Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Cappy píše:Co se vlny týče, tak je to velic příjemný šátek.
Myslím, že by stačilo, abys ho jednou dostala do ruky a už bys kupovala vlnu vlastní - že,Katy![]()
Jo jo přesně tak, měla jsem tu čest od Cappy vyzkoušet šátek s příměsí vlny, no a hned ten den co mi od Cappy šátek dorazil, tak jsem objednávala svůj. ![]()
Cappy, Katy, a jakej ten vlněnej šátek máte? Můžete hodit odkaz, prosím? ![]()
Cappy, v kočárku asi muselo být opravdu vedro. Chtěla jsem do něj hodit teploměr, ale vždycky jsem na to zapomněla - možná bych pak přestala úplně chodit ven ![]()
Výhodu jsem viděla hlavně v tom, že může mimčo větrat prdku - dala jsem pod ní podložku a jenom jsem měnila ručníky (mám spoustu takových starých historických - jsou úžasný, mnohem lepší než dnešní froté) ![]()
V šátku jsme byly obě hned úplně mokré ještě než jsem ho umotala (a to to zvládám už celkem rychle) ![]()
Luciusku, já mám Purpurové vločky od Didymosu, jsou ale z Limitované edice (zima 2009) a tuším, že v ČR už je neseženeš, jedině někde v zahraničí a to bys přeplatila.
Foto na ukázku ZDE (ale nejsem to já).
A foto na ukázku zde , taky to nejsem ale já. Ale na těch mých fotkách toho není moc vidět.
Cappy, Katy, díky
Vypadají, že krásně sedí. Já jsem na netu našla od Dydimosu jen barvy co se mi moc nelíbí - ještě zkusím něco vygooglovat.
Nemáte zkušenost se šátkem s hedvábím? Našla jsem i ze 100% buretového hedvábí.
Luciusku a sleduješ i Limitované edice Didymosu? ![]()
Limitky jsou úplně jiné než Stálá nabídka.
Šátek s hedvábím může být na léto fajn. Hedvábí by mělo mírně „chladit“, ovšem stejně jako u vlny bych byla velice opatrná na údržbu.
Taky hodně záleží na konkrétním šátku, některé hedvábné jsou silné a nosné, jiné spíše jen na malá prťata.
100% buretové hedvábí neznám, nemám zkušenost.
Osobně si myslím, že takový šátek bude spíš „spíchlý“ z nějaké hedvábné šály ![]()
Možná se pletu, ale ještě jsem se s tím tedy nesetkala, jsem hodně nedůvěřivá k takovým „výrobkům“.
Přiznávám, že upřednostňuji spíše ty zvučnější a osvědčené značky.
Ale třeba se pletu, zkus hodit odkaz ![]()
Šátek z buretového hedvábí:
http://www.zlutakocka.cz/detail.php?…
Náročnější údržba mi nevadí - vlna i hedvábí by měly mít samočistící účinky, tak se aspoň nemusí prát moc často ![]()
V limitovaných edicích u Didimos jsem našla s vlnou jen vzor červenohnědý s ptáčkem
.
Hmm, myslela jsem si, že je to ono.
Dala jsem si sama tu práci a na netu jsem si to našla.
Luciusku, narovinu. Asi bych to nebrala.
Se Žlutou kočkou nemám osobní zkušenost, ale ani po tom netoužím.
Nelíbí se mi zejména to, že u šátku je limitovaná nosnost - 15kg a dost. Šátek na nošení dětí by měl projít rozhodně lepším testem a měl by garantovat mnohem vyšší nosnost, než jakou je vůbec možno unést.
Když jsem se tak dívala na okraje šátku, napadlo mě, že to prostě někdo spíchl doma na stroji ![]()
Při výběru šátku bych byla dost ostražitá, na český trh se snaží protlačit spousta samodomo šátků.
Čím dál tím častěji se setkávám s „šátky“, které jsou prostě střižené z metráže a okraje mají jen lehce obentlované ![]()
Já zůstanu určitě u ověřené kvality.
Šátek z odkazu na mě nepůsobí ani trochu věrohodně.
Luciusek píše:
V limitovaných edicích u Didimos jsem našla s vlnou jen vzor červenohnědý s ptáčkem.
Limitovaná edice je to proto, že je natkáno jen určité množství šátků, které se (obzvlášť v poslední době) celkem rychle vyprodají a už nejsou k sehnání.
Lovit je pak musí člověk na různých nosičských fórech - od nosnic, které se jich zbavují.
http://slingomama.blogspot.com/…tions%202009 tady je přehled limitek Didymosu z roku 2009.
V pravém panelu máš i odkaz na ostatní roky.
Limitky se musí sledovat pravidelně, jakmile jsou hned do prodeje, protože pokud je člověk prošvihne, blbě se pak shání.
Cappy, díky za názor ![]()
Mně na tom i zaráží ta cena - na to, že je to 100% buretové hedvábí je to dost levné ![]()
Takže do užšího výběru se dostává Didimos s vlnou a Didimos s hedvábím ![]()
Vlna je skvělá na léto i na zimu, hedvábí asi spíš jen na léto? ![]()
Asi vyhraje Didimos s vlnou ![]()
Snad najdu nějakej hezkej vzor - uvažovala jsem i o koupi z druhé ruky, ale vzhledem k tomu, že je třeba opravdu dobré zacházení, mohl by to být docela risk… ![]()
Luciusku a jaká barva se ti nejvíce líbí? ![]()
Určitě máš nějakou oblíbenou, tak mi ji prozraď a já se pokusím ti ji najít v konkrétním šátku.
Já jsem taky pro šátek, ta univerzálnost je úžasná:)