Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vydřice
1.8.10 13:53
Marpe píše:
Luciusek píše:
Marpe, já se taky přidávám v hlasování spíš za šátek. Kromě univerzálnosti v úvazech je i univerzální v dalším použití. I když vyrazím ven s kočárem, vždycky mám šátek s sebou (je skladnější než nosítko) a používám ho třeba i jako dečku na přikrytí, když se neočekávaně ochladí nebo ho naskládám v parku na trávu a položím na něj mimi (nebo i sebe :-) ), můžeš na něm přebalovat - to s mandukou nejde.
Teď mám v plánu navštívit kurz šátkování a pak se rozhodnu. Určitě asi 1 šátek pořídím.

Já jsem taky pro šátek, ta univerzálnost je úžasná:) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
51750
1.8.10 14:32
Cappy píše:

Co se vlny týče, tak je to velic příjemný šátek.
Myslím, že by stačilo, abys ho jednou dostala do ruky a už bys kupovala vlnu vlastní - že,Katy :lol: :lol:

Jo jo přesně tak, měla jsem tu čest od Cappy vyzkoušet šátek s příměsí vlny, no a hned ten den co mi od Cappy šátek dorazil, tak jsem objednávala svůj. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 15:47

Cappy, Katy, a jakej ten vlněnej šátek máte? Můžete hodit odkaz, prosím? :-)

Cappy, v kočárku asi muselo být opravdu vedro. Chtěla jsem do něj hodit teploměr, ale vždycky jsem na to zapomněla - možná bych pak přestala úplně chodit ven :lol:
Výhodu jsem viděla hlavně v tom, že může mimčo větrat prdku - dala jsem pod ní podložku a jenom jsem měnila ručníky (mám spoustu takových starých historických - jsou úžasný, mnohem lepší než dnešní froté) :dance:
V šátku jsme byly obě hned úplně mokré ještě než jsem ho umotala (a to to zvládám už celkem rychle) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 17:30

Luciusku, já mám Purpurové vločky od Didymosu, jsou ale z Limitované edice (zima 2009) a tuším, že v ČR už je neseženeš, jedině někde v zahraničí a to bys přeplatila.

Foto na ukázku ZDE (ale nejsem to já).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
1.8.10 17:47

Luciusku a já mám blankytně modré vločky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
1.8.10 17:59

A foto na ukázku zde , taky to nejsem ale já. Ale na těch mých fotkách toho není moc vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 22:12

Cappy, Katy, díky :kytka: Vypadají, že krásně sedí. Já jsem na netu našla od Dydimosu jen barvy co se mi moc nelíbí - ještě zkusím něco vygooglovat.
Nemáte zkušenost se šátkem s hedvábím? Našla jsem i ze 100% buretového hedvábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 22:19

Luciusku a sleduješ i Limitované edice Didymosu? ;-)
Limitky jsou úplně jiné než Stálá nabídka.

Šátek s hedvábím může být na léto fajn. Hedvábí by mělo mírně „chladit“, ovšem stejně jako u vlny bych byla velice opatrná na údržbu.
Taky hodně záleží na konkrétním šátku, některé hedvábné jsou silné a nosné, jiné spíše jen na malá prťata.

100% buretové hedvábí neznám, nemám zkušenost.
Osobně si myslím, že takový šátek bude spíš „spíchlý“ z nějaké hedvábné šály :-?

Možná se pletu, ale ještě jsem se s tím tedy nesetkala, jsem hodně nedůvěřivá k takovým „výrobkům“.

Přiznávám, že upřednostňuji spíše ty zvučnější a osvědčené značky.

Ale třeba se pletu, zkus hodit odkaz ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 22:29

Šátek z buretového hedvábí:
http://www.zlutakocka.cz/detail.php?…

Náročnější údržba mi nevadí - vlna i hedvábí by měly mít samočistící účinky, tak se aspoň nemusí prát moc často :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 22:30

V limitovaných edicích u Didimos jsem našla s vlnou jen vzor červenohnědý s ptáčkem :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 22:36

Hmm, myslela jsem si, že je to ono.
Dala jsem si sama tu práci a na netu jsem si to našla.

Luciusku, narovinu. Asi bych to nebrala.
Se Žlutou kočkou nemám osobní zkušenost, ale ani po tom netoužím.

Nelíbí se mi zejména to, že u šátku je limitovaná nosnost - 15kg a dost. Šátek na nošení dětí by měl projít rozhodně lepším testem a měl by garantovat mnohem vyšší nosnost, než jakou je vůbec možno unést.

Když jsem se tak dívala na okraje šátku, napadlo mě, že to prostě někdo spíchl doma na stroji :-?

Při výběru šátku bych byla dost ostražitá, na český trh se snaží protlačit spousta samodomo šátků.

Čím dál tím častěji se setkávám s „šátky“, které jsou prostě střižené z metráže a okraje mají jen lehce obentlované :-?

Já zůstanu určitě u ověřené kvality.

Šátek z odkazu na mě nepůsobí ani trochu věrohodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 22:40
Luciusek píše:
V limitovaných edicích u Didimos jsem našla s vlnou jen vzor červenohnědý s ptáčkem :nevim: .

Limitovaná edice je to proto, že je natkáno jen určité množství šátků, které se (obzvlášť v poslední době) celkem rychle vyprodají a už nejsou k sehnání.
Lovit je pak musí člověk na různých nosičských fórech - od nosnic, které se jich zbavují.

http://slingomama.blogspot.com/…tions%202009 tady je přehled limitek Didymosu z roku 2009.
V pravém panelu máš i odkaz na ostatní roky.

Limitky se musí sledovat pravidelně, jakmile jsou hned do prodeje, protože pokud je člověk prošvihne, blbě se pak shání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 22:43

Cappy, díky za názor :kytka:
Mně na tom i zaráží ta cena - na to, že je to 100% buretové hedvábí je to dost levné :nevim:
Takže do užšího výběru se dostává Didimos s vlnou a Didimos s hedvábím :potlesk:
Vlna je skvělá na léto i na zimu, hedvábí asi spíš jen na léto? :nevim:
Asi vyhraje Didimos s vlnou :wink:
Snad najdu nějakej hezkej vzor - uvažovala jsem i o koupi z druhé ruky, ale vzhledem k tomu, že je třeba opravdu dobré zacházení, mohl by to být docela risk… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.8.10 22:45

Díky za odkaz :kytka:
Budu sledovat :roll: :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 22:46

Luciusku a jaká barva se ti nejvíce líbí? ;-)
Určitě máš nějakou oblíbenou, tak mi ji prozraď a já se pokusím ti ji najít v konkrétním šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí