Jaký kočárek mi doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
172
6.2.10 09:44

Jaký kočárek mi doporučíte?

Ahoj maminky i těhulky,
měla bych jeden dotaz. Nyní čekáme druhé miminko, které se má narodit kolem 2. června a chceme mu pořídit nový kočárek. Chtěla bych, aby kočár splňoval pokud možno tyto požadavky:

• prostorná hluboká korbička (aspoň 80×38 cm) i sporťák
  • polohování zad v hluboké i sportovní korbě
  • stabilní konstrukce
  • velký nákupní košík
  • velká otáčecí přední kola - nafukovací
  • snadná manipulace
  • aby se s ním dalo jezdit i v terénu
  • aby se kočár vešel do výtahu v panelácích
  • možnost upevnit korbu po i proti směru jízdy
  • váha kočárku do 15 kg
  • cena do 10 000 Kč

Asi mám možná velké požadavky, ale byla bych ráda, kdyby se nám mimčo vešlo do hluboké korby i v zimě s fusakem a nemuseli bychom předělávat kočár na sporťák v největších mrazech.

Co se týče mně, tak na internetu mě zaujaly tyto kočárky, ale nejsem si jistá, zda jsou dostatečně velké a široké, protože všude ty parametry píšou jiné:
http://www.kocarkynec.com/…novinka.html
http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail.php?…
http://detskezbozi.com/…rt-2010.html
Jen u toho Dorjanu se mi nezdá šířka korbičky, připadá mi dost úzký - nemáte někdo zkušenosti s touto novou kolekcí na rok 2010?
A pokud máte někdo zkušenosti s mnou vyhlídnutými kočárky, tak mi je prosím napište, ať už jsou to zkušenosti dobré nebo špatné. Děkuji.
A které jiné kočárky byste mi doporučily?

Příspěvek upraven 17.03.15 v 22:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
6.2.10 10:09

Ahojky nechci tě strašit ale mám obavu že ve fusaku už se ti do korbičky v zimě mimi nevejde. Já mám teda kočárek s vložnou taškou dražší a jen díky tomu se tam malá vejde -taška je hodně teplá tak jípoužívám místo fusaku. Zatím teda jezdíme ve verzi složené tašky (malou nosím do 3. patra) ale dá se rozložit i na fuska jak na dýlku tak na šířku. Malá je tam už teď dost napresnutá a to je drobík - má 69 cm a 7,8 kg jsou i mnohem větší děti.

Tak jen abys s tím počítala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
6.2.10 10:12

Ahojky tak já jsem minuly týden koupila kočár,přesně s tvýma požadavkama stál mě 8900 je super tady je adresa www.sambaby.com/…yn-4ds-2010/
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.2.10 10:20

Panuško, dovolím si nesouhlasit.Malý má skoro 11 měsíců, 79 cm a necelých 10 kg a do kočárku se mi vejde vleže i s fusakem a to tam není nijak napěchovaný, že by se nemohl hnout. Máme tedy taky dorjan, ale jiný typ než uvádí v odkaze zakladatelka, my máme cross country, kolekce 2009.

Pokud bude mít alenkas červnové mimi, ta je opravdu potřeba vybrat kočár s prostornou hlubokou korbičkou, pokud nechce už mimi vozit v zimě ve sporťáku..

Doporučuju rozhodně před koupí zajít si někam kočárky prohlédnout naživo, odzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
9556
6.2.10 10:24

tak stejne pozadavky na kocar jsem mela i ja a mame Firkon Verano http://www.batolatko.cz/…kocarky.html

mala ma 8,5kg a 73cm a vejde se do korby ve velkym fusaku po me, ktery je delsi nez korbicka, takze ho ma u hlavy jeste prelozeny
jsem moc spokojena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.2.10 10:32

Určitě s tím budu počítat, že asi tak velký kočár v požadované cenové relaci neseženu a že asi ke konci zimy už budeme ve sporťáku, ale pokud v té korbičce vydrží aspoň část zimy, tak to bude taky úspěch :-).
Náš Honzík byl jako miminko taky pěkný cvalík, už v půl roce měl 9,46 kg a 70 cm a to měl 6 měsíců začátkem listopadu. Jeho jsme ale vozili ve starším Tako Natalia, které je prostorné až až, ale dost těžké a tak si teď chci pořídit kočár lépe ovladatelný, když druhou rukou budu vodit Honzíka :-).
No určitě se pojedeme podívat na nějaké kočárky i do prodejen, abychom si je mohli poměřit naživo, protože ty rozměry na netu kolikrát neodpovídají.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.2.10 10:35

Děkuju za tip, už jsem na něj taky na netu koukala, teď by to chtělo na něj narazit někde v mém okolí. Bydlíme v České Třebové a tady vůbec kočárky neprodávají, tak musíme vždycky jet někam dál, aspoň do Hradce nebo nevím kde mají větší výběr.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
6.2.10 10:41

Tak nad Firkonem jsem uvažovala taky,ale prodejna je pro mě moc daleko tak jsem jela do Ostravské prodejny na Slezské (Sam Baby) a tam jsem si pár kočarků ozkoušela a vybrala jsem si Jedo Fyn 3DS.
Ale Firkony takly moc dobré ! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
6.2.10 11:00

Alenko mám doma kočárek Caren a jsem naprosto spokojená, akorát mám teda jiný podvozek :wink: . Druhá holčička je narozená na začátku dubna a v hluboké korbě vydržela až do konce února dalšího roku tzn. do 11 měsíců i s fusakem - máme starého beránka - korba má vnitřní rozměr cca 40×85cm takže opravdu hodně veliká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
15.6.11 08:45
Mona.M píše:
Tak nad Firkonem jsem uvažovala taky,ale prodejna je pro mě moc daleko tak jsem jela do Ostravské prodejny na Slezské (Sam Baby) a tam jsem si pár kočarků ozkoušela a vybrala jsem si Jedo Fyn 3DS.
Ale Firkony takly moc dobré ! :kytka:

Ahoj Mono, chtěla bych se zeptat jak jste s kočárkem jedo fyn 3 ds spokojeni? Co to přední kolečko,není kazové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agmar66
6.5.12 14:44

:D Ahoj já ti můžu doporučit kočárek firkon verano mám s ním skvělou zkušenost naše Marjánka už jezdí ve sportáku a je opravdu velký korbička taky je dobrý jak do města tak do terénu.

• Citovat
  • Upravit
172
6.5.12 20:48
@agmar66 píše: :D Ahoj já ti můžu doporučit kočárek firkon verano mám s ním skvělou zkušenost naše Marjánka už jezdí ve sportáku a je opravdu velký korbička taky je dobrý jak do města tak do terénu.

Děkuju Ti moc Lído za doporučení :-). Na Firkon Verano jsem slyšela taky spoustu chvály, ale nakonec jsme koupili před 2 lety Dorjan Danny Sport 2010 :-).
Tomášek bude mít teď 10. května už 2 roky a zatím jsem s tímto kočárkem nadmíru spokojená. V hluboké korbičce vydržel do 10 měsíců a ve sporťáku jezdí doteď a ještě nějakou dobu jezdit bude, protože je opravdu prostorný. Jsem moc ráda, že jsme se nakonec rozhodli pro Danny Sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.2.15 11:35

Četl tu vůbec někdo, že Firkon verano patří mezi nebezpečné kočárky a naprosto propadl v testech??? Nechápu proč ho všude všichni doporučují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
17.3.15 20:13
@kacenka3681 píše: Četl tu vůbec někdo, že Firkon verano patří mezi nebezpečné kočárky a naprosto propadl v testech??? Nechápu proč ho všude všichni doporučují?

Vzhledem k tomu, že tato diskuze byla založena před 5 lety, tak v té době Firkon Verano nebyl asi těmto testům podroben. Tenkrát na něho bylo opravdu hodně chvály mezi maminkami. Jak je to dnes, to vůbec netuším, protože Tomášek bude mít v květnu už 5 let a je to už opravdu hodně dávno, kdy jsme ho vozili v kočárku :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí