Jaký kočárek??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
163
8.8.05 11:10

Jaký kočárek??

Ahojte všechny, začínám se poohlížet po kočárku, konkrétně kombinovaném, a chtěla jsem vás poprosit o vaše tipy a rady jaký si vybrat. Původně jsem měla vybraný Kajtex, ale v diskusi ho holky spíš odsoudili, tak jsem začala od tohoto couvat. Také jsem se dívala na kočárek Tako, teď má nějakou novou verzi, která vypadá docela dobře, ale neznám nikoho, kdo by mi řekl jaký je. Poradíte ze své zkušenosti. Hladám něco v cenové relaci do 8.tis.

dík za názory a rady

Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
750
8.8.05 11:33

Ahojky, nevim odkud jsi, ale jestli chces kocarek do 8 tisic, tak se mrkni na www.kocarky-ruzovypanter.cz. Sestra si tam kupovala kombinaci a je spokojena. A ja jak s nim jezdila, tak muzu rict, ze maji opravdu dobre kocarky.

Bamla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.05 11:57

Ahoj …Tako je sice moc pěkný kočárek,ale váží 20kg a má vcelku malou ložnou plochu co se týče délky.Velice se mi líbí kočárky přímo od Růžového pantera a to typ Bobas,Newline a Condor XL.Mám i dojem,že nejsou z nejdražších a sou vcelku kvalitní.Já osobně mám Firkon Vector a sem velmi spokojená viz. diskuze kočárky Firkon.Tak štastnou ruku při výběru Nikkol

• Citovat
  • Upravit
9262
8.8.05 12:37

Ahoj,

Tako jsou sice hezké kočárky i my jsme ho chtěli pořídit. Taky se nám líbila ta nejnovější verze s pérováním, ale jsou dost malé co se délky týče! Takže jestli jste trošku většího vzrůstu tak pozor ať se tam vlezete. :lol:
A taky a to je věc co hlavně mě odradila, váží skutečně hodně. Myslím že 18 kilo!! A to je pak problém zvednout i na dva schůdky. A ty jsou úplně všude u nás i před ordinací dětského lékaře. :cry:
Stejně levné jsou třeba Roany a jsou asi největší na délku a mají o pár kilo méně. Asi 15-16 kg. Švagrová ho má a malýmu budou dva roky a jezdí s ním všude a jsou hodně spokojený. Ale i tak s ním zatočit nebo najet na patník, když v něm trůní třináctikilový dítě je docela fuška.
Tak štastnou ruku při výběru přeji. :wink:
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
8.8.05 12:55

My jsme si pořídili Bohemia Patron - Athos.Je český,trojkombinace,14kg,dobrý do terénu.Cena je ale bez tašky 9 999,–Přes internet ale získáš slevu 2% a na některých předporodních kurzech dostávali slevu 5%-dá se vystřihnout z obalu na těhu průkazku.To jsem měla od známé = v prodejně to sečetli a tak byla taška vlastně zdarma.A přijde mi prostorný.Diskuze na něj dobrá.Já ale rodím až v září,takže zatím s ním jezdím jen po baráku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
8.8.05 13:42

kočárek

ahoj,
ten Bohemia Patrom se mi taky líbil, ale má moc velké rozpětí kol -80 cm, což se nevejde do některých dveří, obchodů či výtahů. takže pozor na to ! Taky bych doporučila zkusit skladnost do auta. Dále je dobré si kočárek prohlédnout v obchodě a pak objednat přes net, jsou tam levnější a webových stránek je spousta, stačí jít na Seznam- vyhledávač.

Irias + Štěpán skoro 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.8.05 17:33

Ahoj tak my máme Dor Jon Cross country.Ještě sním nejezdím takže se teprv uvidí.Ale vybrali jsme ho kvůli váze..asi13-14kg.Cena je taky dobrá-něco přes 7000,–.je kněmu zdarma taška,pláštěnka a batoh.je to čtyř kombinace..kola má nafukovací takže teréňák…no myslím že bude fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
8.8.05 21:32

Ahojky:O)
My máme kočárek Deltim Travel a jsme s ním moc spokojeni. Je prostorný, skvěle odpružený, jen je poměrně dost těžký a čas od času praskne pružinka. Myslím, že nový stojí se vším všudy cca 8.500,–, my ho kupovali použitý, po jednom dítěti, v perfektním stavu, v záruce a vyšel nás na 4.000. Mají své stránky, myslím, že je to www.deltim.cz, tak poku se Ti bude chtít, mrkni tam:O)))
Hezké těhu a zdravé mimi přejí Jaa a Sára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
9.8.05 10:46

ahojky

Ahojky,

my jsme koupili na jaře trojkolku ABC DESIGN - nový, modelový rok 2003 v Baby Star Brno (prodejny : Praha, Brno, Plzeň, Pardubice - www.babystar.cz), kde teda mají skvělý výběr snad ze všech značek kočárků.
Funguje to stejně jako u aut, když je nějaký „výběhový“ model, tak je na něj super cena.
Pořídili jsme ho včetně hluboké korbičky a příslušenství (pláštěnka, síťka, taška ABC) za necelých 7tis a to byl fungl nový.
Jsme s ním velmi spokojeni - je perfektně skladný (i s korbičkou i bez), lehký, má nafukovací kola a přídavnou brzdu (to se u nás na Vysočině hodí). Až budeme kupovat golfky, půjdeme opět do ABC ( ofi stránky www.abc-design.de )

Šťastnou ruku při výběru přeje

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.05 21:23

Ahojky maminky tešitelky,
mám velké dilema. Už jsem pročetla snad tisíc diskuzí, jaký kočárek je nejlepší, ale zjistila jsem, že ideální kočárek asi nenajdu. Jeden je sice pěkný, ale příliš malý, tudíž mám strach, že z něj mimčo brzo vyroste. Druhý je zase větší, prostorný, ale příliš těžký (18 kg) a představa, jak ho rvu do MHD… Třetí by se mi docela líbil, ale ta cena… Moc se mi nechce do kočárku investovat více jak 10 000 Kč , jsem z vesnice, takže abych se chlubila kočárkem Jane či Inglesina, na to mě neužije. Ne, že bychom na dražší kočárek neměli, ale chci investovat ještě do jiných věcí a pak si třeba koupit nějaké lehoučké golfky. Prostě nějakou rozumnou střední třídu Nejdříve jsem si vyhlédla Deltim Focus (na internetu). Zaujalo mě, že součástí je i autosedačka, která se dá na:,–(it na kočárek a cena komplet je necelých 10 000. Jenomže u nás není nikde k dostání a jediná koupě by byla možná přes internet. To mi ale moc nevyhovuje, jelikož se bojím případných reklamací a přece jenom bych si předem kočárek ráda vyzkoušela a ohmatala. Horkým favoritem je Dorjan cross country, je to sice polský kočárek, ale nepřipadá mi zase tak špatný, v ceně je i pěkné vybavení (taška, baťůžek, pláštěnka). Barevně by se mi také líbil. Můžete mrknout na:www.dorjan.cz. Líbí se mi kombinace CCO6 - modro-šedá. Čekám miminko v listopadu (chlapečka), takže mě vyhovuje, že součástí kočárku je i vnitřní taška, ve které se dítko pěkně skryje (u nás je totiž zima fakt jak na Sibiři). U nás prodávají tento kočárek za 6 300 Kč, barevných kombinací je fakt hodně, takže si myslím, že na to moje ježdění úplně postačí Máte někdo zkušenosti, zda se složený kočárek vejde do Fabie? (tedy pokud má někdo z Vás tento kočárek již doma). Zajímají mě Vaše názory, pro jaký kočárek jste se rozhodly, co Vás ovlivnilo při koupi. Rovněž nevím, jaký je rozdíl u kočárků s tzv. áčkovou a křížovou konstrukcí. Jinak mi u kamenného obchodu vyhovuje (oproti internetu), že si můžu do porodu nechat kočárek uskladněný v obchodě. Jsem děsně pověrčivá a nic nechci zakřiknout (o mimi jsem minulý rok cca v 8. týdnu přišla).

Co se týče autosedaček, tak těm takovou pozornost jako kočárkům zatím nevěnuji . Připadá mi, že tam zase takový rozdíl není a jsem připravená, že investuju kolem 2 000 Kč. Také jsem zkoumala, jakou zavinovačku do autosedačky pořídit (aby se daly popruhy zapnout) a objevila jsem moc dobrý výmysl na www.emitex.cz. To mi přijde opravdu praktické.

Postýlky - tady mám opět dilema, zda koupit postýlku se stahovacím bokem, vyndávacími tyčkami, či jenom tu obyčejnou „klec“. Jedna známá mi tvrdila, že stahovací bok je super, že když člověka bolí záda, tak to náležitě ocení. Druhá zase říkala, že stahovací bok vůbec nevyužila. Tak nevím.

Budu moc ráda, když mi napíšete své názory, rady, zkušenosti. Určitě to nejen mně, ale i ostatním těhu-čekatelká musnadní výběr. Více hlav - více zkušeností.
Tak do toho!
 Peťule

• Citovat
  • Upravit
1009
11.10.05 11:39

Ahoj Andy,

i já jsem zvažovala, jakou postýlku koupit. Měla jsem nejdříve jasno, že se stahovací postranicí. Ale v obchodě mi vysvětlili a hlavně ukázali, že to není nic moc výhoda. A to prostě proto, že ta boční mřížka, když je vytažená, dosahuje jen asi 20 cm nad zem (rošt postýlky lze dát hodně hluboko a je potřeba, aby tam mřížka byla - z našim „mladých“ let to bylo trochu jinak a postýlky měly vysoké nohy aspoň 40 sm nad zemí). To ale znamená, že stáhnout jde právě jen o těch 20 cm, aož ti moc nepomůže. A jsou aspoň o 700 dražší. takže má volba je jasná - kupujeme nestahovací s vyndavacími šprušlemi. A to hlavně proto, že ty obyčejné „klece“ mi prostě přijdou ne moc pevné a až z mimi bude batole, tak bych se bála, že to rozvyklá.
Přeji úspěšný výběr - kočárek také stále řešíme :?
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.10.05 15:20

Ahoj, my máme Roan. Váží tedy 15 kg, ale je opravdu prostorný a je to kombinace. Zatím ještě malá je v tašce - ta je pěkně polstrovaná a vycpaná - no a v zimě nebudu mít potíž ji dát do kočáru i s fusakem (máme od Emitexu - Combi). Zatím ve zkrácené verzi (80 cm) a později v klasice - 110 cm. Často vidím kočárky, kde je dítě už v půl roce pěkně nacpané a tak musí být ve sporťáku - no ale v zimě je to dost na houby. Náš kočár i s taškou stál 8000,– Kč + 200,– za síťku a 200,– za pláštěnku. V terénu se nám také osvědčil, má velká kola s širokými pneumatikami, takže by to mělo dobře jet i ve sněhu. No a do MHD stejně nosím malou v babyvaku nebo šátku, protože jsou trolejbusy i tramvaje pěkně ucpané kočárky, takže někdy je nutné čekat i několik spojů, než se tam člověk vejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.05 16:29

Ahoj,
my mame take Deltim Travel a jsme moc spokojeni.kupovali jsme po 1 diteti,v perfektnim stavu,i s vlozenou taskou, plastenkou, taskou na madlo atd. za 4000. Nevrze, jak se vsude pise. Myslim, ze prostoru pro miminko ma spis vic nez maji jine kocarky. Vazi 14 kg,coz jde.Myslim, ze za ty penize je to vyborny kocarek. Vsimni si, kolik holek prodava kocarek brzy ( jako novy, v zaruce atd.), myslim, ze je-li ditko vetsi, kupuji se stejne jeste golfky.
Pokud bys uvazovala o koupi pouziteho, tak jen pozor na jednu vec.Ten, co jsme kupovali my, byl jeste v zaruce a meli jsme vyplneny zarucni list. Pri procitani zarucnich podminek jsem ale zjistila, ze vyzaduji jeste i doklad o koupi a ten jsme nemeli. Nas ani prodavajici to nenapadlo. No nic, zadny problem se nevyskytl a zaruka uz vyprsela. Hodne stesti pri vyberu.A pozor, treba takovy Deltim Sport ma 20 kg! Je pekne tezky, i kdyz pro dite se mi zdal take velice pohodlny.
 Iva

• Citovat
  • Upravit
342
11.10.05 17:13

No,já tedy nemám problém s kočárkem…ani s výběrem,ani s poruchama a tak,ale chtěla bych napsat jeden postřeh.
Doufám,že neurazím teď maminky,které jsou s kočárkem spokojené,to vůbec nechci,ale bydlíme na malém městě (teda my konkrétně ještě na samotě,ale město je pro nás „centrum“ :lol: )
Tady mají pouze Deltimy,a tak 80% maminek s ničím jiným nepotkáte.

Když jsem sháněla loni svůj první kočárek,tak jsem se maminek ptala,jak jsou spokojené.Jsem pusa prořízlá,takže jsem „anketila“ kdekoli jsem potkala mámu s kočárkem,jakékoli značky.

No,a dospěla jsem k názoru,že tyhle levnější kočárky se nápadně podobají zboží koupené u Vietnamců…prostě musíte mít kliku,pak je to držák a zvládne téměř vše,dlouho bez poruch a pak se rozpadne úplně.Nebo tu kliku nemáte a pak vrže,reklamace stíhá reklamaci a na jakéhokoli „poláka“ nadosmrti zanevřete.

Já jsem si koupi rozmyslela,šla do dražšího,ale nechci nikoho odrazovat…jen prostě být připravená,že se mohou stát obě varianty…

A že jsou tyhle kočárky těžké…jsou,já teda měla kočár ještě těžší,ale zase o 100% lépe ovladatelný a manipulovatelný,takže se váha (pokud bych ho netahala v ruce) jaksi vytratila…

Tak přeji mnoho štěstí s koupí kočárku,a ještě daleko víc štěstí s jeho „obsahem“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
12.10.05 20:57

Ahoj, Andy, po vlastních zkušenostech musím říct, že nejdůležitější je, kam s kočárkem budeš jezdit. My jsme koupili Tako Julii - má skvělé odpružení, byla v něm praktická taška na miminko, dobré polohování, je široký a pro mimčo pohodlný (rozhodně si nemyslím, že je krátký - jsem teď ve fázi vybírání golfek, jak vysvětlím dál, a zatím jsou všechny kratší a mimi 74 cm je v nich narvané), přehazovací rukojeť je nenahraditelná kvůli sluníčku a větru, má nánožník a kola, která projedou jakýmkoli terénem. ALE! 19 kilo bez mimina a nákupu znamená s nákladem kolem třiceti, šířka kočárku, která je pro mimi předností kvůli pohodlí je pro nás noční můrou, pokud máme kočárek zvedat do autobusu nebo nedej bože do schodů… atd.
Kdybych žila v chaloupce u lesa, kde bude v létě vedro k zalknutí (TAKO má větrací síťky), v zimě fujavice (TAKO má na nánožníku i na tašce vysokou zábranu) a do sámošky se budu brodit potoky (TAKO je vysoké), bahnem či závějemi (má široká gumová odpružená kola), budu s ním šťastná jak blecha.
Nežiju v chaloupce.
Bydlím ve čtvrtém patře starého činžáku s točitými schody. Činžák se nachází v Praze. TAKO dekoruje obývák, funguje jako židlička a ven ho beru, jen když jdeme s manželem a na delší dobu (je fakt, že mimi se v TAKU nijak netísní).
Takže teď hledám lehké golfky nebo kárku a už VÍM, že kdybych do toho měla jít znova, koupím si za 10.000 trojkombinaci Peg-Pérego (bože, 8 kilo, ach! :cry: ).

Takže, Andy, TAKO je podle mých zkušeností dokonalý kočárek… do přírody a na tůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí