Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky!
Naše beruška je poprvé nemocná, takže mi chybí zkušenosti a potřebuji poradit. Jak je to s chozením ven při zvýšené teplotě, případně, za jak dlouho po tom, co měla zvýšenou teplotu, můžeme zase začít chodit ven?
Díky moc předem za rady!
Ahoj,
nám lékařka v 6m měsících říkala, ať se zvýšenou teplotou ven nechodíme až když přejde, tak za 2-3 dny.
Brzy se uzdravte.
Bodlinka a Veru 15m
Ahoj,
nám naopak náš dr. vždy doporučoval při teplotě procházky s tím, že pokud nemá dítě vyloženě horečku (nad 38,5), pobyt na čerstvém vzduchu mu udělá jen dobře.
Zkus zdravotní stav tvojí berušky probrat s pediatrem (třeba jen po telefonu) a uvidíš, co ti poradí.
Brzo se uzdravte! ![]()
Verča a Adámek
Ahoj, nam Dr. nic nerikal ale kdyz mala mela zvysenou teplotu tak sme ven chodili. Sany.
No akorat bych k tomu chtela napsat, ze pokud s nemocnym ditetem ven fakt jdete, tak ne mezi deti, ani nikam, kde je muzete potkat…a pokud potkate, tak varujte rodice. Minuly ctvrtek jsme totiz od chrchlajiciho chlapecka s lehkou teplotou chytli na hristi paradni kasel s horeckama. Takze ven jo, ale do liduprazdna, at to nesirite dal!
ahoj, náš malý měl první rýmu a zvýšené teploty v 6ti týdnech a poté ještě dvakrát, a pokaždé nám dr. doporučila hodně chodit ven a větrat. kristýna
Asho: my sme sice sli ven se zvysenou teplotou-ale ne z nemoci ale z ockovani. A i kdyby mela mala rymu apod. tak bych ven taky sla protoze nemuze na nikoho chrchlat pac ani nechodi. Sany.
Ahoj maminy, díky všem za odpovědi. Tím ven jsem myslela samozřejmě nikoliv do kolektivu, abychom někoho nakazily (např. cvičení jsem samozřejmě zrušila už když měla malá jen rýmu a kamarádky s dětmi včas varovala, aby nás nenavštěvovaly), ale třeba do parku s kočárkem - Madlenka ještě nechodí. Každopádně díky za rady!
A ještě mě napadlo, co koupání a teplota?
Edulko: to neresim, "myslim ze pri teplote je prave koupani vhodne pac se smeje ten ""nemocny pot"""
Sany.
Edit,
ven bych chodila, přesně jak říkáš. Do kolektivu ne, to dá rozum ![]()
Bude jí na vzdoušku líp než doma.
A s tou koupelí … podle toho, jak vypadá. Klidně bych jí dala vlažnou sprchu, ono jí to ochladí. Nebo otřít vlažnou vodou jen tak žínkou. Koupeli ve vaně v teplé vodě bych se možná vyhnula.
Pá a ať jste brzo fit ![]()
Baghira a Eliška