Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
zajímalo by mě, jestli si barvíte vlasy během těhotenství. Já jsem před těhu barvila.. teď mám odrosty, ale nějak se mi to barvit nechce (aby se chemikálie nedostaly do těla)
Co vy, vydžely jste to, nebo jste je nebarvily alespoň během prvního trimestru nebo vůbec?? Jak??
Díky za rady ![]()
Pajina
Ahoj, ja si v tehu vlasy nabarvila jednou, kdyz uz jsem to vazne nemohla vydrzet. nechala jsem tam barvu kratsi dobu a i tak to chytlo…
Hlavne hodne vetrat, at se ti neudela pri barveni zle…
nicol a Stella
Ahoj,
já jsem si vlasy barvila před těhu i během všech tří těhu, jenom jsem nechávala větší pauzy, prostě dokud odrosty nebyly jo příšerné na pohled. Manžel je dr., vždycky mě ujišťoval, že chemikálie se do těla nedostanou, rozhodně ne do krve, aby mohly miminku ublížit. Spíš prý jde o to, že se vlivem hormonů mění charakter a kvalita pokožky i vlasů a může se třeba projevit nějaká nečekaná alergická reakce - skvrnky, svědění atp. - a když jsi těhu v podstatě žádné protialergické léky brát nemůžeš, takže by to mohla být dost otrava. Také existují přírodní barviva na bázy heny atp. ta by neměla škodit vůbec, všeobecně šetrnější je barvení na tmavší tón než odbarvování na tóny výrazně světlejší. Větší důvody k obavám myslím ale nejsou.
ahoj, ja si take v tehu barvila hlavu,ale asi tak 2-3× ne casto.vazne si myslite ze neco muze projit pes kuzi hlavy az k plodu?je to nejak dokazany?mne prave strasila teta kdyz jsem se barvila ale ja tomu neverila.tak jsem ted zmatena.
Čau,
no já jsem právě zkusila tu henu.. Není to špatný, ale zrzavá není zrovna můj odstín.. A hlavně na odrosty to skoro nechytlo, zatímco na původně barvený zbytek jo.. ![]()
Pajina
Ahojky,
já jsem si v obou mých těhu barvila vlasy tak jak bylo potřeba, tedy nijak zvlášť často, ale taky jsem to neoddalovala
.
Myslím si, že to opravdu nemůže poškodit miminko, spíš jak psala Jindřiška, může to vadit mamince.
Já jsem si obarvila v těhu jen jednou a to před svatbou, a na takovou barvu, abych už celé těhu potom nemusela.
Lenka
Dívala jsem se do jedné gyn. poradny a dr. tam psal, že barvení miminku vůbec nemůže uškodit (ale já osobně bych to raději nepřeháněla) ![]()
Taky jsem četla na www.porodnice.cz,že to nevadí,dr. Koucký psal,že to bychom nemohli ani vyjít ven-ovzduší,výfukový plyny a jiné sajrajty ![]()
Já se v těhu barvila a vůbec mě nenapadlo,že by to mělo mimčo nějak otravovat,to bych nemohla ani používat čistící prostředky,ne?
Takže žádnej strach a ať jste krásný těhulky
![]()
Ahoj,
já jsem si taky barvila v těhu. Ale dávala jsem si jen melír, tak jako vždy.
minonka
Já si barvím vlasy celé těhu stejně jako předtím. V různých zdrojích jsem četla, že to nemůže dítěti nijak ublížit…
Ja si taky nechala barvit vlasy v tehu. Necham si je barvit v kadernictvi, kde pouzivaji kvalitni vlasovou kosmetiku Goldwell a Redken, takze jsem nemela vubec obavy. Navic ty barvy pri pusobeni vubec nesmrdi, naopak hezky voni. Hanka1
Hmm, tak moje kadeřnice mě odmítla v těhotenství vlasy nabarvit, že se to prý a) nechytá a za b) to může poškodit dítě a ona si to na triko nevezme.
Takže jsem měla po x letech zase svou barvu, docela příjemná změna ![]()