Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě dodám, vím, že zde už některé diskuze jsou, ale jsou všechny starší a já bych ráda aktuální informace.
Já jsem koupila před asi 3. roky v akci kalíšek Lilcup za 199,– Kč (nechtělo se mi dávat 600,– Kč, když jsem nevěděla, zda mi sedne, bylo to na vyzkoušení) a sednul. Od té doby jsem neměla vložku a to jsem první MS spala v hotelu a byla jsem děsně nervózní, aby se nestala nehoda a nebyla zrasovaná postel. Pořád jsem lítala kontrolovat do sprchy ![]()
Jo, a okamžitě jsem stříhala stopku, protože ta mě tak píchala, že jsem nemohla udělat ani krok. Jak jsem to ustřihla, bylo po problému.
Nejlepší je za mě Me Luna s očkem nebo kuličkou. Velikost, tvrdost a délku si musíš určit sama nebo se poraď na kalisek.cz
Pridej se na facebooku do skupiny kalisnice. A dej tam svuj dotaz. Hodne tobtam frci a dostanes urcite spoustu odpovedi. A koukni na stranky kalisek.cz
mám kalíšek MeLuna s kuličkou a nemůžu si stěžovat. Myslím, že to jsou letos 4 roky ![]()
Kulička ničemu nevadí a pomáhá při vyndavání.
Mám Meluna sport shorty. Je tvrdší, tudíž se mnohem lépe rozvinuje než ta soft verze verze. A shorty kvůli nižšímu panevnimu dnu po dětech.
Po dětech to vypadalo, že na kalíšek můžu zapomenout, protože jsem měla ten soft a tenhle mi skvěle sednul ![]()
tohle jsou nejlepší stránky se všemi odpověďmi a zkušenostmi. http://kalisek.cz/
Já mám Clari cup. Maličký, příjemný, fialový. Prodává se v praktickém plastovém kelímku, který se může použít i na vyvaření mikrovlnce. Stopku jsem téměř celou ustřihla
Pokud stále ještě vybíráš, tak za mě Yuuki 1 Soft, šťopku má dlouhou, ale je úplně měkká, takže do ničeho netlačí. Já ji asi po dvou dnech krom prvního článku ustřihla celou, protože za ni stejně kalíšek nevytahuji, takže je tam zbytečná. Dobře se s ním manipuluje a je to český výrobek, já s ním začínala, taky jsem ještě nerodila.
Ahoj, mám nově Lunacup a vadila mi stopka, šla ihned pryč.Tak hluboko aby nevadila se mi prostě nepodařil dát. Jinak zatím spokojenost.
Holky, tak jsem dlouho váhala zda koupit nebo ne (a jaký). Nakonec jsem pořídila Lunacup a rozhodně nelituju. Sice první zavádění a hlavně vyndavání problém (nervy asi sehrály svou roli), ale naučila jsem se to a teď na něj nedám dopustit. Jsem moc spokojená ![]()
Ahoj, zvažuju koupi kalíšku. Po porodech mám vždy první den až dva strašně silnou menstruaci, nemůžu pořádně nikam jít, momentalne jsem na RD, tak je to ještě v klidu, ale vůbec si nedokážu představit, že bych měla jít do práce (aby se nestala nehoda, musela bych každou půlhodinu měnit vložku- a to ta půlhodina by byla opravdu max.). Máte tu někdo zkušenost s velmi silnou menstruací a kalíškem? Jak často ho pak musíte vylít? Já trochu doufam, ze kalíšek bude řešení… prosím o zachování anonymu..
@Anonymní píše:
Ahoj, zvažuju koupi kalíšku. Po porodech mám vždy první den až dva strašně silnou menstruaci, nemůžu pořádně nikam jít, momentalne jsem na RD, tak je to ještě v klidu, ale vůbec si nedokážu představit, že bych měla jít do práce (aby se nestala nehoda, musela bych každou půlhodinu měnit vložku- a to ta půlhodina by byla opravdu max.). Máte tu někdo zkušenost s velmi silnou menstruací a kalíškem? Jak často ho pak musíte vylít? Já trochu doufam, ze kalíšek bude řešení… prosím o zachování anonymu..
Kupovala jsem ho právě z toho důvodu, co píšeš. Při silné MS jsem měnila cca 4 hodiny. Ale je pravda, že se potom MS vrátila do normálu. Ale kalíšek už zůstal. Měním cca po 6- 8 hodinách první dny, kdy je silná. Jinak mně stačí ráno a večer.
Taky mám první dny hodně silné, měním pro jistotu třeba po dvou, třech hodinách, jinak stačí dvakrát denně.
Zatímco s jinými pomůckami sem měla potíže s protýkáním a fleky, tak s kalíškem (krom prvních asi dvou, kdy sem trochu bojovala se správným zavedením) už několik let bez nehod ![]()
@P4ja
Taky si říkám, že se hormony po třech porodech ještě časem ustálí a třeba i ta menstruace bude slabší, jako bývalá před dětmi..ale i tak bych ho teď chtěla koupit a začít pouzivst-abych se to naučila než se vrátím do práce… 4 hodiny by byl naprostý luxus:))
Vybírám menstruační kalíšek a byla bych moc ráda, kdybyste mi poradily, jakou značku vzít. Jde mi jak o nejlepší tvar (ještě jsem nerodila) tak hlavně o nejlepší materiál, důvěryhodnost atd. nevím, čím vším se dále kalíšky mohou lišit. Také bych ráda nějaký levnější, kolem 500. Nechce se mi dávat moc, když nevím, zda mi bude vyhovovat.
Prosím o anonym, řešila jsem stejné téma s kamarádkami, které sem chodí, a nechci odhalit svou přezdívku tady.