Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ja bych to asi neresila, kdybych nechtela nosit dal, ale mam pocit, ze je mi kratky. Proto potrebuji koupit delsi. No a je otazka jestli stejny, nebo vyberu lepsi. Kdyz pominu vse ostatni, co je asi zpusobeno tim, ze to neumim, tak mi nejvic vadi, ze se mi hur dotahuje a je tam ten velky uzel. Jsou nejake pevne satky, ktere jsou jemnejsi?
A jak máš staré dítě? Jestli ho přesuneš na záda, budeš vázat jiný úvaz s jinou spotřebou šátku ![]()
A odkud jsi? Možná by ti někdo mohl poradit naživo.
Pul roku, sedm kilo, takze zadny cvalik.
Jsem z Brna, za ukazku bych byla rada, ale nevim, jestli se nekdo ochotny najde. Spis premyslim, ze bych se stavila do brany k detem a asi sla na kurz tam. Prece jen nechci malemu skodit spatnym uvazem.
Jám mám Leoška od Storchenwiege a musím říct, že je naprosto úžasný. Je měkoučký, příjemný i když je nový,nezanošený.Odpustí kdejakou začátečnickou chybu, výborně se utahuje, uzle drží. Mám taky hodně živé dítko, momentálně nosím jen na zádech a rajtuje mi na nich o sto šest,ale klidně dvě hodky a šátek se nepohne. Malou fintu jsem si vymyslela, že mu spodní lem zastrčím za tepláčky,takže mu nevypadává. Malý má skoro 11kilo a záda ani po delším nošení netrpí. Mám třeba i didymos a ten je sice taky úžasný, ale na správnost utahování je náročný,pokud se to odflákne, tak povolí.
Diky moc, na ten tvuj jsem ted cetla hodne dobrych zkusenosti
Tak asi objednam …
Myslím, že Vatanai zrovna patří k tenším šátkům, takže menší uzel už asi mít nebudeš. Ale v těch tenších se hůř nosí, můžou tě začít řezat do ramen, nebo klouzat.
Storchem Leo určitě nic nezkazíš, bude lepší, než Vatanai.
Pro inspiraci a rady k úvazům a šátkům to prozkoumej zde www.nosenideti.cz , jsou tam i diskuze.
terak píše:
Pul roku, sedm kilo, takze zadny cvalik.Jsem z Brna, za ukazku bych byla rada, ale nevim, jestli se nekdo ochotny najde. Spis premyslim, ze bych se stavila do brany k detem a asi sla na kurz tam. Prece jen nechci malemu skodit spatnym uvazem.
Já jsem od Brna ![]()
Nechceš přijít zítra odpoledne do Lužánek? Sraz se plánuje na brněnské diskuzi . Určitě přijdu s dítětem v šátku, můžu vzít i další, ať si můžeš vyzkoušet různé značky ![]()
Zdravím všechny maminky ![]()
Máte některá zkušenost s šátkem Hoppediz? Mám možnost mít z druhé ruky šátek Hoppediz Timbuktu http://www.nosenideti.cz/…iz-Timbuktu/ je zanošený, praný, krásný.. Jen přemýšlím, zda je vhodný i pro novorozence.. Ale zase, když už je nošený, tak by mohl být i poddajný, že?
Děkuji za odpovědi ![]()
Krásnej.
Ale jestli to dobře chápu, je to pevný šátek. Poddajný určitě bude, ale novoši se snáz vážou do pružných šátků. Lze navázat i do pevného, ale pružný je snazší. Já jsem přešla na pevný šátek, až když se mi ten pružný prověšoval, myslím někdy mezi 7 a 8 kily dítka. Teď zas vážu mrňavku do pružného a pevný čeká na svou chvilku. Ale jestli to je dobrá koupě, tak ho kdyžtak využiješ později.
Mně se prověšoval pružný šátek i s novorozencem
A velmi rychle jsem přešla na pevný. Asi záleží na šátku, miminu a matce
Osobně bych zkusila novorozence vázat do pevného, a jen kdyby to drhlo, tak bych koukala po pružném.
@Knihomyš píše:
Mně se prověšoval pružný šátek i s novorozencemA velmi rychle jsem přešla na pevný. Asi záleží na šátku, miminu a matce
Osobně bych zkusila novorozence vázat do pevného, a jen kdyby to drhlo, tak bych koukala po pružném.
No já bych za sebe zase pro maminku začátečnici doporučovala ten pružný. Resp. je pravděpodobnější, že se jí podaří uvázat pružný než pevný - a některé maminy to, že se jim šátek nepodaří navázat od nošení odradí. Ten elastický více odpustí chyby. U toho pevného se přece jen více pozná, že to maminka uvázala špatně. Já mám tedy elastický, malá má teď v 9 měsících 7 kilo a pořád mi v něm drží krásně. Taky asi záleží na tom, od jaké firmy ten šátek je. Já mám moby.
@habaďúra Jo, nehádám se. Asi jsem měla megapružný (nemám srovnání) a jak jsem hamižná, tak mi bylo líto, že jsem ho až tak moc nevyužila.
@Knihomyš píše:
@habaďúra Jo, nehádám se. Asi jsem měla megapružný (nemám srovnání) a jak jsem hamižná, tak mi bylo líto, že jsem ho až tak moc nevyužila.
Já to taky nemyslela špatně
Jen jsem psala svou zkušenost. Jsem totiž takový trochu nemotora a většinu věcí se musím dlouho učit… takže jsem na rady paní z kurzu koupila elastický, protože říkala, že pokud maminka ten pevný neuváže správně, špatně se nosí, miminko je nespokojené… a jak znám svou šikovnost, raději jsem volila ten pružný. Ale pravdou je, že teď už bych si ten pevný pořídila, mimojiné i proto, že je daleko širší nabídka a jsou tááááák krásné ![]()
Já bych do hoppa určitě šla, je to dobrý kvalitní šátek a pokud je navíc zanošený, tak jenom dobře. Nicméně na novoše jsem měla celkem problém uvázat i se zkušeností nošení jednoho dítěte nějaký pevnější šátek (měla jsem bavlněnou Katju od didymos, pak taky gekony fialový z limitky, ty jsou hodně tuhý a tlustý), novorozence jsem vázala do vatanai koira a didymos indio jade se lnem, který byl opravdu hodně zanošený a byl to takový fakt hadérek tenoučký.
Nicméně do těhle hadříčků jsem vázala tak první 3-4m, jakmile ztěžknul, tak jsem výše zmíněnými šátky vzala velmi ráda zavděk a byla bych klidně navázala i toho hoppa.
Ale jsou holky, co asi nejsou tak oultocitný jako já
a vážou od začátku do tlustšího šátku a taky to jde ![]()
Holky nemáte zkušenosti se značkou Pentelka? Mně dneska přišel, vypadá bezvadně, zatím studuju úvazy a chystám se je zkoušet.