Jaký netbook?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28608
19.9.17 22:00

Staré krámy a šmejdy? V případě počítačů radši koupím repasovaný kvalitní počítač než levný dýchavičný krám. Mám zkušenosti s několika repasovanými počítači a všechny jely a jedou v pohodě dodnes.

Pokud se ti nelíbí dell, prodává se ještě celkem fajn přístroj Lenovo Thinkpad e420, popř t420. Malý, přenosný, šikovný.

@Nimie Lenovo IdeaPad jsme měli zrovna trefu na celkem dobrý stroj, funguje šestým rokem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
19.9.17 22:00

@Nimie a ty tablet PC, to jsem asi myslela původně :mrgreen:, to jsou také krumply, že ano??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
19.9.17 22:09

@Margery dobrá, už na to koukám :)
dell toto, co myslíte holky: https://www.ggpc.cz/…11-e6320-002 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
19.9.17 22:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
19.9.17 22:39
@slečna97 píše:
@Nimie a ty tablet PC, to jsem asi myslela původně :mrgreen:, to jsou také krumply, že ano??

Tablet PC je cool věc, akorát je to poměrně drahá technologie sama o sobě, takže ty levné kusy jsou na tom s odolností ještě bídněji než normální stroj. Smysluplná zařízení začínají na 20 tis.+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
19.9.17 22:41

@slečna97 ten Dell nevypadá špatně :) ono koneckonců v zásadě opravdu jakýkoliv Dell bude mít asi jednu z nejvyšších pravděpodobností na přežití, i servis mají suprový, takže myslím, že chybu neuděláš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28608
20.9.17 20:01
@slečna97 píše:
@Margery dobrá, už na to koukám :)
dell toto, co myslíte holky: https://www.ggpc.cz/…11-e6320-002 :think:

Jo, tak do toho bych i šla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
20.9.17 21:19

Tak já bych si repas bez toho abych to viděla předem nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.9.17 10:39

@Nimie Koukala jsem na tu toshibu, ale je těžká :(, nevíš do těch 15 000 o lehčím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
21.9.17 12:53

@Nimie https://www.czc.cz/…2870/produkt?… vím o lenovu si psala nehezky, ale co toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36575
21.9.17 13:10

Lenova ThinkPad vypadají demode, ale jsou to držáky. Mají např hořčíkový rám. Jenom je konkretně u nich potřeba zjistit, jestli má ještě premium support (tu mají automaticky při koupi) a hned stahnout instalační média. Ale nezoufejte, po jejím vypršení jsou stále média dostupná po prokázání vlastnictví, ale je to cca za 500.
U bazarovky na stránkách výrobce VŽDY ověřit podporu Windows 10.
Trochu mimmo mísu:
Jestliže ThinkPady vypadají demode, pak Touchbooky od Panasonicu… 8o. Když to poprvé dostanete do ruky, myslíte si, že vám někdo dal jen dětskou hračku. :mrgreen:
Ale pokud jde o odolnost, jen málo nb jim je rovno! ;) :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
21.9.17 16:56

Můžu se do toho vložit? Je třeba precizně formulovat požadavky a také to, co to je podle představ uživatelky malý notebook. Pokud myslí 11,6", pryč od nich. Také bych se vyhnul Lenovům Ideapad, protože tragická kvalita servisu. Za 8 litrů jedině repas, za 15k už by to bylo veselejší. Třeba tohle mi přijde luxusní:

https://www.czc.cz/…4934/produkt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
21.9.17 17:18

@Ploskutáček v zásadě souhlas, akorát to už jsou velké stroje no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
21.9.17 17:20

@slečna97 nejde o lenovo jako takové, ale o modelovou řadu IdeaPad. Ta není nic moc. To v tom odkaze taky nevypadá špatně :) ThinkPady jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36575
13.6.19 10:01

No nevím. Pokud budu pracovat jako grafik, nebo tak a budu na tom mít ten (krucityrkl software - šílená podpora) Adobe Photoshop, tak určitě. Ovšem zas v bazaru nebude výběr.
Dneska už se na to dotáhl Surface od MS. Otázka ale zní, jestli to chci.
Takové krátké zamyšlení:
Asi bych začal penězi, co na to mám, jestli to budu hodně přenášet, nebo jen ze skříně na stůl - tedy, jestli je váha, velikost a výdrž podstatná, jestli si na tom chci něco hrát. Určitě bych šel alespoň do i5, výdrž jsem zařadil na poslední místo, protože ji má už většina nových strojů slušnou.
A pak začnou ty praktické detaily: Servis, aby to mělo USB s obou boků (stane se, že se flashka a dongle na myš vedle sebe nevejdou), jestli chci numerickou klávesnici, jestli to má DVI na monitor (popř. na TV). Opravdu chci dotykový display?
Jak moc to hřeje (omakejte pár vystavených kousků někde v obchodě a zjistíte, že byste dneska některé na klíně mít nechtěli).
No a pak ta odolnost. Plasty se kroutí, naražený roh kovového rámu je opruz, řešil jsem pilníkem. Tady se - i cenově - liší profi notebooky od ostatních. Čeká se od nich, že budou sloužit obchodnímu cestujícímu (primárně tedy nikoliv IT profíkům, což se dost lidí domnívá, protože ti si je pořizují také). No a s top odolností jsou notebooky do terénu, nebo do války (archeologové, naftaři, stavbaři, automechanici…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák