Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím si, že to napsala nějaká zhrzená ženská, která si jako partnera vybrala deb.ila, a než aby si přiznala, že byla chyba ve výběru, tak jeho vlastnosti hodila na všechny chlapy.
Za mě úplná kravina…
No, část mužů a žen takto fakt funguje.. části žen to vyhovuje, ta druhá jde o dům dál, kde dítě nerovná se jen spermie a dům nerovná se automaticky domov…
jistá pravda v tom ale je.. žena umí vytvořit „domov“ i z chajdy
muži často stačí jen kus žvance a něco nad hlavou ![]()
@Wanted píše:
„On jí dá spermie, ona jemu dítě,
on jí dá dům, ona jemu domov,
on jí dá potraviny (nakoupí), ona jemu jídlo (uvaří),
on jí dá úsměv, ona jemu srdce“.
Mírně zkráceno, originál možná znáte…
Pokud však souhlasíte, potvrďte nebo doplňte něco svého.
Kdyby to tak fungovalo, asi by to bylo fajn. Nijak mě neuráží být udržovatelkou krbu. Ale chlap musí být chlap. A nesmí být rozdavačný s těmi spermiemi i jinde. A vydělat tolik, aby mohla být žena v klidu doma a do práce chodila jen pro změnu prostředí a udržení si mentálního zdraví.
@Lucy75 píše:
No, část mužů a žen takto fakt funguje.. části žen to vyhovuje, ta druhá jde o dům dál, kde dítě nerovná se jen spermie a dům nerovná se automaticky domov…
jistá pravda v tom ale je.. žena umí vytvořit „domov“ i z chajdy
muži často stačí jen kus žvance a něco nad hlavou
Já znám podobnej vtip v amgličtině - ale závěr je trochu drsnější.
Ale máš pravdu, chlap bude klidně žít v iglů s jednou svíčkou a myslet si že bydlí.
@zrcadlo píše:
Myslím si, že to napsala nějaká zhrzená ženská, která si jako partnera vybrala deb.ila, a než aby si přiznala, že byla chyba ve výběru, tak jeho vlastnosti hodila na všechny chlapy.
Za mě úplná kravina…
Nebo to napsala ženská, která ví jak to opravdu chodí. Hned ta první část. Já nevím jak je to u vás, ale u nás si muž zasouložil a dítě jsem donosila a porodila já. Možná jinde je to jinak ![]()
@Wanted píše:
V podstatě to je pravda, i když pochopit se to dá všelijak a asi to v dnešní úplně přesně nefunguje. Jsou ženské co vydělají na barák a chlapi co rádi uvari ![]()
@Anna766 píše:
Nebo to napsala ženská, která ví jak to opravdu chodí. Hned ta první část. Já nevím jak je to u vás, ale u nás si muž zasouložil a dítě jsem donosila a porodila já. Možná jinde je to jinak
U nás si muž jen nezasouložil. Manžel se rozhodl, že se mnou chce mít dítě, prožíval se mnou všechny neúspěchy, potrat se dotkl jeho snad víc než mě, a pak se celé těhotenství choval jako otec. U porodu mě podporoval tak, jak to jen jde, a z porodnice si nás vezl s hrdostí a láskou. Ne, opravdu mi nedal jen spermii.
Ten citát prostě brnká na strunu ženám, které se potřebují cítit lepší, důležitější, a myslí si, že ať ten jejich trouba udělá cokoliv, tak to jsou ony, které to povýší a dají tomu smysl. Já mezi takové ženy nepatřím, proto jsem vyjádřila svůj nesouhlas.
@zrcadlo To je sice hezké, taky jsem otěhotněla s manželem, ne někde v křoví buhvíským, ale zvracela jsem já, rodila jsem já a i kdyby mě manžel držel za všechny ruce i nohy, tak jeho to nebolelo, bolelo to mě. Naštěstí je natolik soudný, že to vždy uznával. Mám pocit, že se dneska z té hyperkorektnosti zblázníme. Hlavně neuznat, že rodí žena.
@Anna766 píše:
@zrcadlo To je sice hezké, taky jsem otěhotněla s manželem, ne někde v křoví buhvíským, ale zvracela jsem já, rodila jsem já a i kdyby mě manžel držel za všechny ruce i nohy, tak jeho to nebolelo, bolelo to mě. Naštěstí je natolik soudný, že to vždy uznával. Mám pocit, že se dneska z té hyperkorektnosti zblázníme. Hlavně neuznat, že rodí žena.
Tohle není o hyperkorektnosti, to je o tom, že kdyby ten citát byl psaný v obráceném duchu, tak si většina žen řekne, že to psal egoistický šovinista, který dělá z ženské hloupou husičku. Ty to v tom citátu fakt nevidíš? Že dělá z chlapa lehkovážného proutníka, a je to až ta žena, která všemu dá hloubku?
A můj manžel si váží všeho, co dělám, stejně tak já si vážím toho, jak se stará on, jsme partneři, a ten citát bohužel není vyjádřením rovnocenného partnerství, proto mě tak irituje.
Ja to videla na FB jako nejakou obecnou oslavu zeny, ktera vse dobre, co ji muz da, znasobi…
Ale tyhle oslavne patosy na tema zeny/matky mi moc nesedi.
@Wanted píše:
A když jí chlap opravdu nasere tak dostane tunu sraček ![]()
@J_Doe píše:
Ja to videla na FB jako nejakou obecnou oslavu zeny, ktera vse dobre, co ji muz da, znasobi…
Ale tyhle oslavne patosy na tema zeny/matky mi moc nesedi.
Ano, tak to znám já, a to až do konce, konkrétně takto:
"Ženy jsou mnohem lepší a vždycky byly. Cokoliv ženě dáš, vždycky to udělá lepším. Dáš-li jí spermii, ona ti dá dítě. Dáš-li jí dům, dá ti domov. Dáš-li jí potraviny, udělá ti jídlo. Dáš-li jí úsměv, dá ti své srdce. Cokoliv jí dáš, to znásobí a rozšíří. Takže pokud se k ní chováš jako vůl, buď připraven, že dostaneš kopu hnoje.“
@zrcadlo píše:
Tohle není o hyperkorektnosti, to je o tom, že kdyby ten citát byl psaný v obráceném duchu, tak si většina žen řekne, že to psal egoistický šovinista, který dělá z ženské hloupou husičku. Ty to v tom citátu fakt nevidíš? Že dělá z chlapa lehkovážného proutníka, a je to až ta žena, která všemu dá hloubku?
A můj manžel si váží všeho, co dělám, stejně tak já si vážím toho, jak se stará on, jsme partneři, a ten citát bohužel není vyjádřením rovnocenného partnerství, proto mě tak irituje.
Nevidím to úplně stejně jako ty ale v jádru s tebou souhlasím. U nás je to rozdělené jako za stará - já se starám o děti a domácnost. S tím že mi přítel pomůže, když potřebuju a dětem se věnuje automaticky. On zase vydělává peníze aby jsme se měli dobře (jsem na rodičáku). Ale já si vážím jeho, on mě a domov vytváříme společně.
@zrcadlo píše:
@zrcadlo píše:
Mě neirituje. Takových citátů jsem viděla. Jako třeba ten, že ženská nevěra je mnohem horší než mužská. To je podle mě kravina.
Já popsala svůj názor na rození mužů. Když se někde napíše jak ten a ten doktor rodil, tak se tam sesypou ženy rozhořčeny, jak nerodil doktor ale ony, doktor jen vedl porod, s tím souhlasím jen tak mimochodem, ale na emiminu rodí otcové, což je za mě prostě nesmysl.