Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
29.7.10 11:40

Marpe, záleží na tobě, jestli více toužíš po nosítku nebo po šátku.
Didymos je jedna z nejlepších značek, nic jím nezkazíš.
Ale ze zvědavosti se zeptám, jaký šátek konkrétně máš možnost koupit? ;-)
Myslím, že s vel.6 uvážeš bez problémů jakýkoliv úvaz, obzvláště s malým miminkem (čím je dítko větší, tím „sežere“ více materiálu).
Já s úvazy nemám problém, zabere mi to jen pár minut a nervózní nebývám (už :oops: ) ani když vážu mezi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.7.10 19:08

Omlouvám se, dřív jsem nakouknout nestihla - byla jsem s dcerkou na první dávce Hexy a teprve teď mi usnula.

Cappy - no právě že mě docela zaráží, že ta paní - co mi nabízí šátek, nabízí hned dva z limitované edice (chrpa, vlčí mák) a chce za oba dohromady jen 3tis. 8-o . Navíc mi tvrdí, že jsou nové. Tak nějak nevím. Je pravda, že to nosítko by možná bylo pohodlnější… a jsou nějaké klady/zápory ohledně Manducy a šátku? Nebo je to nastejno a děti v nich jsou v podobných pozicích? Chápu, že v šátku je více možností a variant úvazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 19:15

Tak řekla bych, že prodávající je EFJUA ;-)
Nebudu psát, že za ni dám ruku do ohně, ale na NoseniDeti se pohybuji a tato paní na mě působí :palec:

Co se těchto šátků týče, pokud se ti líbí, tak do nich běž.
Mám doma jinou letošní bavlněnou limitku, je taky tenká a musím říct, že je velice příjemná. Jemná už z krabice, krásně se s ní váže, příjemně klouže.
Zrovna nedávno jsem si říkala, že je to šátek pro miminko jako stvořený (na moje batole už asi ani moc nee, ale já mám prostě radši tlustší šátky ;-) ).

Valíš oči na tu cenu? No, ony jednobarevné limitky a ještě k tomu bavlna (nejvíc teď letí len 8-) ) na odbyt nejdou, takže se takové „akční“ ceně ani nedivím, protože o ně moc zájem není (jak už jsem psala nosnice jsou rozhýčkané a pokud šátek neobsahuje 50% lnu, tak nezájem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.7.10 19:23

S tou paní jsem v kontaktu přes mail, teď jsem koukala, že tam už inzeráty nevidím, nebo jsou někde vzadu - nelistovala jsem. (Tichomirovova Eva).
No pořád váhám… včera jsem už byla skoro rozhodnutá a pak mě nahlodal mažel. Takže vážně nevím. Potřebovala bych si to asi nejprve vyzkoušet a potom se rozhodnout. Asi se pozeptám, jestli v okolí nemáme někoho - kdo nosí… Je fakt, že Manduca by pro mě byla asi pohodlnější. S ní zkušenosti nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 20:03

Marpe, Manducu jsem měla taky.

Ale měla jsem ji na 15m dítě, né na malé miminko.
Na 15m dítě mi nevyhovovala.
Jako seděla mi pěkně, dala se všude krásně pomocí přezek dotáhnout.
Jenom prostě mému 15m synovi už začínala být malá. Nožičky mu z ní už začínaly viset. Prostě neměl látku od kolínka ke kolínku.
Na mě nosítko není. Ani údajné rychlé „nandávaní“ dítěte mi nepřišlo zas až tak super. Ale já jsem prostě šátková. Pořád říkám, že radši budu 100krát za den vázat šátek, než abych jednou na sebe dala nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.7.10 20:13

Hmmmm, tak to jsi mi nasadila brouka do hlavy :think: .
Naše Veri je zatím strašně malinká. Nebo spíš váží málo a je dlouhá (4,60kg/59cm). Tak se asi prvně pokusím vyzkoušet si to na tělo - obě možnosti a pak se rozhodnu.
A jak nosíš v podzimních plískanicích, v zimě? Máš nějakou speciální bundu, nebo vak na šátek? Co malému oblékáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 20:20

Celou loňskou zimu jsem odnosila, kočár mi sněhem neprojel.
Přikládám FOTO
P.S.: Takto se ksichtíme normálně :oops: :lol:

Je to zateplovací zimní kapsa od MaM.
Matyho jsem nemusela nijak extra navlékat, v kapse byl krásně zachumlaný a navíc jsme se hodně hřáli navzájem.
Ale pokud bys chtěla zainvestovat do dobrého oblečení na nošení, tak doporučuji příměs vlna/bavlna ;-)
Na náledí jsou prý fajn NESMYKY .
V zimě jsem to zvládla i bez nich, ale s nimi je nošení určitě bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
29.7.10 20:45

Marpe já sama si pořídila nejdříve Manducu, no a pak mě nějak chytla touha vyzkoušet šátek, tak že jsem pořídila šátek a já se cítím v šátku pohodlněji než v manduce. :wink: Naučit se vázat není zase až tak složité a řekla bych.
Tak že nyní mám doma manducu a tři šátky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.7.10 20:45

Jéé díky moc, ani jsem nevěděla - že existují takové vychytávky :palec: :potlesk: !!! Tak uvidíme. A ty kapsy se dají použít i na Manducu??? Nebo jenom na šátky? Ale to by bylo spíš vhodnější pořídit nějaký šátek na zimu, ne?
(pokud bych kupovala šátek, tak určitě dva - na střídání, protože máme doma malou „blinďu“ :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 20:49

Kapsu můžeš použít na jakékoliv nosítko či šátek.
A šátek speciálně na zimu? Hlasuji pro vlnu :pankac: (dá se samozřejmě nosit i v létě, prostě kdykoliv, já se nebojím šátek s vlnou vytáhnout i ve 30stupních ;-) ).
Když už bys chtěla rovnou šátky dva, tak by asi byla škoda, pokud bys vzala dva stejné (odlišné jen barvou), nemyslíš? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.7.10 21:03

To je pravda :think: .
No možná spíš pořídím tu Manducu a později šátek. Určitě se to neztratí. Pak poinformuju jak jsem spokojená a hodím nějaké foto, jestli můžu. (Hlavně musím najít někde poblíž někoho, kdo nosí).
Nějak mi blbne net, dlouho trvá - než se mi načte stránka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.7.10 10:27

Marpe, já se taky přidávám v hlasování spíš za šátek. Kromě univerzálnosti v úvazech je i univerzální v dalším použití. I když vyrazím ven s kočárem, vždycky mám šátek s sebou (je skladnější než nosítko) a používám ho třeba i jako dečku na přikrytí, když se neočekávaně ochladí nebo ho naskládám v parku na trávu a položím na něj mimi (nebo i sebe :-) ), můžeš na něm přebalovat - to s mandukou nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.7.10 10:32

Cappy, Ty máš šátek z vlny? Jsi s ním spokojená?
Měl by asi být použitelný ve vedrech? :nevim: My jsme ve vedrech jenom kočárkovali - úplně nahatý - tedy já jsem na sobě něco měla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
30.7.10 10:47
Luciusek píše:
Marpe, já se taky přidávám v hlasování spíš za šátek. Kromě univerzálnosti v úvazech je i univerzální v dalším použití. I když vyrazím ven s kočárem, vždycky mám šátek s sebou (je skladnější než nosítko) a používám ho třeba i jako dečku na přikrytí, když se neočekávaně ochladí nebo ho naskládám v parku na trávu a položím na něj mimi (nebo i sebe :-) ), můžeš na něm přebalovat - to s mandukou nejde.

Teď mám v plánu navštívit kurz šátkování a pak se rozhodnu. Určitě asi 1 šátek pořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
1.8.10 13:37
Luciusek píše:
Cappy, Ty máš šátek z vlny? Jsi s ním spokojená?
Měl by asi být použitelný ve vedrech? :nevim: My jsme ve vedrech jenom kočárkovali - úplně nahatý - tedy já jsem na sobě něco měla :lol:

Luciusku, já si myslím, že dítko se ve funkčním oblečení (na léto stačí jen body vlna/hedvábí) a v nějakém tenčím šátku s letní příměsí, potí méně než v kočárku, do kterého vduch prakticky neproudí.
Co si budeme povídat, on ten kočárek není vyroben zrovna z nejprodyšnějších materiálů :-?

Co se vlny týče, tak je to velic příjemný šátek.
Myslím, že by stačilo, abys ho jednou dostala do ruky a už bys kupovala vlnu vlastní - že,Katy :lol: :lol:

Někoho může vlna trochu kousat, já nemám problém.
Navíc ji, když ji peru, trošku naimpregnuju lanolinem.

S vlněným šátkem je to to samé jako s vlňákama - platí stejná údržba.

Peru v ruce, ve studené vodě, v jemném prostředku. Peru ve vaně, je s tím docela práce, ale stojí mi to za to.
Nejdenou jsem viděla sražený vlněný šátek, který můžeš už jen tak akorát vyhodit :roll:

Nesušit na přímém slunci ani na topení.

Já jsem prostě spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí