Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem,
byla tu kamarádka s tím, že jede „na blind“ do Německa nakoupit ve velkém prací prášky, že prý se to vyplatí. Mně se to moc nezdá, nevíte některá, co je na tom pravdy? Podotýkám, že chce ty lepší typu Ariel atd. …
Díky za odpovědi, praní zdar ![]()
Ahoj,
my jsme tam nakupovali Persil Sensitive gel, ten se tu nesezene a pro mimina a alergiky je super. U nas se totiz prodava jenom parfemovanej a s barvivem! V Nemecku maji bez barviva a parfemu. Takze tohle se urcite vyplati, vlastne neznam jinej neparfemovanej praci prasek ani gel ![]()
Ahoj,
ja bydlim v Nemecku, ale stejne obcas kupujeme praci prasky v Cechach, kdyz je nejaka dobra nabidka. Ale pri dobre nabidce v Nemecku je to zase levnejsi tady. Takze zalezi presne co a za kolik se kde sezene…
Violet - prasky na prani jsou 100% levnejsi v Nemecku. My pereme tedy jenom v gelu a ten vyjde skoro o polovinu levnejsi. (Za:,–(ne pereme v Arielu nebo Persilu).
Chce to nakupovat v nejakem vetsim supermarketu, ne v drogerii „na ruzku“.
Otazka je jestli ji to vyjde levnejs, kdyz si spocita cestu. ![]()
Ahooj,
nevim, jestli jsou levnejsi, ale kdyz se podivam na konzistenci praciho prasku Persil z Nemecka a z CR, tak rozdil vidim pouhym okem. U nas jsou prasky „namlete“ na mouku a z Nemecka vozime „kulicky“ a lip pere i voni! Nevim, jak je to mozny, ale tuhle zkusenost mam. Nastesti moje tchyne zije v zahranici, takze mi nezapomene vzdycky prasek „pribalit“.
Marka
Marko, taky jsme tam kupovali ty kulickovy, ale to se jmenovalo treba Persil Mega Perls, coz se v CR vubec neprodava, tady je jenom Power Perls (praskovej)…doufam, ze si ty nazvy jeste pamatuju
Rozdil v kvalite prasku pro vychodni blok a zapadni se rapidne lisi, u nas se do toho dava hodne balastu…coz je poznat i na davkovani.
Taky pokud tady koupite Sensitive, klidne jsou tam barviva i parfemy, asi maji pocit, ze by to lidi jinak nekupovali
![]()
Asho - mas pravdu, jmenuje se mega perls. Ted si zacneme vozit ten sensitive (zatim jsem kupovala jen CR), tak jsem zvedava na rozdil… nechapu, proc nas z byvaleho vychodniho bloku takhle šidí ![]()
Marka
No protoze se nechame!!! Uz jsem to tu parkrat psala jinde. Staci ochutnat omacku nebo polivku z pytliku tady a v Nemecku…stejnou znacku. Tam je to fakt dobry a da se to jist… a u nas??? Kdyby se to pokusili prodat v Nemecku, brzo by zkrachovali, ale tady to lidem snad chutna nebo fakt nevim!
Nikdy jsem nechapala, kdyz jsem videla ty reklamy, jak se tim lidi cpou a jenom zari… no a pak jsem to pochopila
Vetsinou se totiz netoci (aspon driv) u nas ![]()
Holky co se tyce jidla:
Nedavno jsem to slysela asi v radiu - problem je v tom, ze cesi stale v drtive vetsine davaji prednost cene pred kvalitou. Bohuzel je to pravda. Kdyz rohlik v Tescu nestoji 1,– tak uz cesi ohrnuji nos a tvari se vselijak, zrovna tak chleba za 40,– Kc
- pro cecha horor.
Muzu srovnavat jenom s nemecky potravinami - kvalita nesrovnatelna, ceny uz bohuzel vetsinou srovnatelne. ![]()
Asha - tak to te zklamu - pracovala jsem ve filmove produkci a vetsina reklam (zvlaste pak ty uzasny reklamy na jidlo) se toci v CR. A mela bys videt, jak se herci precpavali
,kdyz to bylo na place zadarmo ![]()
Marka
Jak to tady ctu, tak asi budu muset ty praci prasky porovnat, ale vetsinou kupujeme gelove a vazne je obcas koupim i v Cechach…
K pecivu: v obchodaku je tu kvalita rozhodne lepsi a v pekarnach je ta kvalita docela podobna, tady je to asi o neco lepsi ale ne o moc. Ta cena je ale vyrazne vyssi v Nemecku. Za obycejny chleba zaplatim tak 70 Kc a za dobry celozrnny az 100 Kc. A houska tu stoji uplne obycejna 7 Kc a celozrnna tak 12 Kc.
No ja myslela to, co se tocilo driv, ted se toci tady, protoze je to levny. A verim, ze se tim na place vsichni cpou, kdyz je to zadara, ale pochybuju, ze to pak se stejnym nadsenim koupi v kramu. Staci ochutnat
Kupte si neco instantniho tady a tam a porovnejte. S cenou to nema moc co delat, dneska uz je tady hodne lidi, co si za lepsi jidlo a vubec vsechno, radsi priplati…krome toho u techhle vyrobku pochybuju, ze se ceny tak rapidne lisi, kdyz uvazime i platy a tak. Ale to jsme se dostaly celkem daleko od prasku, co?
Ja teda doporucuju prasky kupovat v Nemecku, pokud je ta moznost ![]()
Nedávno nás navštívila jedna paní z Rakouska, včera. Zavedli jsme řeč na prací prášky a schodly jsme se na tom, že je veliký rozdíl mezi pracími prostředky v Nemecku, Rakousku a v Čechách. Potvrdila pouze moji mnohaletou zkušenost nejenom z těchto zemí, ale i ze zemí bývalého soc. bloku. Na tuto otázku by nám měl odpovědět Henkel nebo Prokter end Gambel nebo jak se to píše.
prášky pro zapadní evropu se vyrabí v Německu a pro západní evropu v česku … a češi jaksik tu vyrobu šidí a přidavaji jiné latky než němci … proto takový rozdil … stejna firma ale jiní výrobci
prášky pro nás se vyrábí většinou v polsku.madˇarsku a na ukrajině jako vše co se k nám dováží.proto to za nic nestojí.mám pána který vozí z německa prášky a vše kolem toho.prášky jako lenor,mr.proper atd.prou o moc líp než ty naše namíchané bůh ví s čím.a úrotože si to necháme líbit tak to máme.