Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Netopirek píše:
@Veru1987Jenže jestliže už teď toho má hodně, tak budete ten samí problém řešit za pár měsíců znovu.
Jinak u nás u tříleté frčí dětský laptop.
A od záři nastoupí do školky… tak myslím že pak si už nebude přát jen kinder vajíčko, ony děti poradí
![]()
Tak ji kupte ty kinder vejce, mají i ty větší v těch bývají i pěkné hračky nebo já dělala ségře plato od vajec a naplnila sem ho těma kinder ![]()
@Veru1987 Dceři jsem koupila logické skládačky: přiřazování protikladů, čísel (dcera teda napočítá do 10)
https://www.puzzle-puzzle.cz/…lky-d125329/?…
Přijde mi skvělá i skládačka lidské tělo:
http://kubian.blogspot.com/…ke-telo.html?m=1
Jinak dceru začínají bavit i stolní hry, včera jsem na to téma založila diskusi
Třeba Dobble má docela úspěch, hodí se i na cesty, jak je malé…
Jinak má třeba doktorskou sadu, dětskou pokladnu?
Syn měl největší radost z veliké sady pastelek, nevím kde to děda splašil, ale bylo tam snad 80 barev. Pro mě to je tedy dárek za trest, protože jsem neustále tázána co je to za barvu a jak to mám vědět když jsou tam 4 modrozelené a každá jiná ![]()
@Heivka píše:
Syn měl největší radost z veliké sady pastelek, nevím kde to děda splašil, ale bylo tam snad 80 barev. Pro mě to je tedy dárek za trest, protože jsem neustále tázána co je to za barvu a jak to mám vědět když jsou tam 4 modrozelené a každá jiná
Jooo mě se ptala dcera co je to za barvu a ukázala do prostoru… jakože denní světlo nebo nevím co chtěla vědět za barvu.
Pokud nemate albi tuzku, tak urcite tu a vsechny dily zpivanek ![]()
A u nas frci LOL panenky, ale to ma manii od starsi sestry ![]()
Zrovna si dvouletej hraje s albi tuzkou tak jsem taky chtela napsat tu ![]()
A taky u nas frci modelina, maj play-doh, mame nakej hamburger a bavi to dvouletyho i petiletyho.. Dvouletej teda teprve bude mit dva roky a budem asi kupovat trampolinu a aby mel i nakej darek na rozbaleni tak knizku k tuzce.. Miluje dinosaury, tak asi tu ikdyz na to je jeste asi malej ale na knížce co mame doma je namalovana ta dinosauri a furt na ni miri tuzkou a chce aby to mluvilo ![]()
@Veru1987 píše:
Maminky dejte tip na dárek pro tříletou holčičku. Chtěla jsem něco na hraní. Teď začala hodně stavět stavebnice, puzzle…! Miminek má fůru, kočárek má, kuchyňku má. Venku je klouzačka i trampolína. Budeme mít v srpnu oslavu všech tří děti. Zatím to je tak, že dostane oblečení, povlečení, uklidovou sadu, to se ji líbílo u segry, taková větší na vozíčku.
Ona když se ji zeptáme chce vajíčko…
Nějaké tipy třeba na nějaké super stavebnice, něco kreativního čím se zabaví, na logické myšlení. Nevím co.
Nemůžu si pomoct, ale podle popisu dceru přehlcujete nadmírou materiálních věcí. A to píšu jako člověk, jehož děti nedostatkem rozhodně netrpí a na můj vkus mají podobných „kravinek“ a hraček více než je zdrávo.
Za mě tyto 3 věci k narozeninám bohatě stačí (plus teda to vajíčko, které si přeje) a už bych nic dalšího nevymýšlela. Albi tužku bych nechala na Vánoce.
@modravlocka píše:
Nemůžu si pomoct, ale podle popisu dceru přehlcujete nadmírou materiálních věcí. A to píšu jako člověk, jehož děti nedostatkem rozhodně netrpí a na můj vkus mají podobných „kravinek“ a hraček více než je zdrávo.
Za mě tyto 3 věci k narozeninám bohatě stačí (plus teda to vajíčko, které si přeje) a už bych nic dalšího nevymýšlela. Albi tužku bych nechala na Vánoce.
Joo ale tohle dostane od moji segry, povlečení od mé kamarádky, oblečení od tatky mého. No a já ji chtěla s čím sí popřát. Očekávala jsem prostě radu na nějakou fajnou stavebnici, třeba za 200kč. Tot vše.
@modravlocka bude to prostě větší oslava, máme všechny tři děti narozené plus mínus pár týdnu, takže děláme jednu letní grilovačku. A bude nás více.
Jsem za Albi tužku, syn ji dostal od ježíška, bylo mu 2,5 a je to vděčné. Zabaví se tím, když potřebuju třeba vařit. Všímá si detailů na obrázkách, dozví se nové věci a lze k tomu jednoduše dokupovat nové knížky podle toho co dítě baví. Jsou mu tři a teď od tety dostal knížku určenou od 5let a je z ní nadšený. Existují k tomu i puzzle, hudební knížky, atd.
@Veru1987 tak vy jí dejte to kinder vejce ![]()
Nebo zvolte jiné předávání darů. Všechny se dají na stůl, nedávají se osobně, takže obdarovaný neví kdo co dál. ![]()
@Veru1987 u nas dostala dcera albi tuzku, miluje ji porad,ma.ji.uz 2 roky.
Ted ji dostane i mladsi dcera k 2.narozeninam, protoze si.ji porad pujcuje.
Za me je to top hracka.
Ještě mě napadlo, náš tříletý miluje knížky pro malé vypravěče. Jsou to A4 obrázková leporela. Je tam miliony detailů. Jsou tam i nějaké úkoly. Baví ho hledat stejné osoby na různých obrázcích nebo zkoumat detaily.