Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
643
20.2.06 16:10

Brno

Ahojte holky,
není tady někdo z Brna?
Já jsem teď ve 26tt, bohužel od počátku na neschopence a docela se nudím. Pomalu začínám přemýšlet o výbavičce pro mimi a o kočárku. Může mi někdo poradit, kam na výhodné nákupy?
Taky se začínám poohlížet po porodnici. Jaké máte zkušenosti vy? Já bych chtěla k Milosrdným, ale názory se dost různí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2058
20.2.06 16:45

Ahojík Danielo,

já rodila, sice před téměř šesti lety v Bohunicích a nemůžu si stěžovat na jedinou věc.m O Milosrdných se přiznám bych neuvažovala, prý ta, není nejlepší péče, opravdu musíš mít štěstí tam padnout na dobrý tým.
Jinak na bazárky mrkni na nedávnou diskuzi, tuším s eto jmenovalo bazárky v Brně, proběhla nedávno, tam najdeš prima typa. Držím pěsti, taky jsem doma na PN a hrabe mi:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
20.2.06 17:09

Ahoj vespolek .)

Ja u Milosu rodila pred 4 mesicama a byla jsem spokojena. Ono je to asi o tom kdo co a jak si predstavuje, kamoska zas nadavala na Bohunice, ze byli neprijemne sestry.

Je to presne jak tu uz padlo, chytit nenastvane sestricky, neotravene doktory proste dobry tym.

Jen co vim je takove pravidlo, ze kdyz to vypada ze mimi muze mit po narozeni nejaky problem tak sup na Obilnak - jsou pro takove pripady nejlepe vybaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
20.2.06 17:17

Ahoj Matulienko,
děkuji za typ, ty bazárky zkusím někde najít.
U těch porodnic je to těžké. Všechny kamarádky rodily v Bohunicích a se spokojeností je to tak na půl. Naposledy tam rodila kamarádka ve středu a nebyla moc nadšená z jednoho doktora. Stačí si na něco „postěžovat“, i když ze srandy (on se na utz spletl při pohlaví), a už se na tebe dívají přes prsty. Na šestinedělí ale byla spokojená, zaplatila si nadstandard a všechno bylo ok. Já bych tam chtěla taky, jenom ta cena mě docela děsí 8O . V Bohunicích je to 1200,–Kč na den a u milosrdných za 700,–.
A kdy je tak nejlepší jít si ty porodnice prohlídnout. Já jenom, aby si o mě neříkali, že jsem plašan :D . Že ještě ani nemám pořádný pupek a straším s porodem.
A jak si užíváš těhu ty? Já jsem zvracela do pátého měsíce, tak to byl tak trošku horor :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
20.2.06 17:24

O Obilňáku mi říkala doktorka taky, hlavně prý, kdybych rodila předčasně. Na něj jsem ale slyšela ty nejhorší názory, tak se tam moc nehrnu. Zvlášť jestli tam ještě pěje ten pomatený kněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
20.2.06 17:40

Ahoj,

taky jsem z Brna, tehotna a mam klidovy rezim, tudiz lezim :(. Na Obilnaku jsem rodila minule, nestezuju si, jednim z duvodu teda byla i pritomnost novorozenecke JIPky. Lezela jsem tam uz predtim 6 tydnu na rizikovem, takze na personal jsem byla zvykla a nemela jsem duvod menit :).
Milosrdni jsou pry fajn, ovsem pouze pokud se jedna o naprosto bezproblemovy porod. Nechci strasit, ale kamaradce tam zkazili epidural a nasledne i siti, s obojim mela dost dlouho problemy.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
20.2.06 18:01

Danielo,
omrknout porodnice můžeš klidně už teď, jsou pravidelné prohlídky, informuj se tam.
Ono je to fakt názor co názor, ale nevím, já dám asi na první zkušenost, o jiné porodnici ani neuvažuji.
Já už si začínám užívat, zvracela jsem skoro do teď, pár dní je to lepší, za to špiním, bolesti bříška :roll:
Ale snad už bude líp, i jíst mi začíná chutnat a tak snad přiberu, zatím jen hubnu a doktorce se to nelíbí:-))
Ty se drž a kdykoliv se ozvi, jsem v srpňátkách nebo písni SZ.
Jo a kdyby jsi tu diskuzi nenašla, dej vědět, omrknu to:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
20.2.06 18:20

Ja rodila na obilnaku, byl tam naval,kdy neni…pekne vybaveni,porod usel,ale na novorozeneckem jsou 2 „kravy“ ostatni super, opravdu super sestricky, pomuzou prilozit i 10× za vecer, krome techto 2 ..
opravdu zalezi o lidech..
Danielo,doporucovala bych hlavne se dobre vyspat,po porodu par mesicu budes o spanku jen snit…
musim za malym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
20.2.06 18:24

Ahojky,

já rodila u Milosrdných v květnu 05 - nakonec plánovaným císařem. A půjdu tam znova :) Byla jsem maximálně spokojená - zejména s přístupem!

Jinak super shop je www.babystar.cz na Hněvkovského. Teda personál někdy nic moc, ale dobrý výběr kočárků i dalších věcí pro mimi a řekla bych dost příznivé ceny ;)

Peťula + Pavlík 8,5měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.2.06 18:40

Ahoj,

já jsem rodila na Obilňáku a na porod si nemůžu stěžovat ani v nejmenším… Horší to bylo na šestinedělí - pokoje dost děs a hrůza - mamka říkala, že se tam nezměnilo za těch třicet let (kdy jsem se narodila já) vůbec nic. Možná nadstandard by byl lepší - mě tenkrát bylo líto peněz… Říká se, že na Obilňáku je lepší rodit a v Bohunicích ležet - což samozřejmě nejde nakombinovat…

Souhlasím s předchozími, že ze všeho nejvíc záleží na personálu. Já osobně si nemůžu stěžovat. Na pokoji se mnou byla paní, která měla problémy s kojením - některé sestry ji odbyly a pak se tam našla jedna, která s ní vydržela asi dvě hodiny sedět a zkoušet přikládat - různé polohy mimča, klobouček atd…

Já bych příště šla rodit znovu na Obilňák, ale nelitovala bych peněz a vzala si nadstandard…

Zdraví

Gábina + malý Ríša (18m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
20.2.06 18:44

Ahoj Danielo,
já můžu poslat hlas Milosrdným. Rodili jsme tam před rokem a půl a bylo to super. Chodila jsem do předporodní přípravy a její součástí byla prohlídka všech tří brněnských porodnic. Dost se nás rozhodlo pro Milosrdné a nikdo nelitoval - malé, útulné, přátelské.
Pokud chceš kupovat kočárek, doporučuju návštěvu veletrhu Prodítě, bývá myslím v březnu. My jsme tam jeli jenom na čumendu a přijeli jsme s kočárkem - 4 měsíce před porodem. Byl tak úžasný, že jsme ho museli mít.

Jitka a Hanička (19m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
20.2.06 20:08

Ahoj Danielo
Já budu rodit na Obilňáku,můj gynekolog je z této nemocnice tak neřeším jinou :)
Ten pomatenej kněz je tam stále :evil: ,vždy když jdu do poradny tak mě pěkně hne žlučí,ale asi ho to baví :roll: :lol:
Teď delší dobu jsem řešila kočárek,ale nakonec jsme se s manželem rozhodli pro Baby Welt Oregon 6.Na veletrh to už asi nestihnu mám termín 2.dubna a navíc je mimčo o týden dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
20.2.06 21:23

Brno

Taky chodím na těhotenské cvičení do Větrníku. Kromě toho, že dělám něco pro sebe i mimi, můžu si tam popovídat se stejně „postiženými“ a dozvím se plno zajímavostí.
Já jsem si po prohlídce vybrala Obilní trh. Proti Bohunicím je porodní pokoj velmi útulný a WC se sprchou je součást pokoje.

Postýlku, kočárek a ty ostatní pidi věci jsem si prohlédla a vybrala v kamených obchodech (na Tomkově náměstí, v Baby star, v Chiccu u Tesca) a pak je všechny objednala přes www, kde byly o hodně levnější.
Celkově jsem ušetřila více než 7 tis. Kč.
Zatím nemám s e-shopy špatné zkušenosti.

Katy 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
20.2.06 21:54

Ahojky, ja davam hlas Bohunicim, kde jsem rodila loni v zari :-) Ale vse zalezi na tom, na koho zrovna kapnes, jak tady pisou holky. Ja jsem mela fakt stesti na super porodni asistentku. Jinak myslim, ze porodni boxy v Bohunicich jsou pekne, nadstandarty maji i svoji sprchu. Sestinedeli - zaplatila jsem si nadstandart a doporucuju vsem - i kdyz je to tech 1200 Kc na den, bezte do toho, protoze ten klid a navic vlastni sprchu a WC fakt ocenite. Holky co lezely na normalnich pokojich se do sprchy s bidou dostali jednou za den, pricemz doktorka nam doporucovala po nastrihu myt se minimalne 8× denne :-) Na Obilnaku je pry to sestinedeli desne, nevim, jestli se tam neco rekonstruovalo, ale udajne tam na pokojich lezi po 4 -to teda nevim urcite.

JANDULKA

""http://www.youngnutrition.net/member/tickers/15306/ticker4.png:http://www.youngnutrition.net/…/ticker4.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
27.2.06 13:02

Maminy, co jste rodily v Brně, musely jste se registrovat v porodnici v Bohunicích?
V Praze je to na denním pořádku a tady nevím, jak to je.
Když tak písněte SZ, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová