Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky i těhulky,
měla bych jeden dotaz. Nyní čekáme druhé miminko, které se má narodit kolem 2. června a chceme mu pořídit nový kočárek. Chtěla bych, aby kočár splňoval pokud možno tyto požadavky:
Asi mám možná velké požadavky, ale byla bych ráda, kdyby se nám mimčo vešlo do hluboké korby i v zimě s fusakem a nemuseli bychom předělávat kočár na sporťák v největších mrazech.
Co se týče mně, tak na internetu mě zaujaly tyto kočárky, ale nejsem si jistá, zda jsou dostatečně velké a široké, protože všude ty parametry píšou jiné:
http://www.kocarkynec.com/…novinka.html
http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail.php?…
http://detskezbozi.com/…rt-2010.html
Jen u toho Dorjanu se mi nezdá šířka korbičky, připadá mi dost úzký - nemáte někdo zkušenosti s touto novou kolekcí na rok 2010?
A pokud máte někdo zkušenosti s mnou vyhlídnutými kočárky, tak mi je prosím napište, ať už jsou to zkušenosti dobré nebo špatné. Děkuji.
A které jiné kočárky byste mi doporučily?
Příspěvek upraven 17.03.15 v 22:45
Ahojky nechci tě strašit ale mám obavu že ve fusaku už se ti do korbičky v zimě mimi nevejde. Já mám teda kočárek s vložnou taškou dražší a jen díky tomu se tam malá vejde -taška je hodně teplá tak jípoužívám místo fusaku. Zatím teda jezdíme ve verzi složené tašky (malou nosím do 3. patra) ale dá se rozložit i na fuska jak na dýlku tak na šířku. Malá je tam už teď dost napresnutá a to je drobík - má 69 cm a 7,8 kg jsou i mnohem větší děti.
Tak jen abys s tím počítala ![]()
Ahojky tak já jsem minuly týden koupila kočár,přesně s tvýma požadavkama stál mě 8900 je super tady je adresa www.sambaby.com/…yn-4ds-2010/
![]()
Panuško, dovolím si nesouhlasit.Malý má skoro 11 měsíců, 79 cm a necelých 10 kg a do kočárku se mi vejde vleže i s fusakem a to tam není nijak napěchovaný, že by se nemohl hnout. Máme tedy taky dorjan, ale jiný typ než uvádí v odkaze zakladatelka, my máme cross country, kolekce 2009.
Pokud bude mít alenkas červnové mimi, ta je opravdu potřeba vybrat kočár s prostornou hlubokou korbičkou, pokud nechce už mimi vozit v zimě ve sporťáku..
Doporučuju rozhodně před koupí zajít si někam kočárky prohlédnout naživo, odzkoušet.
tak stejne pozadavky na kocar jsem mela i ja a mame Firkon Verano http://www.batolatko.cz/…kocarky.html
mala ma 8,5kg a 73cm a vejde se do korby ve velkym fusaku po me, ktery je delsi nez korbicka, takze ho ma u hlavy jeste prelozeny
jsem moc spokojena ![]()
Určitě s tím budu počítat, že asi tak velký kočár v požadované cenové relaci neseženu a že asi ke konci zimy už budeme ve sporťáku, ale pokud v té korbičce vydrží aspoň část zimy, tak to bude taky úspěch
.
Náš Honzík byl jako miminko taky pěkný cvalík, už v půl roce měl 9,46 kg a 70 cm a to měl 6 měsíců začátkem listopadu. Jeho jsme ale vozili ve starším Tako Natalia, které je prostorné až až, ale dost těžké a tak si teď chci pořídit kočár lépe ovladatelný, když druhou rukou budu vodit Honzíka
.
No určitě se pojedeme podívat na nějaké kočárky i do prodejen, abychom si je mohli poměřit naživo, protože ty rozměry na netu kolikrát neodpovídají.
Pa
Děkuju za tip, už jsem na něj taky na netu koukala, teď by to chtělo na něj narazit někde v mém okolí. Bydlíme v České Třebové a tady vůbec kočárky neprodávají, tak musíme vždycky jet někam dál, aspoň do Hradce nebo nevím kde mají větší výběr.
Pa
Tak nad Firkonem jsem uvažovala taky,ale prodejna je pro mě moc daleko tak jsem jela do Ostravské prodejny na Slezské (Sam Baby) a tam jsem si pár kočarků ozkoušela a vybrala jsem si Jedo Fyn 3DS.
Ale Firkony takly moc dobré ! ![]()
Alenko mám doma kočárek Caren a jsem naprosto spokojená, akorát mám teda jiný podvozek
. Druhá holčička je narozená na začátku dubna a v hluboké korbě vydržela až do konce února dalšího roku tzn. do 11 měsíců i s fusakem - máme starého beránka - korba má vnitřní rozměr cca 40×85cm takže opravdu hodně veliká ![]()
Mona.M píše:
Tak nad Firkonem jsem uvažovala taky,ale prodejna je pro mě moc daleko tak jsem jela do Ostravské prodejny na Slezské (Sam Baby) a tam jsem si pár kočarků ozkoušela a vybrala jsem si Jedo Fyn 3DS.
Ale Firkony takly moc dobré !
Ahoj Mono, chtěla bych se zeptat jak jste s kočárkem jedo fyn 3 ds spokojeni? Co to přední kolečko,není kazové?
Ahoj já ti můžu doporučit kočárek firkon verano mám s ním skvělou zkušenost naše Marjánka už jezdí ve sportáku a je opravdu velký korbička taky je dobrý jak do města tak do terénu.
@agmar66 píše:Ahoj já ti můžu doporučit kočárek firkon verano mám s ním skvělou zkušenost naše Marjánka už jezdí ve sportáku a je opravdu velký korbička taky je dobrý jak do města tak do terénu.
Děkuju Ti moc Lído za doporučení
. Na Firkon Verano jsem slyšela taky spoustu chvály, ale nakonec jsme koupili před 2 lety Dorjan Danny Sport 2010
.
Tomášek bude mít teď 10. května už 2 roky a zatím jsem s tímto kočárkem nadmíru spokojená. V hluboké korbičce vydržel do 10 měsíců a ve sporťáku jezdí doteď a ještě nějakou dobu jezdit bude, protože je opravdu prostorný. Jsem moc ráda, že jsme se nakonec rozhodli pro Danny Sport.
Četl tu vůbec někdo, že Firkon verano patří mezi nebezpečné kočárky a naprosto propadl v testech??? Nechápu proč ho všude všichni doporučují?
@kacenka3681 píše: Četl tu vůbec někdo, že Firkon verano patří mezi nebezpečné kočárky a naprosto propadl v testech??? Nechápu proč ho všude všichni doporučují?
Vzhledem k tomu, že tato diskuze byla založena před 5 lety, tak v té době Firkon Verano nebyl asi těmto testům podroben. Tenkrát na něho bylo opravdu hodně chvály mezi maminkami. Jak je to dnes, to vůbec netuším, protože Tomášek bude mít v květnu už 5 let a je to už opravdu hodně dávno, kdy jsme ho vozili v kočárku
.