jaký ochranný krém proti sluníčku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
922
6.4.06 09:00

jaký ochranný krém proti sluníčku?

Ahoj,
chtěla bych se s vámi poradit čím mažete miminkům obličej proti sluníčku. Už začíná docela svítit, tak chci nějaký co nejdříve koupit. Ale na žádný speciální pro mimča jsem nenarazila. Jiříčkovi jsou 3 měsíce.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
371
6.4.06 09:11

Ahoj

Někde jsem četla, že děti do roku by se neměli mazat opalovacím krémíkem. Spíš je držet ve stínu, ale asi je to stejně věc maminky. Já se budu snažit malýho držet ve stínu a když to nepůjde, tak se asi po něčem mrknu. Zkus to zadat do prohlížeče a určitě něco najdeš :-).
Hezký den
 i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.4.06 09:21

Na toto témě tady už proběhlo dost diskusí, dej si do vyhledání, najdeš spoustu názorů, nakonec to bude na tobě a na poradě v lékárně.
 GaB

PS: Používám Bubchen a kožařka mé dceři - atopičce do poručila Avene mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
6.4.06 09:21

Já koupila dětský s vysokým ochraným faktorem na obličej. Třeba Avon, Nivea, Vitchy atd. Na tělo jsem koupila taky dětský s částečkami kovu. Večer ho v klidu smyješ. Rozhodně by se ale mimi do roka nemělo vystavovat slunci. Jenomže i ve stínu se může spálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.4.06 09:26

Ahoj,
my používáme Daylong Kids - tuším faktor 40 - teď dělají i 50+. Je super i do vody - nesmývá se. Ale je pravdou, že se všeobecně nedoporučuje používat světlofiltrující ochranné krémy do 1 roku. Záleží na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
6.4.06 09:27

Aha, to jsem nevěděla, že i ve stínu se může spálit 8O Já myslela, že ve stínu je to v pohodě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.4.06 09:30

Bohužel i ve stínu to lze.
U toho Daylongu mi kožařka řekla, žepro děti do roka je nevhodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.4.06 09:34

Ahoj!

Děti do půl roku by se prý určitě neměly mazat žádnými opalovacími krémy.
Určitě je lepší se je snažit udržovat ve stínu.
Myslím, že v nějaké nedávné diskuzi někdo psal, že nějaké oleje mají přirozený ochranný faktor. Zkusím to najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
6.4.06 09:35

To mě taky zajímá…Verče bude rok koncem září, takže v létě taky musíme něco koupit.
Je jasný, že bude jen ve stínu, ale i tak ji chci mazat, vždyť slunce opaluje i ve stínu, méně, ale opaluje.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.4.06 09:44

Posílám odkaz na diskuzi o přírodní kosmetice. Je tam něco i o ochranných přípravcích.

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
6.4.06 10:31

Ahoj,
tak já to minulý rok řešila taky.Na sluníčko jsem ho nedávala,jenže jak tu bylo řečena i ve stínu slunce opaluje a někdy se slunci prostě vyhnout nedá.Já Pepču mazala po poradě v lékárně „Dětským mlékem na opalovaní Panthenol“ Je to 20,vyrábí to Dr.Muller Pharma a a není tam žádné omezení věku.Obsahuje jen minerální filtry,takže není voděodolný,ale právě proto,že se nevstřebává do kůže,tak nezpůsobuje alergie.
Pepču jsem tím mazala celé léto a byl v pohodě.A na to jak je velký,není ani drahy.Cca 200 kč.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
6.4.06 10:32

Jo ještě opalovací krém Anthélios XL 60+ se používá u lidí s vrozenou ztrátou pigmentu. Možná by se dal použít i pro kojence. Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
6.4.06 11:19

Ahoj,ako tu uz pisali holky urcite tak male mimco sa nema vobec vystavovat slnku ale hmm ono sa to vzdy neda tomu zabranit.Ja som pouzivala Bubchen proti slniecku.Kupavala som ho v lekarni a tam ti urcite poradia co je dobre.Starsiu dcerku natieram Niva Sun vodeodolny faktor 30.Je dobre natierat deti aj ked idu len trebarz na ihrisko a nie len pri vode.Coskoro pojdem aj ja omrknut co nove maju v lekarnach proti slnku vhodne pre deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
6.4.06 12:07

Ahoj, zrovna jsem to tento týden řešila s kožařkou, dcera je atopik. Doporučila nám bílou řadu od Avene. Měli by to mít ve větších lékárnách koncem dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.06 12:29

Na kožním i alergologii doporucuji MicroSun, nebo Photoderm mineral, daylong je ö tridu horsí. Vyse uvedene jsou vhodné i pro malé deti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml