Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
já už 10 let používám k plné spokojenosti Účto - koupila jsem ho tenkrát za asi 4000, ještě jsem měla veletržní slevu 25 %. Upgrady stojí teď kolem 1700 ročně, hodně věcí se dá průběžně stahovat z internetu, ale já ho na počítač, na kterém pracuju, radši nemám zavedený kvůli virům.
DE je na něm poměrně precizní se všemi možnými následnými výstupy, mzdy bezproblémové, evidence majetku slušná, akorát se údajně moc nehodí na nějakou větší skladovou evidenci - já sklady dělám 2, ale malé, bez problémů. Kdyžtak by asi nebyl problém koupit nějaký skladový program a ručně upravit vždycky jen konečný stav skladu.
Není úplně jednoduché, ale já jsem ho zvládla jako samouk bez školení a není problém, jen asi nevyužívám všechny možnosti. Určitě by ti poslali nebo se nechá stáhnout demoverze. Využila jsem i jejich informační servis - spokojenost.
Eva
Souhlasím s Evou - Učto Tichý je fakt super. Dělám v něm už cca 8 let a zatím bez jediného problému. Mají velkou servisní podporu a hodně využívám i konferenci uživatelů.
Házím odkaz, snad to není proti pravidlům. www. ucto2000.cz
Tak koukám, že bysme založily na emiminu stálou diskusi účetních (u mně je to tedy jen vedlejšák úplně mimo můj obor). Mohly bysme konzultovat.
Jak zvládáte při dětech? Pracujete celou dobu na mateřské? Na co se specializujete?
Eva
Já teda používám DE od firmy MRP, už ho mám přes 13 let a jsem s ním spokojená! Ze začátku jsem dělala jen faktury a po dodělání SŠ jsem začala dělat celé účto sama a je to celkem srozumitelné a na dobré úrovni, ale určitě je to i o zvyku!
http://www.mrp.cz/
Já se účtem neživím, jen ho dělám pro taťkovu firmu zadara, je to taková rodinná výpomoc ze které mám i nějaká privilegia!
Já to zvládám celkem v pohodě i s malým, hlavně proto, že jsme čtvrtletní plátci DPH a není to veliká firma!
Ahoj holky,
děkuju za odpovědi.
Trošku jste mě překvapily tím programem účto 2008, přiznám se, že včera jsem si stáhla demoverzi a ta grafika je teda šílená. Ale asi je to věc zvyku. Nejste některá z Prahy a okolí, že bych se zastavila na rady? Prosím!!! Jen jsem to včera otevřela připadalo mi to nepřehledné. Tak se do toho zkusím ponořit víc. Tenhle program má jedna moje potencionální klientka, dají se přetáhnout data z jednoho počítače do druhého a tak plynule navázat?
Jinak já jsem na rodičovské s dvojčaty, dětem budou tři roky teď v říjnu, ale přestěhovali jsme se (odešla jsem od manžela), takže do školky je teď určitě nevezmou. A já budu mít nižší rodičák, tak si chci nejen přivydělat na ŽL, ale zase se pomalu uvést do praxe.
Jednu DE jsem dělala už za loňský rok, ale je to jen maličké účetnictví. Práce si můžu nabrat jen málo, abych to stihla dělat. Manžel si naštěstí bere děti víc, než je standard, takže čas bych na to měla, ale nemůžu počítat s tím, že bych účtovala, když jsou děti vzhůru, protože to s nimi zatím vůbec nejde.
Diskuzi o účetnictví bych taky uvítala, co kdybychom se podívaly, kde by to bylo nejlepší založit? Myslím, v jaké rubrice tady na emimču.
Zatím díky za odpovědi.
Ahoj
Jana s dvojčaty
Ráda se do diskuse přidám!!!
Jani, úplně chápu tvoje obavy, opravdu je to nadlidský úkol s dvojčátkama - jsi fakt šikulka, já bych to asi nedala!
Malý je sice hooodně hyperaktivní, ale já to mám tak, že mám u našich kancelář a když potřebuji něco udělat tak malý je s mamkou! Teď jsem si sice zvykla dělat účto i doma - večer když usne a manžel jde na noční tak si pracuju v klidu a klidně i dlouho do noci! Malý je úžasný v tom, že hned po Večerníčku odchází chrupkat a vzbudí se mi až ráno!
Já jsem z Prahy 10 - Dubče, ráda s Účtem pomůžu. S přenosem dat není problém, pokud je stejná verze, ale jde to i pak trochu složitěji. Já občas přenáším na jiný počítač kvůli tisku.
V MRP jsem také dělala, několik let jsem to tedy neviděla, takže nevím, jakou mají teď úroveň, ale Účto podle mne umí mnohem víc a velmi snadno se na něm právě dělá větší počet firem. Na MRP se mi lépe dělaly mzdy, ale je to o zvyk.
Co „stálé diskuse -stejná situace“ nebo „zaměstnání“?
Jani, jseš v nezáviděníhodné situaci, já to dělám celou dobu mateřské (holky 8 a 3,5) a kolikrát jsem s tím chtěla praštit a užívat si klidu na mateřské. Když já bych si asi vymyslela něco jiného… Po klídku se mi stýská, ale když ho mám, pálí mně dobré bydlo.
Kdyžtak napiš, odkud přesně jsi a jestli nechcete na návštěvu.
Eva
Evi, to není špatný nápad - myslím ta diskuse účetních. Já dělám jen DE a s prckem to zvládám horko těžko. Ale je pravda, že malá je hrozný rarach a navíc jsem totálně bez hlídání. Takže práci honím po nocích - někdy je to fakt na palici, ale dá se to.
Jinak já jsem z Vysočiny (HB)
Ahoj,
tak jsem se v poledne trošku podívala do toho účta2008 a asi to zkusím. Na druhý pohled mi to připomnělo jiný program, ve kterém jsem účtovala před lety, ale ten už asi neexistuje.
Evalu, také jsem se dívala, že by se diskuze účetních dala dát do těch stejných situací nebo ještě lépe do zaměstnání. Poslala jsem Ti SZ.
Ahoj
Jana s dvojčaty
Dík za zprávu. pohodu má kamarádka, která to dělá opravdu jen jako bokovku pro nějakého kamaráda. Předtím měla účto a docela s ním zápasila - těch funkcí je tam přece jen asi víc. Zeptám se jí na srovnání. Ale pokud to chceš na profesionální práci pro víc klientů, budeš si to muset přehodnotit z tohoto hlediska.
Zdravím, Eva
Zakládám novou diskusi „účetnictví a daně“ v zaměstnání.
Eva
Zakládám novou diskusi „účetnictví a daně“ v zaměstnání.
Eva
Ahoj,
začínám nabírat klienty na daňovou evidenci. Můžete mi někdo poradit nějaký šikovný program, který by vedl daňovou evidenci a uměl i ty ostatní věci, jako třeba vedení mezd a evidenci majetku? Potřebuji, aby ten program nebyl moc drahý.
Zatím vedu daňovou evidenci jednoho klienta v Openoffice, ale myslím, že progam by byl lepší.
Děkuji
Jana s dvojčaty