Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
14.6.10 21:59

holky mam tento satek http://www.vatanai.cz/…alensole.htm
a dnes sme testovali na dlhsiu trasu , tri hodiny takmer vkuse a uplne pohoda … mimco ma 8,65kg :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
15.6.10 07:25

Tak Valensole… krása :-)

Až se budete stěhovat na záda, zkuste raději kapsu nebo ten dvojitý hammock, bude to lepší, než batoh :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.6.10 14:25

Inu, dámy, když značku, tak co říkáte na Ellevill? Líbí se mi, ale soudím jen podle obrázků. Hlavně s ním musíme oba přežít léto.

Cappy, já jsem byla s indickým šátkem hodně spokojená.ALe to samozřejmě neznamená, že neexistuje nic lepšího. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
15.6.10 14:30

Hebrey, ach, Ellevill, ten já můžu.
Měla jsem od nich doma 3 kusy, ale 2 jsem prodala a teď se mi stýská :-(

Jejich šátky mají dlouhé zkosené konce (oba dva mají 60cm). Šátek je to tenký, vzdušný.
Lemy jsou ploché.
A pokud se ti líbí vzor (někomu silně připomíná utěrku :lol: ), tak si myslím, že budeš spokojená :palec:

Teď 30. června jim jdou do prodeje šátky s příměsí vlny + ještě šátky ze 100% organické bavlny.
A 30. července jdou do prodeje Zary ze 100% bambusu.

Jo a ještě jsou dva druhy Zara a Jade.
Jade má ten vzor drobnější a je tkán na šířku.
Zatímco Zara má vzor po délce.

Další případné otázky ráda zodpovím.

P.S.: Na obrázku pod mým jménem mám navázáno se Zarou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
15.6.10 15:01

Hebrey: já jsem měla Jade a moc spokojená jsem nebyla, líbil se mi barevně, ale materiálově moc ne… ono jde taky oto, co ti sedne :) Co šátkařka to názor, ovšem u některých se schodneme téměř jednohlasně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.6.10 19:33

Tak ja mam prosim ted od Cappy zapujcen Zara trigreen, hodne me prekvapil (uterka mi tez proletla hlavou :lol: ), mam doma od didymosu indio, katju (pruhy s vlnou) a jim jade (se lnem) a je oproti nim krasne jemny, takovy vic prilehavy, vyzkousela jsem uvaz na brise, pohoda, prijemne, uvaz na zadech, na to, ze je relativne tenky, tak hezky sedel, nerezal, dela maly uzel.
Si brousim zuby na ten bambus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.6.10 15:46

Tak dámy, musím Vám poděkovat. Trochu jste mě přesvědčily, koupila jsem si Zaru Ellevill Curry. Ta barevná kombinace mi jde prostě k srsti. Ale o barvu nejde. Mám ho druhý den, ale vysloveně jsem si ten šátek oblíbila. Jooo, to je jiný materiál, nutno přiznat, že to za tu pálku stojí. :palec:

Ale co se tedy týče přirovnání k utěrce, musím oponovat. Mě to teda připomíná čalounění :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
30.6.10 19:42

Šátkování

Ahoj, ráda bych se přidala do klubu šátkujících a stále o tom přemýšlím. Dokonce jsem byla v pondělí na konzultaci, kde jsem si vyzkoušela několik úvazů. Malá (3 měsíce) byla nejdřív dost trpělivá, ale ke konci začala dost brečet. Jak jsem ji měla u sebe v šátku, dost mě překvapilo, jak jsem cítila její hrudníček. Bála jsem se, abych jí neublížila. Lektorka se nabídla, že mi šátek za určitou částku půjčí domů na dva týdny. Dneska jsem ji dala opět do šátku a ani nedutala. Asi se jí to líbilo. Já jsem asi bláznivá matka, když si myslím, že jí ublížím. Vždyť je spousta lidí, kteří děti v šátcích nosí, ne?

• Citovat
  • Upravit
6093
30.6.10 19:49

Zdravím novou nosnici :-D
Začali jsme šátkovat přibližně ve stejné době jako ty (kolem těch 3, 4 měsíců).
Ničeho se neboj, na nošení je právě nejkrásnější ten těsný kontakt matky s dítětem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
30.6.10 19:54

Díky za podporu. Asi jsem v některých věcech úzkostná matka. Doufám, že se to změní :wink: Říkám si, že kdyby se jí v šátku nelíbilo, nebo bych jí ublížila, určitě by to dala najevo

• Citovat
  • Upravit
5883
30.6.10 19:56

Čarodějko, nosila jsem všechny děti od narození, ale tvůj šátkovací kurz mi připomněl ten můj. Byla jsem tam taky s tříměsíčním miminkem, naprosto pohodovým, ale jak jsme zkoušeli různé úvazy, tak to na ni bylo moc a postupně se rozeřvala tak, že jsem musela odejít na část, která mě nejvíc zajímala - úvazy na záda.
Kontakt s miminkem, už jsem se docela zlepšila, ale před prvním porodem mě třeba vůbec nenapadlo, že přirozený je kontakt přímo na kůži, bez oblečení. Tak se neboj, to tě ještě čekají věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.6.10 21:02

Já zkoušela prvně šátek hned po narození a fakt se to malé nelíbilo. Ale ona hned od začátku neměla ráda stísněný prostor - zavinovačky vykopala během prvních deseti dnů. Zkusili jsme to znovu v cca 3 měsících to se smála jako pominutá. Jenže to zas podle příručky nešlo mně. A ke kurzu jsme se dostaly až dnes. ÚŽASNÝ!!!!! Malé je pět měsíců, máme za sebou první podvečerní vycházku - vrněla blahem, koukala všude kolem a já vrněla taky. Jednak ji mám zas blízko a jednak mi zbydou dvě volé ruce na „fackování“ staršího sourozence. Všechny s dvěma a více dětmi víme, o čem je řeč :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
30.6.10 21:06

Já šátkovala od 10ti dní. Z počátku při vázání plakal, ale pak už krásně usínal. Později už věděl, co ho čeká a neplakal ani při navazování. :-D Nošení je fakt úžasné, nebojte. U starších dětí doporučuji zkusit šátkování hlavně venku, při současné ostré chůzi. Ono je už to doma na místě nemusí tolik bavit.

• Citovat
  • Upravit
8297
30.6.10 21:33

carodejko, ja te naprosto chapu,ja se prvni tydny Matese malem bala vzit, porad jsem mela pocit, ze je tak malicky, ted ta hlavicka ploncajici, ublinkavani :lol: Nicmene zacli jsme nosit, nosime cim dal vic (kocar stoji v koute) a ted si tu fyzickou pritomnost telo na telo hrozne uzivam
Zpocatku taky pri vazani nebyl spokojen, nez jsem ho tam dotahla dle svych predstav, ale to k tomu patri, dite si musi zvyknout a ver mi, ze si zvykne rado.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.7.10 14:06

čarodějko Snad Tě povzbudím, ale s prvním jsme na tom byli podobně jako Ty, ba možná i hůř. Také jsem bylä dost úzkostlivá a jak tu někdo zmínil, skoro jsem se Matýska bála vzít do náruče, jak byl křehoučký. Šátek jsem koupila, když mu bylo 6 týdnů, ale než jsem se naučila uvázal kolíbku (jsem samouk)a odvážila do ní strčit místo medvěda Matýska, byly mu skoro 3 měsíce. Horší bylo, že už chtěl koukat, v kolíbce už se mu nelíbilo, ale ještě nedržel hlavu a já jsem měla jen 4 metrový šátek, takže na kapsu málo. Pak jsme ale absolvovali taneční seminář a jemu se tam pomalu začalo líbit. Zhruba od půl roka opustil postupně kočárek a šátkovali jsme, dokud jsem opět neotěhotněla.

Sváťa mí taky kňourá, když ho vkládám do šátku, ale pak se schoulí, ulidní a je mu dobře. V kočárku ještě nebyl. Jediné, co ve mne vyvolává myšlenku na kočárek jsou stále ta vedra :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí