Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky!
Příští léto chceme dělat příjezdovku k domu,máme ji děsně dlouhou,tak to bude dost drahé.Proto sbírám informace už takhle dopředu.Chci se zeptat,z čeho ji máte vy,jak jste spokojení,jaká kvalita atp.Za každý postřeh budu vděčná.
Já bych chtěla zámkovou dlažbu,šedý obdélník.Příjezdovka je rovná,pak se stáčí kolem celého domu dozadu.
A pokud znáte nějakou firmu na střední Moravě,která to umí hezky pokládat,písněte mi,prosím.
Díky moc. ![]()
Ahojky! Tak my máme - ne teda jenom příjezdovou cestu, ale celý dvorek - právě v zámkové dlažbě (máme červenou psí kost), nakonec jsme volili toto, protože se to kdykoliv dá předělat když je třeba pod tím nějaký problém a dá se to vyndat, jinak náš taťka si jí pokládal sám, prý to není nic složitého, tak pokud je Váš taťka aspoň trochu kutil, tak byste mohli ušetřit na firmě, která si řekne o nemalou sumičku ![]()
Ahojky,
tak my máme taky příjezdovku dosti dlouhou,tak jsme zvolili „jen“ zatravňováky, nechtěla jsem zámkovku,z toho důvodu,aby to nevypadalo jako dálnice, takže máme jen koleje ze zatravňováků a úplně to stačí ![]()
Ahoj my máme cestu asi 30 m.Budeme ji ještě letos dělat a také jsme zvolili jen koleje ze zatravňováků ze stejného důvodu jako Catherin ![]()
Jinak okolo a mezi bude možná někdy tráva.
Díky za odpovědi.
Dnes jsme to měřili a jen k baráku to je 35,převedeno na metry2 je to 95m (říkal manžel)
a ještě to samé za barák…
Ale půjdeme nejspíše do zámkové,podél celé cesty bude úzký záhon s něčím zeleným
a na druhé straně máme zahrádku,takže to bude dálnice v zeleni… ![]()
Jen mě zajímalo,z čeho ji mají ostatní.
Jinak,manžel je šikovný,barák jsme stavěli svépomocí,ale dálnici si necháme udělat firmou,jsme zvědaví kolik si řeknou…
Ahoj liško, my máme příjezdovku 50m a dalších 50 za barák. Před barákem dalších 20m na šířku ke garáži… Budeme to dělat příští týden. Jako první jsme nechali vybetonovat obrubníky, pak se bude dávat geotextilie, aby to, co příjde nahoru ,,neproteklo" do hlíny. Na to příjde jakási drť a ta se nechá uválet, aby byla cesta pevná. Teď tak udělali provizorní cestu pro náklaďáky, kteří jezdí s hlínou z jedné megastavby, ale musím říct, žecesta drží jako čert. Navíc my ji budeme dokončovat asi až narok, a toto se dá klidně dodělat později… Matku mám ve stavebninách a vím, že dlouhá příjezdovka bez zpevnění se začne vlnit, ale to je samozřejmně případ od případu…
Mankote,další s dálnicí ![]()
No,zítra se na to má podívat jedna firma,jsem zvědavá,co řeknou.
My tu cestu máme vybagrovanou a vyštěrkovanou asi 8 let,celou dobu po ni jezdíme,tak snad to bude stačit,ale s tou textílií nevím. ![]()
Díky moc!
Taky máme dálnici
Vpředu i vzadu a kolem půlky domu - kvůli podnikání a vozovému parku. Nedáme dopustit na klasické žulové kostky - sice je to dražší, ale když se to udělá pořádně, tak to přežije nás i další generaci. Koupili jsme je z druhé ruky - někde likvidovali chodníky či co. Sousedi mají zase zámkovku a chválí si jí - mají tu plnou, bez prorůstající trávy. Mimochodem - při chystání podkladu jsme hrabali asi 80 cm, aby to sedělo. Známý chtěl ušetřit, vyhrabal jen 50 cm a po zimě se mu to zvlnilo.
Milli