Fusak do kočárku

43
28.7.05 13:43

fusak do kočárku

Ahoj, mám 8 týdenní miminko a potřebuji mu pořídit na zimu fusak. Někde jsem četla, že nejlepší je pravý kožešinový, ptala jsem se v několika obchodech a tam mi nabízeli jen nějaké z plyše (?). Mohl by mi někdo poradit, jak to s těmi fusaky je, jestli jsou ty plyšové dost teplé a jak se komu co osvědčilo ? Děkuju moc za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
28.7.05 13:48

Ahoj Beruko,
my máme pytel z dutého vlákna a byl teplý až dost. Ale kdybychom ho neměli ke kočáru, tak bych koupila spíš něco takového http://www.emitex.cz/view.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.7.05 14:45

Opravdu jsou nejlepší z klasického berana. Vzhled většinou nic moc, ale stejně se na fusak obvykle ještě něco dává.
Myslím, že špatné nejsou ani fleecové. Takový jsme měli do autosedačky.
Jinak myslím, že by se ti někdo ozval, kdyby sis dala inzerát. Čas ještě máš v pohodě. Malá se mi narodila na konci září a do fusaku šla někdy v listopadu (a to ještě na nátlak doma, dneska vím, že by stačilo jí tam dát o měsícc později).
Gabča a Barča, 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.7.05 17:09

Tak já má něco velice podobného tomuhle

http://www.emitex.cz/view.php?…

a děti mi v něm nikdy neumrzly :D . Dá se vyprat v pračce, docela rychle to uschne.......prostě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
28.7.05 18:13

Ahoj Berunko,
jednoznačně jsem chtěla beránčí. Sice má nevýhodu, že ho nemůžeš prát, ale jinak je supr teplý. Být tebou, rozhodně bych do toho šla. Koupila jsem ho v kožešnictví, stál asi 3tis. Předtím jsem měla půjčený umělý, ale pouštěl chlupy. Malá se trochu zavrtěla a měla v pěstičce chloupky. Okamžitě jsem ho vrátila. To praní není zas až taková nevýhoda, protože my jsme ho za celou zimu nezašpinili. Před tou letošní ho nechám jen pro jistotu vyčistit.

Dobře vyber,
Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
28.7.05 21:29

Beruko,

než ten fusak koupíš, tak si promysli, v čem bude Tvoje mimi v zimě jezdit. Myslím tím kočárek. Jestli máš hluboký kočár, který vydrží celou zimu, tak beránčí fusak bude super. Ale jestli máš sporťák s taškou nebo korbou, tak už se Ti tam mimi v zimě nemusí vejít a možná bude potřeba ho vozit rovnou ve sporťáku. Tudíž by to chtělo fusak, který do toho sporťáku pasuje. Náš mrňous putoval do sporťáku s fusakem v pěti měsících, protože mu taška s fusakem uvnitř (beránčím po manželovi)byla těsná (bylo to v prosinci). Naštěstí máme polohovací sporťák úplně do lehu, takže v tom fusaku to bylo o.k. Jen se tam nedal dát ten beránčí, protože nebylo kudy prostrčit pásy, takže jsme koupili originál k našemu sporťáku (I´COO) a beránčí fusak jsme schovali pro druhé mimi.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.7.05 21:29

Připojuju se s chválou fusaku od Emitexu viz výše. Syn se narodil na Štědrý den a od začátku jsem ho vozila jen v bodíčku, dupačkách, kabátku a fusaku s dekou, zpočátku s rychlozavinovačkou uvnitř. Naprosto to stačilo. Super na něm taky je to, že se dá odškrknout spodní část a zkrátit ho tak do autosedačky. Mám kočár Asahi Scirocco (něco jako Quinny) a dlouhý fusak by se mi do korbičky nevešel, takže jsem používala pouze krátkou verzi. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.7.05 08:33

Ahoj Beruko, syn se narodil v říjnu a projezdila jsem zimu ve fusaku z dut. vlákna. Největší plus oproti beránčímu má, že se dá prát. Malý se občas poblinkošil a já fusak dala do pračky a přes noc byl suchý, nevim jak by jsi prala ten beránčí a dát ho do čistírny, v čem by jsi zas pak jezdila, nehledě na ceně za čištění. Jednoznačně jsem pro moderní material :)
 Beruna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
29.7.05 10:54

Nevím, já bych to tak neřešila. Myslím, že u nás nejsou takové zimy, lépe řečeno: s miminem v minus dvaceti asi ven nepojedeš. Takže bych spíš zvážila:

• jestli se ti fusak vejde do kočáru
  • jak se dá udržovat (za zimu jsem ho asi 3krát prala v pračce)
  • jestli se ti tam vejde dítě i další zimu (některý sjou dost malý)
  • materiál bych asi řešila hlavně pokud by dítě bylo alergik

Jinak si myslím, že záleží především na tvém vkusu a stavu peněženky:)
(My máme navrch fleec, vespod asi plyš (imitace kožešiny) - a spokojenost. Stál myslím 700 nebo 800.

Baghira a Eliška, 15,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.7.05 13:33

Děkuji za odpovědi a zkušenosti. :-) Rozhodla jsem se pro nějaký vak z Emitexu, koukala jsem na jejich stránky a zajímalo by mě, jestli je lepší vak uvnitř s fleecem nebo kožichem (umělým) a to z hlediska tepelných vlastností. A potom ještě jestli je z hlediska neprofouknutelnosti je lepší vnějšek vaku z polyesteru ( jestli teda uvažuju správně a poleyster bude lepší než manchester, fleece nebo bavlna). Jinak přeji krásné dny v těchto úmorných vedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
29.7.05 13:49

Přikláním se

k tomu fusaku z dutých vláken, mám jeden a je super, dá se prát, je lehký a teplý. navíc má prostřihy na pásy, takže jde použít i s pásy v kočáru a sedačce. Stál 1 200.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
29.7.05 15:58

Já ti mohu popsat ještě podrobněji výhody toho fusaku, jak jsem psala víš (koukala jsem, že mám asi přesně tenhle, jen víc jak tři roky starý) - bavlněný:

Je prodloužený, to je veliká výhoda. Peru ho v pračce a rychle schne. Profouknutí - na hlubokém kočáru jsem měla takovou tu plachtičku a na sporťáku nánožník. Navíc v opravdu ledovém větru by bylo lepší s mrňetem ven ani nechodit. Pokud se mi zdálo, že je to potřeba, použila jsem pláštěnku na kočár - to ochrání celé dítě. Jinak možná ve fusaku je teplo, ale tvářičky mrznou. Nevím jak je to u těch polyesterových, ale ten bavlněný mi třeba ve sporťáku neklouzal. A nakonec - když třeba na jaře bylo větší teplo, než jsem očekávala (jak se tak umí na jaře počasí měnit :roll: ), úplně jsem odepla horní díl a nebo ho podle potřeby zase připla. Takže taky se mi stalo, že mi skoro svlečený dítě sedělo na tý spodní bavlněný části, což mu nepříjemný být nemohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.2.13 19:16

Prosím a jak máte dlouhý ty fusaky? Já chci koupit tento http://www.kocarky-atd.cz/…erny-sv-sedy
ale nevím zda není moc dlouhý. Budu ho používat do sport. kočárku, má díry na popruhy od kočárku, má 110 cm, ale lze zkrátit pro malé dítě na 80 cm po odepnutí spodného dílu. Jen vůbec nevím do jakého kočáru se používá těch 110 cm, je to strašně moc, měřila jsem sporťák a trčelo by to z něj tak o 40 cm!!! Kdo poradí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. lemanka
14.2.13 19:12
@Buba27 píše:
Prosím a jak máte dlouhý ty fusaky? Já chci koupit tento http://www.kocarky-atd.cz/…erny-sv-sedy
ale nevím zda není moc dlouhý. Budu ho používat do sport. kočárku, má díry na popruhy od kočárku, má 110 cm, ale lze zkrátit pro malé dítě na 80 cm po odepnutí spodného dílu. Jen vůbec nevím do jakého kočáru se používá těch 110 cm, je to strašně moc, měřila jsem sporťák a trčelo by to z něj tak o 40 cm!!! Kdo poradí?

No tak to mi máme sporťák dlouhý přes 100 cm(měřeno ledabyle, ale je to tak!). Jinak je to dorjan danny sport prestige. Fusak se do něj vejde akorát, nikde nic nepřečuhuje :nevim:. Jinak i naše golfky mají přes 85 cm, to by mě zajímalo, co máš za kočárek, který má prostor jen 70 cm???

• Citovat
  • Upravit
69
14.2.13 20:11

Mám Joolz. Hluboká korba je veliká, ale sporťáček menší. Viděla bych to tak že tam malej bude tak do roka. Určitě pak budu pořizovat jiný kočár. Nevím asi golfky nejaký robustnější… Já ani nevím jaký kočár se pořizuje pro roční dítko. Ještě se nenarodil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí