take to tak delame. Ted budeme k tretim narozeninam vybavovat obchudek. A pak davame tedy jiz zazitkove darky, drazsi akvaparky, zabavne parky… Nelibi se mne to hromadeni veci.
JJ taky se mě to nelíbí… je toho fůra všude
. Jenže bude společná oslava, starší dostanou ten tablet a mobil, a musíme i té mladší něco z čeho bude mít radost. což bunda a povlečení i když je s oblíbenýma kočičkama, asi nebude.
@Veru1987 píše:
Taky jsem zvažovala jeden větší od všech, ale nic jsme nevymysleli. Do kuchyňky toho má fůru, oblečky na panenky má po sobě, ty originál šatečky za 300-400 mi je líto peněz. Dneska ty děti toho mají fůru a pak není co kupovat. Ono ji stačí kinder vajíčko jak říká. Starším holkám se skládáme na mobil, a na tablet. Jedna to druhá druhé. co potřebujjí aktuálně.
Tak jí to kinder vajíčko kupte.
Mě takhle přijde, že jí vlastně „nutíte“ dárky, které ani nechce. Kvůli vašemu pocitu.
Kupte jí každý několik vajíček. A pak jí vemte někam kde se jí to líbí. Pokud možno jen jí.
Moje nejstarší dostala ke 3 narozeninám Mořský svět.
Prostřední barbie a k ní šatičky.
@Veru1987 píše:
JJ taky se mě to nelíbí… je toho fůra všude. Jenže bude společná oslava, starší dostanou ten tablet a mobil, a musíme i té mladší něco z čeho bude mít radost. což bunda a povlečení i když je s oblíbenýma kočičkama, asi nebude.
Jenže ona by fakt měla největší radost z těch kinder vajíček.
@Netopirek píše:
Tak jí to kinder vajíčko kupte.
Mě takhle přijde, že jí vlastně „nutíte“ dárky, které ani nechce. Kvůli vašemu pocitu.Kupte jí každý několik vajíček. A pak jí vemte někam kde se jí to líbí. Pokud možno jen jí.
Moje nejstarší dostala ke 3 narozeninám Mořský svět.
Prostřední barbie a k ní šatičky.
Tak nějaké kinder vajíčko ji koupíme určitě, ale ona by je pak zpucovala nejradějí najednou všechny. Nutit ji nic nechci, chci ji pořídit něco právě rozumného z čeho by měla radost s čím by si vyhrála. nějakou rozumnou stavebnici, kreativní hračku. Když to bude zážitek pojedou i starší dcery. už by to nebylo jen pro ní. I si líp vyhraje na atrakcím se staršíma holkama, než sama.
@Netopirek píše:
Jenže ona by fakt měla největší radost z těch kinder vajíček.
ona jich určitě pár dostane ![]()
Jenže jestliže už teď toho má hodně, tak budete ten samí problém řešit za pár měsíců znovu.
Jinak u nás u tříleté frčí dětský laptop.
@Netopirek píše:
@Veru1987Jenže jestliže už teď toho má hodně, tak budete ten samí problém řešit za pár měsíců znovu.
Jinak u nás u tříleté frčí dětský laptop.
Tak myslím že to zase nejsou nějaké kvanta hraček, tak normál bych řekla. Znám děti co mají doma větší množství. Já hodně třídím a vyřazují.