Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, tak se jdu zeptat, jak byste to viděli vy? Včera sme se byly kouknout na kočárky a zaujaly nás tyhle dva.. viz foto, já původně černý nechtěla, protože všichni říkají, ze se v tom prcek upece.. termín mám konec července, ale ta měděná okolo je nádherná ❤️️ Ten světle šedy má zad mi přijde robustnější sportak, ale bojím se ze na něm půjde vše vidět.. nemáte zkušenosti?
Adamec cortina-šedy
Faster style 3 limited edition-tmavý
Moc děkuji za názory, já od včera pořad koukám na fotky a nejradši bych si vzala oba, ale to nejde 😀
V černé se ti upeče, tu šedou bude pořát prát. V černým sporťáku si občas dítě i spalilo ručičku o rozpálenej potah. Pokud má teda ta šedá komplet sundávaci potah i se stříškou, tak proč ne. Já svůj světlounkej prala co 14 dní, ale tam nebyl problém. Jinak bych hledala jinou barvu.
Mě se líbí ten černý, ale zkušenosti nemám
,sama teď hledám kočárek ![]()
Jako vzhledově se mi líbí víc ten světlý, ten černý je příšerný
já bych teda koukala spis na to jak je prakticky a co od nej ocekavas, jestli chceš kombinaci, tak bych koukala spis na sportovní část, tu budeš využívat déle. Ale nevzala bych ani jeden, černý se mi nelíbí a ten světly bude za chvíli špinavý (nevidím co je to za materiál, ale pokud to není něco omyvatelneho, tak to budeš proklinat).
@Banane18 píše:
@Janli tak to by mě nenapadlo že se může spálit
Záleží i na látce, jak je schopná se slunečním zářením pracovat. Já narazila na hodně blbou, ale už bych do černýho nešla. Záleží i kolik času budete trávit venku. Mě děti v kočárku spaly fakt hodně a ne vždy byl stín…
Taky teď vybírám kočárek. Černý bych na léto asi nevolila a ten světlý se mi nelíbí vůbec.
Jestli tenhle typ, tak britax smile. Levnější bebetto niko a nebo firkon vesta
@Natali1996 ten adamex cortina dělají i ve verzi černá - tmavě šedá, to by bylo praktičtější
jinak s černým kočárkem nemám zkušenost, ale zas dítě v srpnu, tak měsíc bude horko, pak bude 7 měsíců zima a přesedáte do sporťáku, takže upečení dítěte bych se až tak nebála
Budu mluvit z vlastni zkušenosti a druhou znackou a za me nebrat. Spatne skladani kocarku a ve finale ten kloub prasknul a to jsem ho zase tolik neskladala.
Černý bych taky nebrala. Já mám šedý v ekokůži a udržoval se skvěle, látkový bych asi nechtěla v žádné barvě.
Jo a měla jsem Junamu.
@Natali1996
Asi by bylo dobry nevybirat kocar podle vzhledu, ale tak, aby byl pohodlny pro tebe i dite.
Tj.byl co nejlehci, dobre se skladal, mel mekka kola, byl odpruzeny, mel rukojet vhodnou pro tvou vysku, aby sel dobre polohovat, sportak nebyl typu „korytko“, aby sla korba poodepinat v lete tak, aby to luftovalo…
Jako byt designova maminka, co taha 15 kg kocar… No je to o prioritach.
Btw cerny kocar mam a pohoda, ale ma hodne otevrenou korbu a je to defacto sustak, takze luftuje a neprehreje se. Ale pokud je korba takto zadeklovana a vanicka plast, to bych nechtela.
Praktická rada- nekoukej na vzhled, ale na funkce. Barva je až to poslední. Vyber nejdřív typ kočárku- jaká chceš kolečka, jak velký, jak skladný, jaká je výbava, jaké materiály, projeď recenze, jestli se něco třeba u konkrétního typu nekazí. Až pak vyber barvu, většinou je výběr v barvě i tak dost široký.
Hl. vybrat nějaký kvalitní… mi přijde, že se pořád kupují „poláci“ v super trojkombinaci za 10-12tis.. ![]()
@Anik6 tak ono záleží na konkrétním kocaru, já mám ten jak popisuješ. Polsky výrobce, kombinace stala asi 13 tisíc, ale jezdím s nim 2 roky a stále jako nový, jediná vada se nenašla a bude ještě na další dítě. A to mu dávám fakt zabrat, ze jezdí terény, kde sem se kolikrát bala, ze musím minimálně urvat kola. Spis mám opačnou zkušenost, ze ty drahé designové kočárky jsou úplně na nic ![]()