Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
CHtěla bych si pořídit šátek na nošení našeho chlapečka ( je to naše první mimi) chtěla bych nosit už od příjezdu z porodnice,ale stále nevím jakej šátek .Na netu jsem našla v cenovém rozmezí 670 až 3000 kč. Vím že chci na začátek elastický a 5m dýlku( snad do jednoho roku vydrží
) nechci hned pořizovat nejdražší,protože nevím jestli se to bude malýmu líbit,ale zase nechci kupovat nejlevnější,aby to nebyl nějakej šunt
… POradíte mi někdo v jaký ceně mám šátek pořídit a možná i značku.
Děkuji…
zcela mi vyhovoval Moby - mám modrý, ale barev je víc. Je kvalitní a přitom patří zjevně spíše k těm levnějším.
Obecně elastik ti ale asi rok nošení „nevydrží“- tedy šátek by tu dobu přežil, ale dítě už bude v té době na elastický šátek příliš těžké - ale to je myslím fakt jedno, prostě pevný šátek koupíš dříve- a ten ti vydrží až do té doby, dokdy budeš sama chtít nosit.
Příjemné nošení!
har.
ještě jeden dotázek mám do kočárku koupit peřinku a polštářek ( TP srpen/září) nebo stačí plínka pod hlavičku a na přikrytí lary(i)sa?! Mě se teda takový ta krajková peřinka moc nelíbí
… děkuji
ahoj ja mam satek vatanai.. tento http://www.vatanai.cz/…alensole.htm
zo zaciatku sa malej nepacilo pretoze je strasne zvedava a ked nevidela na okolie, vadilo jej to , ale odkedy drzi sama hlavicku a my mozme davat ine uvazy tak sa jej paci moc a moc ..
tak stastnu ako ked je u nas v satku som ju nikdy nemala ![]()
prikladam foto
a s perinkami som na tom podobne… prikryvam len dekou, krajky teda fakt ale nemusim, preto som zvolila tuto variantu a presne ako pises pod hlavicku plienku
my sme mali malu v decembri takze bola v zimnom fusaku ale perinku by som nekupovala keby je v lete ![]()
Mabit, doporučuji ti jednu stránku , kde se dočteš vše o nošení ![]()
Elastický šátek ti do roka nevystačí určitě, ten je dobrý pro malá miminka a pro rozpačité začátky, ale cca kolem 4měsíců věku bys pak stejně musela koupit šátek pevný.
Ceny jsou opravdu vyšší, ale toho bych se zas až tak nebála, je to zboží, které na ceně moc neztrácí, lze ho kdykoliv s menší ztrátou prodat ![]()
Před nákupem doporučuji vyhledat na onen výrobek reference, protože se v poslední době bohužel objevují méně kvalitní „napodobeniny“ ![]()
Ahoj, kdyžtak mrkni sem: https://www.emimino.cz/…ankovani/58/
Ale obecně, myslím, že ti elastik do roku nevydrží. Jak dítko těžkne, tak se hodně prověšuje. Já jsem tedy sama vázala hned s pevným, ale elastik plánuju pořídit na druhé. O elasticích moc nevím, ale třeba Liliputi není drahé a myslím, že nebude špatné. Jinak zkus mrknout na www.nosenideti.cz tam se v bazaru dá sehnat šátek použitý, vyjde to levněji a líp se v používaném šátku nosí ![]()
na peřinky do kočárku kašli
zvlášt pokud se ti nelíbí krajkové, tak peřinku nahradíš čímkoli jiným - ta larisa je dobrý nápad.
Já bych je přidala, že záleží, kolik bude to roční mimčo vážit ![]()
Tobíka jsem v létě (měl přes rok) celkem s úspěchem nosila v elatiku MaM Eco, ale ten patří k těm „pevnějším“ elastikům. Na druhé straně spektra (tzn. hodně pružný) je třeba Sleepy vrap.
Ale Tobík byl muší váha,, v roce neměl ani 8 kg.
Nebála bych se pořídit elastik z druhé ruky, opravdu nebývají moc nošené. Doporučuji zadat poptávku na www.nosenideti.cz
Je tam teď úroda miminek a nosnice se určitě budou elastiků postupně zbavovat ![]()
Doporučovaný Vatanai není elastik, ale na malé miminka a kolíbky bývá hodně oblíbený.
Ono těžko radit, jaký šátek vám bude vyhovovat, protože každému vyhopvuje něco jiného - někdo radejí tenčí, nekdo tlustší, tak záleží, jaký úvaz budete nejčastěji používat.
Odkud jsi? Možná máš poblíž nějaká nosící srazík, tam bys mohla šátek omrknout.
Každopádně za sebe bych do začátku duporučila:
Elastiky Moby nebo MaM Eco, když chceš, aby vysržel co nejdýl, oba jsou pevnější). Jen pozor, Moby má naprosto příšernoi brožuru s návodama, obsahuje i nevyhovující úvazy ![]()
Z pevných Vatanai žakár (ne pruhy), popř. Dolcino, nebo Strorchenwiege Leo přírodní.
ježiš, to je román ![]()
holky ještě dotázek …s elastikem se váže úplně stejně jako s pevným?! nebo je to trošku jiný…
Mabit: jako úvazy a všechno jsou stejné, jenom se elastik líp přizůsobí, jako ovine víc dítko, nebo jak to říct ![]()
Já bych řekla, že úplně stejné to není, elastik se neutahuje. Jen se uváže a pak se tam dá mimčo.
Taky se s elastikem používají jiné úvazy. Vážou se s ním vícevrtsvé (tzn. přes mimčo je více vrstev šátku, nejčastěji 3), jednovrstvý úvaz s ním neuvážeš.
Nejčastěji se s elastikem váže kříž s kapsou venku a dává se tam mimčo do kolíbky i do vertikálu.
Novire píše:
Já bych řekla, že úplně stejné to není, elastik se neutahuje. Jen se uváže a pak se tam dá mimčo.
Taky se s elastikem používají jiné úvazy. Vážou se s ním vícevrtsvé (tzn. přes mimčo je více vrstev šátku, nejčastěji 3), jednovrstvý úvaz s ním neuvážeš.
Nejčastěji se s elastikem váže kříž s kapsou venku a dává se tam mimčo do kolíbky i do vertikálu.
jj tenhle úvaz mám už na netu prostudovanej-našla jsem video postup a nepřipadá mi tak těžký ( teda jen si říkám aby mi malej nespadl
když ho budu do tý kapsy dávat,ale to je jen strach z neohrabanosti prvomatky) Já jsem si teď na mimibaza koupila šátek z 2-3 ruky MOBY 5,5 m za 700 kč. Je to elastik,není nejhorší ( prý) a cena je fakt dobrá
takže když senám vázaní nebude líbit,tak mě to nebude tak mrzet jako u šátku za 2000
a možná ho líp i prodám
Novire: aha, tak to jsem takhle nebrala
A na mimčo mi stejnak přijdou vícevrstvé úvazy lepší ![]()