Brno

• Fotoalbum (183)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
643
27.2.06 13:54

Ahojte holky,
dlouho jsem tady nebyla, tak všem děkuji za příspěvky.
Co se týče porodnic, ve středu se jdeme podívat k Milosrdným, tak potom napíšu dojmy.
Dneska jsem potkala jednu slečnu (nebo už paní) a daly jsme se do řeči. Má termín o 3 dny dříve než já, tak jsem se ptala, kde se chystá rodit ona. Prý slyšela samou chválu o Obilňáku, asi skončí tam. O Milosrdných prý slyšela jenom to nejhorší :( Tak uvidíme.
A v Bohunicích registrace není potřeba, alespoň žádná z kamarádek to nedělala. Mají tam teď nával (asi jako všude), snad to bude do června lepší.
Taky už jsem se vydala na nákupy. Ty ceny jsou neuvěřitelné! Koupila jsem i kosmetiku pro mimi. Dlouho jsem hledala na internetu značku, která by byla nejlepší, tak u mě vyhrál Bübchen. Snad se po něm malá neosype. A ani není tak drahý. Původně jsem chtěla Sebamed, ale sprchový gel pomalu za dvě stovky 8O mě odradil. Jenom nevím, co všechno je pro mimčo potřeba. Vzala jsem šampon, gel na koupání a tělové mléko. Bude to stačit? Třeba takový olej mi přijde (na léto)zbytečný, ještě pořídím nějaký krém s vysokým UV faktorem.
A děkuji za typ na Prodítě. Probíhá od 22.3. do 26.3., takže tam s manželem určitě zavítáme. My to ještě stihneme, mám termín až 1.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.3.06 17:05

Ahojky budouci rodicky,
ja jsem rodila pred pul rokem u Milosrdnych a doporucuju. Je to tam male utulne.Fakt je, ze strasne zalezi na personalu.Ale vesmes sympaticky.Ono se vzdycky v kazde porodnici neco najde.Tady maji 4 rodici boxy-jeden s vanou. Na sestinedeli mi bylo prijemne, ze jsem se dostala na pokoj, kde jsme byly jen 2. Ale pokoje jsou tu max po trech. A taky sprchu a zachod je hned u pokoje, coz mi maximalne vyhovovalo.
Porodila jsem az vecer ( po 40 hodinach :-(( )a tak mi nabidli, ze mi nechaji mimi pres noc na novorozeneckem.To taky ochotne vsude neudelaji.Clovek se aspon trosku vyspi.Protoze ted mame pul roku a co je to poctivy spanek zatim moc nevim.
Mejte se Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
2.3.06 13:20

My jsme se u těch Milosrdných byli včera podívat. Předporodním kurzem nás provedla moc sympatická PA (jméno si bohužel nepamatuju). Mám z toho ale takový zvláštní pocit. Všechno na mě působilo tak nějak stísněně :( Možná to bylo tím, že se nás tam motalo několik dvojic a pořád jsme do sebe naráželi. A samozřejmě nejvíce otázek mě napadlo až doma :oops:
Proto bych se vás, zkušených, chtěla zeptat, jak je to se sprchama a WC na porodních boxech? Musí se chodit někam na chodbu?
A jak je to s obsazeností PB, mohly jste si vybrat nebo vám přidělí, co zbylo? Já bych chtěla rodit v polosedě, takže jestli na mě zbyde ten nemocničně vybavený box, asi z toho nebudu moc nadšená :(
Taky mě trochu překvapilo, že mají jen jeden nadstandard. Asi nemám moc velkou šanci ho dostat, že? Ty normální pokoje jsou taky hezké, ale jde mi o návštěvy. Mí rodiče přijedou až z Jeseníků, tak dumám, jak to vyřešit :?
Všude byly letáky s kosmetikou Johnson, tak předpokládám, že nemocnice ji používá. Slyšela jsem ale, že spousta dětí na ni špatně reaguje. Jaké máte zkuženosti vy?
Co se týče ošetření mimčova pupíku, slyšela jsem, že potřebné věci (líh, gázové čtverečky) mi dají v porodnici. Je to pravda nebo si to mám domů pořídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.3.06 17:44

milosrdni

Ahoj Danielo,
protoze mam zkusenosti s porodnici u Milosrdnych docela v zive pameti(rodila jsem tam pred pul rokem-dnes na den presne:-))
Tak nejprve k tem porodnim boxum.Myslim, ze kdyby meli vsechny volne,tak ti daji vybrat,aspon nam to rikali na informativni schuzce. Ale bud v klidu, to se urcite nestane,protoze se v posledni dobe rodi hodne miminek. Ale ten operativni obsazuji naposledy, nechavaji si ho pro ty tezsi pripady, coz urcite ty nebudes :)
Co se tyce zachodu na porodnich boxech.Na tom prvnim( pocitano od vysetrovny) je zachod soucasti pokoje.Pro ostatni tri pokoje je zachod na chodbe.Ale musim rict, ze jsem se tam s nikym nepotkala a to jsem ho obcas navstevovala.Maximalne tak s uklizeckou. Jo a vedle toho zachodu je taky sprcha.
Pokud mas zajem o ten nadstandart, tak to nahlas hned na prijmu.Je to ale fakt nahoda. Na druhou stranu si myslim, ze to ma i sve vyhody, kdyz jsi na pokoji s nekym.Muzete si pokecat,treba neco poradit a taky ti treba mimco pohlida, kdyz se jdes sprchovat a to chodis i nekolikrat za den.Idealni je se dostat na dvojak.
A k tomu pupiku. V nemocnici ten lih nepotrebujes,protoze se teprve hoji a ten pahylek odstrihavaji myslim az den odchodu nebo o den driv. Ale domu si ho urcite kup, v nemocnici nic nedostanes.Nam se k tomu osvedcily klasicke vatove tycinky.
Tak snad ti moje informace k necemu budou a kdyz te jeste neco napadne, klidne se zeptej, rada ti odpovim. Mej se krasne Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avi
115
2.3.06 17:59

já rodila před měsícem v Bohunicích a na nic si stěžovat nemůžu, kromě 1 sestry z novorozeneckého. Jen bych doporučovala nadstandart.Vemte si ho už na porodním sále, jsou tam 2 pokoje, a můžete tam zůstat až do odchodu domů s miminkem. Je to super, nemusíte nikam po porodu přecházet,nikdo vás tam neruší, návštěvy jsou neomezené a všichni se ke mě chovali moc hezky.A stojí taky 1160,– stejně jako nadstandart na šestinedělí,jen je nesrovnatelně větší.A registrovat předem se nemusíte,ale já tam docházela už 14 dní před porodem na kontroly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
2.3.06 18:03

Holky, všimla jsem si zmínky o veletrhu ProDítě.
Danielo, máš pravdu, že veletrh je od 22.3., ale právě ten první den je vstup pouze pro odbornou veřejnost. Samozřejmě se tam dostanete i tak, ale vstupenka bude ten den stát 300,–Kč. Tak ať nejedete zbytečně…

http://www.bvv.cz/prodite

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
2.3.06 18:06

Ahojte :)

Protoze u Milosrdnych jsem zrozena ja i me skrite a moje teta tam nejaky ten patek delala, teda jeste dela, ale uz ne PA tak nemuzu asi byt posuzovana jako nestrany hodnotitel :)

Ta PA co vede ten predporodni kurz a prohlidku se jmenuje Drahuska /kdyby to melo byt nejak za:,–(ni zjisitim i prijmeni .)/

Ono tu v podstate popsani tech boxu uz probehlo tak to nema cenu prepisovat.
Jen k tomu Jonsonu - ten nepouzivaji, pouzivaji klasicky desinfekcni nemocnicni prostredky, ktere jsou u kazdeho umyvadla.

Nadstandart je prijemny, ale je tam mekka postel :wink: Ne je to fajn, ze tam s tebou muze manzel treba i prespat, ale pokud budete v poradku tak ti ty 3 dny po narozeni mimca tak rychle ubehnout, ze je si myslim jedno jestli jsi na normalnim pokoji nebo tam (ja sice mela to stesti, ze se po narozeni male uvolnil tak jsem byla tam, ale protoze jsem byla imunni vuci vyvolavani tak jsem si „zkusila“ jednu noc i na normos pokoji a bylo tam fajn) .
Je tam opravdu jen jeden, ale kdyz je malo mamin (coz asi ted nehrozi) tak z jednoho pokoje delaji takovej jakoze polovicni nadstandart, ze nedaji na druhou postel dalsi maminu.

Co se tyka veci jako ty ctverecky a veci na osetreni mimca si domu porid - v porodnici to je, mozna si muzes i nejaky nabrat domu, ale ze by ti to nekdo vylozene daval to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
2.3.06 18:26

Já jsem rodila před dvěma lety v Bohunicíczh a musím říct že to žtam bylo super. Byla jsem se mrknout i na Obilňák,ale tam to bylo takový.....divný,vůbec se mi tam nelíbilo.V Bohunicích to bylo takový domácký,i otec u porodu byl ve svým oblečření…fakt jsme byla spokojená. Jediný na co bych si mohla stěžovat byly obědy -jsem dost vybíravá :oops: A klidně to tam můžeš omrknout už teď.

Co se týče kočárků,tak dobrej je Růžovej Panter na Křenové,ale nekupovala bych ho tam,je to tam dražší než jinde a hlavně hodně těch polských.A pak je uplně super Chicco vedle Ikei,tam mají moc moc druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
2.3.06 19:48

Ahoj Dando,

já hlasuji pro Bohunice…:o)) Rodila jsem tam dvakrát, jednou dvojčata císařským řezem v epidurálu, naprosto bez problémů, ohromně příjemný personál jak na sále, tak na šestinedělí… podruhé se jednalo o klešťový porod, PA byla bezvadná, vše včas zkorigovala, takže malý byl v pohodě, žádný problém, přesto, že to byl klešťák…A šestinedělí opět bez problémů…

Evásek a dětičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
3.3.06 13:17

Ahojte holky,
všem vám moc děkuji za rady. Myslím, že zůstanu u těch Milosrdných. Přece jenom jsem si tam připadala víc „jako doma“. I všechny ty PA a sestřičky, co jsme během prohlídky potkali mi připadaly dost sympatické :D Na tom, myslím, záleží nejvíc. Jenom mě trochu vyděsila Drahuška. Při povídání o porodu mi řekla, že jsem dost drobná, tak bojim, že budu rodit tři dny! :? Ale snad to nebude tak hrozné.
Když tak o tom s odstupem přemýšlím, vlastně se mi tam líbilo. Asi mám spíš strach z toho porodu. Nedokážu si představit, co mě čeká. Sice jsem na bolest zvyklá (díky opravdu silným MS), tu porodní bolest si představit nedokážu. Zatím se aspoň uklidňuju tím, že porodit musím, tak proč se stresovat :D
Co se týče Prodítě, na ty stránky jsem se dívala už dávno (ale děkuji). My tam stejně půjdeme až 25., manžel pracuje přes týden mimo Brno a domů jezdí jen na víkendy. Už se moc těším. Nakupovat na toho drobečka mě moc baví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.3.06 16:34

Ahoj DanielkoB,
neda mi to, abych se neozvala k teto diskuzi. Ja bydlim kousek od Brna a taky jsem si prohlidla vsechny brnenske porodnice. Maximalne se mi zhnusili v Bohunicich, tam jsem byla na den otevrenych dveri a nestacila jsem se divit. Prave byl strasny hic, mamin tam bylo tak milion a vubec se tam nedalo dychat, malem jsme omdlevaly… Dokturek, aby byl dulezity, vychvaloval az do nebe jejich system, uspechy tam a tam a kdesi cosi. Ani po 20 min nerekl ani slovo o porodu, taky kunkal, no proste katastrofa. To jsem teda nevydrzela a vzdala jsem to. Pak jsem se ptala kamaradky, tak to teda dopadlo. Pry jim udelali prohlidku od vrchu az dolu, malem s pradelnou i sklepem. A stejne skoro nikdo nic nevidel, protoze to byly opravdu davy lidi, stalo se i na schodech a v mezipatre. Proste ztrata casu…
Ja jsem si vybrala porodnici v Ivancich, kousek od Brna. Sestry jsou moc pratelske. I kdyz jsem tam sla v den, kdy prohlidky nedelali, tak mi ji udelali, mela jsem pocit, ze jsem na navsteve u tety a ne v porodnici. I pri porodu jsme se nasmaly, bylo to moc fajn. Na sestinedeli sestricky byly taky moc mile, jako kamaradky. Dokonce i uklizecky s nama prohodily par slov, podivaly se na miminko. Proste cely personal byly takove mile tety, ktere svou profesi delaly s laskou.

Trosku me zarazi, jak tady nekde uvedla jedna maminka, ze pri nakupu pres web usetrila skoro 7000,–. Ja to totiz beru z vlastni zkusenosti. Zjistila jsem, ze nejlevnejsi detske zbozi maji tam, kde je to jen jako vedlejsi sortiment. Par oblecku jsem si dost vyhodne koupil v sekaci napr uzasny overal za 15 korun a nikdo mi nechtel verit, ze je ze sekace. Koupila jsem si opravdu jen zaklad vybavicky, spoustu veci mi dala nebo pujcila rodina. Mela jsem stesti, dostali jsme krasnou velkou postylku, pujceny prouteny kosik i nadhernou kolibku. Takze stesti, ze jsem si to neporizovala. Abych taky skvele usetrila a pro miminko si vybrala nezavadnou plinku bez jedovatych latek, tak jsem si koupila latkove plinky Popolini. Investovala jsem penize do kocarku. Kdyz ale spocitam, kolik penez jsem utratila pro miminko, bez kocarku a bez plinek, tak se dostavam na castku asi 5000 Kc. A to je na svete uz 8 mesicu!
Overilo se mi, ze obleceni mi staci po dvou kusech v jedne velikosti. Protoze Popolinky udrzi vsechnu moc i kakani, tak nemusim často prevlikat.
Co se tyce kosmetiky, tak tu taky nekupuju. A co jsme dostali, tak venuju kamaradkam. Pro pokozku jsou nejvhodnejsi tuky, takze miminko mazu olejickama nebo bambuckym maslem. Je perfektni, ze nemusim mit masticku do spatneho pocasi, pak na leto, na telicko, na opruzeniny… mam jednu lahvicku olejiku, kterou pouziju taky na masaz, koupel, ale taky pro sebe od hlavy az k pate. Mimichodem, novorozenatko ma tak tenouckou pokozku, ze mimimalne dva a pul mesice by se nemel setkat s zadnou kosmetikou!!!
Misto navonanych a jedovatych cisticich ubrousku pouzivam vodu nebo hydrofilni odlicovaci olej.
Na koupani mesickovy caj. Na vlasky nic, protoze sampon do roku deti nepotrebuji.
Proste nejsem komercni maminka. Nekupovala jsem ani dudliky, flasky, kartacek na vlasky. Dudlik jsme nepotrebovali a stejne jsme dostali od pojistovny. Z flasky do ted nepijem a taky jsme ji dostali, asi pet… Kartacek na vlasky taky nepotrebujem, protoze par vlasku neni treba cesat. I kdyz se da kartacek vyuzit na masaz hlavy, tak ho skvele nahradi i ruka.
Predrazene :,-(y na koupani s detskym obrazkem jsem sehnala v podnikove prodejne. Osusku, rucnik a zinku za 220 Kc. Stejnou sluzbu vam poskytne osuska za 70 Kc, vetsi rucnik nebo frote plinka od Popolini.
Kdyz se nenechas zlakat ziskuchtivymi prodejci, kteri vyuzivaji toho, ze tehulka je vlivem hormonu rozhozena z kazdeho roztomileho oblacku, tak se da skvele usetrit.
Setrim i na prebalovacich podlozkach. Mam praci od Popolini.
Asi to vypada, ze setrim vsude, kde muzu a prepocitavam kazdou kacku. Dovolit si vsechny ty „veci, ktere jsou pro me dite nejlepsi a jiste se bez nich neobejdu“ samozrejme muzem. Ale kdyz to jde i jinak… tak pro ne?
Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
13.3.06 11:43

Ahoj Marci,
moc děkuji za psaníčko. Jsi asi jedna z mála, která neutrácí zbytečné tisíce za blbosti. Já jsem taky nakoupila dost věcí v sekáči a nebo v levných obchodech typu „vše za 39,–“. Malá se má narodit v červnu, takže toho ani moc potřeba není, pár bodýček :D Tady na emiminu si ale připadám divně, když všude čtu, kolik kdo toho nakoupil a hlavně za kolik. Tomu miminu je přece úplně jedno, jestli má na sobě dupačky za 50 nebo 500,– Kč. Pozvrací je stejně :D A dojem na nikoho dělat nepotřebuju.
A jak píšeš, rodina je štědrá, hlavně nastávající babičky chtějí udělat radost, tak něco podědíme nebo na něco přispějí.
My se teď snažíme šetřit, kde se dá. V červnu se budeme stěhovat, tak potřebujeme korunky na hypotéku.
Co se týče dětské kosmetiky, já zatím tápu. Nakoupila jsem BabyBad a tělové mléko od Bübchen, ještě pořídím Bepanthen a tím končím. Máš ale pravdu, že dětská pokožka by se měla šetřit, tak se tebou asi nechám inspirovat. Jen mám strach z letního sluníčka. Ty ochranné krémy jsou dost předražené, ale asi nějaký bude potřeba.
A porodnici už taky neřeším, půjdu k Milosrdným :D Cítila jsem se tam stejně, jako ty v Ivančicích. Bohunice mě taky odpuzují. Sice tam rodily všechny kamarádky a dost si je chválily, já k nim nějak nemám důvěru. U Milosrdných už jsem párkrát byla, dokonce tam dvakrát ležela (teda na jiných odděleních) a opravdu si nemůžu stěžovat. Přístup personálu byl vždy na jedničku. I když jsem třeba potřebovala o půlnoci odpojit kapačku, abych si došla na WC, sestřičky to vždy udělaly s úsměvem a ještě mi pomohly tam dojít. To si zaslouží obdiv :D Předpoládám (a doufám), že na porodním to bude stejné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.3.06 23:22

Jsem pro Obilňák,

rodila jsem v listopadu 2004 a bylo to super - myslím porodní asistentku a vše kolem porodu. Šetinedělí bylo horší - chtěla jsem nadstandard, ale nebyl volný, ale na pokoji jsme byly dvě - což bylo v pohodě, až na to, že sprchy a WC byly o kus dál na chodbě. Při prohlídce v těhotenství jsem to neřešila (hlavně jsem si myslela, že výjde ten nadstandard), ale až na pokoji ležela ta vánočka s mým chlapečkem, tak jsem měla dost problém opustit pokoj a nechat ho tam jen tak ležet (druhá mamča šla den po mém porodu domů a já byla na pokoji sama) a nedovedeš si představit ty úprky na WC a z WC.
Ovšem i přes to, pokud se zadaří druhé mimi, opět bych šla na Obilňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
24.3.06 05:06

Čtu tady vaši diskuzi nejsem od Brna takže neporadím,ale zaujala mne odpověd Marci…prosim tě kde se dá sehnat to bambucké máslo a co to stojí?Já hodně promazávala slunečnicovým olejem z lékárny jenže čím je starší /9.měsíců/tím to je horší.Už mi ho jednou vylil takže zatim jsme na Nela Batole vyhovje nám ta kosmetika,ale to máslo mne vážně zajímá.Děkuji za informaci.Jinak já také nekupovala malému moc nového strojení dost mám ze sekáčku a něco málo sme podědili.Nový má akorát kočárek,matraci do postýlky a deku s polštářkem plus jedno povlečení/to sme stejnak dostali/.A pleny do nedávna jsme používali ještě látkové když byl mimi prali sme co 2-3dny,ale zase plno peněz ušetřili a ted?Sehnala sem si vcelku levné plenky/ kus 2,80 a látkové budu na jaře rušit vyperu od fleků a uložim/.Škoda,že sem tyto plenečky neznala když byl Fil menší asi bych nepoužívala ani látkovky a ušetřila si čas.Jenže mne se zdálo dávat za pleny měsíčně 1000-800Kč dost, ted dávám tak 350Kč.Nejvíce se ušetří na maličkostech a těch máš dojem,že pro dítě je potřeba dost.Drkačky máme jednu svoji zbytek bylo půjčené projela sem to myčkou jako dezinfekci a slouží dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.4.06 16:44

To Prodítě teda bylo za trest! Sice jsme si koupili kočár, ale pro příště si podobnou akci raději nechám ujít. Byla to hrůza!!!
Chtěla jsem vás holky poprosit o radu. Začínám se poohlížet po kojících podprsenkách, tak přemýšlím, jaký materiál a střih zvolit a kde je vůbec nakoupit. Budu potřebovat minimálně dvě, tak bych chtěla, aby byly za rozumnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová