Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nó, jak to říct slušně - kdysi dávno na fórech řádila paní Medley a obhajovala svoje šílené výrobky. Před nějakou dobou toto dělala paní Pentelka. Mám takový pocit, že jedna kamarádka si ho dokonce objednala, psala, že navázat se do toho snad dalo, ale pak jí to furt povolovalo, povolovalo, navíc šátek byl s podílem uměliny… Na nosenideti.cz byla snad dokonce i nějaké recenze, možná i testování, zkus tam ve forech pohledat.
Díky za reakce
Ještě jeden dotaz: Kdybyste si měly vybrat mezi tím, co jsem psala prvně Hoppediz Timbuktu, Storchenwiege Leo a Vatanai Solsbury, který byste si vybraly?
http://www.nosenideti.cz/…iz-Timbuktu/
http://www.nosenideti.cz/…Leo-cerveny/
http://www.vatanai.cz/…prod_53.html
nejde mi o barvu, ale o kvalitu a abych mohla v šátku nosit miminko od narození alespoň do jednoho roku.
děkuji ![]()
Gladys
O Medley jsem věděla, ale Pentelku jsem objevila až v balíčku, ani jsem se paní neptala na značku, byla jsem hrozně natěšená na jakýkoli.. tak máme vyzkoušený základ a jj, docela mám pocit, že se vytahuje.. ale tak zatím na to naučení dobré a když nám bude šátkování sedět, tak se pořídí lepší. ![]()
Ahoj Elatko, taky začínáte šátkovat? No já se moc těším, až se na to v lednu vrhnem ![]()
@Lizzi píše:
Ahoj Elatko, taky začínáte šátkovat? No já se moc těším, až se na to v lednu vrhnem
Taky taky.
Mám doma baby vak, ale nějak jsme se s ním nesčmuchly, je ho nějak všude moc a já jsem hubená, takže malý v tom byl tak nějak zkroucený blbě a řval.. dneska v šátku svisle veliká spokojenost.
Snad bude i u Tebe. ![]()
Tak jsem se nakonec po nekonečném pročítání všech možných šátkařských stránek a fór rozhodla pro Storchenwiege Leo. Je to asi to nejlepší, co si můžu dovolit, navíc je po jednom dítěti nošený jen příležitostně, takže bude už „zanošený“ a ta diamantová vazba je prostě krásná. Joj už se na něj těším ![]()
@Lizzi píše:
Tak jsem se nakonec po nekonečném pročítání všech možných šátkařských stránek a fór rozhodla pro Storchenwiege Leo. Je to asi to nejlepší, co si můžu dovolit, navíc je po jednom dítěti nošený jen příležitostně, takže bude už „zanošený“ a ta diamantová vazba je prostě krásná. Joj už se na něj těším
Tak až mláďátko vykoukne, tak se nechte blýsknout a hoď fotku, ať se pokochám.
Na ten šátek mrknu po netu. ![]()
Stále vybírám a pročítám rady a diskuse. zatím jsem pochopila že lepší je „neelastický“ tzv. TKANÝ, můj cenový limit do 990,– mě omezil na výběr mezi šanami a tkaným medley. nezkoušeli jste někdo některý z nich?
předem díky za rady a zkušenosti
@Dragonlady píše:
Stále vybírám a pročítám rady a diskuse. zatím jsem pochopila že lepší je „neelastický“ tzv. TKANÝ, můj cenový limit do 990,– mě omezil na výběr mezi šanami a tkaným medley. nezkoušeli jste někdo některý z nich?
z těch dvou Šanami.
Osobně bych s tímto limitem vybrala z druhé ruky třeba Girasol, Hoppediz nebo Storchenwiege
Měla jsem Šanami. Jako šlo to, ale Natibaby (nový byl za necelých 1500) by mi stál za vydrndání té pětistovky, třeba místo vánočního dárku. Rozdíl neskutečný.
(Ale zas když nebudeš mít to Šanami, tak ten rozdíl nevychutnáš
)
Brousila bych po něčem kvalitnějším z druhé ruky, jak píše Lama.
@Dragonlady píše:
Já minulý měsíc taky vybírala šátek, horní hranici jsem si dala tisícovku, což je vlastně téměř stejné, jako u vás. Jen po přečtení diskuzí jsem věděla, že chci buď didymos nebo storchenwiege (i některé další značky by připadaly v úvahu, ale mě se líbila nabídka těchto dvou). Na nosenideti jsem si napsala inzerát, že koupím šátek Storchenwiege Albert a pak jen čekala na nabídky. A opravdu jedna přišla a dokonce s cenou tisíc Kč. Navíc, zkušené šátkařky vám jistě potvrdí, že je lepší kupovat šátek už zanošený, tedy raději od někoho než nový, že se s ním lépe váže.
Děkuji moc za rady
, ještě se podívám na to Natibaby-jestli nemají slevu. Víc jak 1000,– mi přijde už moc, na to že ho použijeme jen občas, máme zahradu, tak nikam moc nechodíme a na nákup se musí autem.
Z druhé ruky bych to vzala až jako poslední variantu, ceny jsou jen o cca 200-300 nižší což se vůbec nevyplatí vzhledem k tomu že nemám fakturu/účet, a ani záruku. Nemohu si vybrat barvu a materiál, chtěla bych nebarvený(nebo max. světlou barvu), nebělený, z bavlny. Další problém je že nevím jestli původní majitelé (a kolik jich nakonec bylo) dodržovali pokyny k údržbě a praní, a jestli neměli zvířata-protože vajíčka parazitů přežijí i praní na nižší teploty(šátek nelze prát na vysokou teplotu). Už jsme takhle kupovali babyvak pro starší dítě a mělo to být jako nové a přišlo to zaprané a hnusné, je to risk, a při vrácení nikdo nechce proplatit poštovné. Termín mám v dubnu, tak třeba do té doby někdo ten šanami nebo tkaný medley vyzkouší
![]()
@Dragonlady píše:
Děkuji moc za rady, ještě se podívám na to Natibaby-jestli nemají slevu. Víc jak 1000,– mi přijde už moc, na to že ho použijeme jen občas, máme zahradu, tak nikam moc nechodíme a na nákup se musí autem.
Z druhé ruky bych to vzala až jako poslední variantu, ceny jsou jen o cca 200-300 nižší což se vůbec nevyplatí vzhledem k tomu že nemám fakturu/účet, a ani záruku. Nemohu si vybrat barvu a materiál, chtěla bych nebarvený(nebo max. světlou barvu), nebělený, z bavlny. Další problém je že nevím jestli původní majitelé (a kolik jich nakonec bylo) dodržovali pokyny k údržbě a praní, a jestli neměli zvířata-protože vajíčka parazitů přežijí i praní na nižší teploty(šátek nelze prát na vysokou teplotu). Už jsme takhle kupovali babyvak pro starší dítě a mělo to být jako nové a přišlo to zaprané a hnusné, je to risk, a při vrácení nikdo nechce proplatit poštovné. Termín mám v dubnu, tak třeba do té doby někdo ten šanami nebo tkaný medley vyzkouší![]()
No právě proto, že ho chcete používat jen občas bych se přimlouvala za zanošený z druhé ruky. Navíc, třeba ten, co jsem kupovala já, byl o 800 stovek levnější než nový a to už jde poznat. Ale chápu vás, že máte špatnou zkušenost s tím babyvakem, tak nechcete riskovat. Ale třeba já byla s paní domluvená, že když se mi šátek nebude líbit (paní na něm udělala malou úpravu), že jí ho můžu do týdne vrátit. Takže až takový risk to nebyl. Ale nechci vás přemlouvat, jen píšu svou zkušenost.
Máte pravdu, jsou i slušné prodávající, jen mít to štěstí na ně narazit
zkusím hledat.
@Dragonlady píše:
Máte pravdu, jsou i slušné prodávající, jen mít to štěstí na ně narazitzkusím hledat.
já myslím, že na tom bazárku na nosenideti převažují ty slušné, ale je to můj názor ![]()