Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
6.6.10 16:48

Ahoj satkarky,

take satkujeme :wink: …tedy, abych upresnila, se starsim, Matyskem to nebylo az tak, protoze se mu zpocatku v satku moc nelibilo a ja jsem to asi predcasne vzdala. Pak si asi po pul roce vzpomnel, ze existuje krom kocaru i satek a prevazne se nosil.
Ted mame dvoutydenniho Svatu a zaciname se satkem uz ted. KOcarek hodlam nepouyit bud vubec nebo minimalne - mozna na nakupy.

Mam ale dotaz na Vas zkusenejsi. Jak to resite v horku? Svata je za chvilicku uplne zpoceny a mam docela strach, aby se neprehral. DO kolibky ho davat nemuzu kvuli kyclim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.6.10 17:05

vlastní zkušenost nemám. první léto nás také teprve čeká. tady je myslím shrnuto vše, o může pomoct, ale potit se budete stejně: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

• Citovat
  • Upravit
53
6.6.10 17:55

Hm, tak asi budu muset vazat kapsu dovnitr, nebo to v tech nejvetsich vedrech prokocarkovat, ale to se mi tak uplne nechce. Na Moiru fakt nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.6.10 18:07

A co zkusit klokana?

• Citovat
  • Upravit
16247
6.6.10 20:30

Hebrey: zkuste kapsu uvnitř a funkční prádlo se dá sehnat i z druhé ruky, buď na zmiňovaném nošení dětí a nebo na MMB :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.6.10 13:54
ZuzLach píše:
Mně přijde, že jsou lepší „klokanky“ než ty šátky… Ty miminka se v tom hrozně potí - jsou zabalená a ještě je máte přitisknuté k tělu. Mám zkušenost s klokankou You&Me od Chicca. Nevim ale, jak jsou cenově dostupné ty šátky. Možná vycházejí lépe. :?:

No, jak to napsat, aby v tom nebyly žádné emoce :think:
Na rovinu přiznám, že když někdo zmíní přede mnou slovo „klokanka“, tak se mi vaří krev v žilách.
Ale budu doufat, že to není provokace, jen nevědomost.

Kvalitní šátky vycházejí cenově kolem 2000 a výš.

Pokud nosíš své dítě na tělě, potit se bude vždy více, proto je třeba obzvlášť v těchto horkých dnech používat např. funkční prádlo nebo zakoupit přímo šátek s příměsí vhodnou na léto (vlna, hedvábí, len) + zvolit vzdušnější úvazy.

Klokanka není pro mě nástroj k nošení, nýbrž k mučení.
Dítě v ní visí za rozkrok jak nějaký oběšenec.
Mně by tedy rozhodně nebylo příjemné, kdyby mě někdo tahal za rozkrok a ničil mi záda v klokance.

Uznávám jen nosítka a šátky, do kterých lze dítě pohodlně napolohovat do ergonomické polohy a bez možnosti čelem ven od nosiče.

Doporučuji stránku www.nosenideti.cz - o ZDRAVÉM nošení se tam člověk dozví více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 14:00
ZuzLach píše:
Mně přijde, že jsou lepší „klokanky“ než ty šátky… Ty miminka se v tom hrozně potí - jsou zabalená a ještě je máte přitisknuté k tělu. Mám zkušenost s klokankou You&Me od Chicca. Nevim ale, jak jsou cenově dostupné ty šátky. Možná vycházejí lépe. :?:
četla jsi něky toto? http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
  • Citovat
  • Upravit
53
7.6.10 15:38

Holky díky,

asi půjdu natrénovat vnitřní kapsu. Nemám sice moc ráda úv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.6.10 15:38

Holky díky,

asi půjdu natrénovat vnitřní kapsu. Nemám sice moc ráda úvazy, které se musí při vyndavání mrňouska rozvazovat a pak zase vázat, ale asi to bude v našem případě nejlepší řešení, jak přežít horka.

Na klokana je Sváťa ještě asi dost maličký, ten je tak až když mimčo drží hlavu. Já jsem Matýska nosila v jednoduchém kříži, ale to také ještě nejde.

ZuzLach Nejsem asi úplně ortodoxní šátkařka, ale teda klokanku taky ne-e. Z ortopedického hlediska moc vhodné nejsou, potit se v ní bude stejně a pohodlné to není ani pro mimčo ani pro nosiče. Navíc je to tak na tři měsíce mezi 3. a 6. měsícem dítěte. Před tím mu to moc nedrží hlavu a potom už je příliš velké a do klokanky se nevejde. JEdinou výhodu, kterou klokanka má, že se to snadno připíná a nemusíš nic vázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
7.6.10 15:41

Hebrey, já myslím, že klokana naopak doporučují už od narození. Některé německé školy ho upřednostnují před KsK. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53
7.6.10 20:29

Neczuz, nevím, nemám německou školu :lol: . Jsem víceméně samouk, co vím, mám od kamarádek, z internetu a brožurek. V jedné z nich je právě poznámka, že klokan je od 3 měsíců, ale je to jen brožura. Zkusit to můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
8.6.10 08:55

Zuzlach: také klokanky neuznávám - pouze reklama, levná varianta ergonomických nosítek. Kor když vidím prodejnu Chicco, tak mám osypky. Ale myslím si, že je to spíš o informovanosti. Jak psaly holky, mrkni na noseni deti :)

Hebra: my tedy klokana taky nevázaly. Ale KsK uvnitř je fajn úvaz a časem budeš mít právě ráda to motání, jen co člověk získá jistotu a cvik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.6.10 12:34

Rekla bych, ze klokana uvazat tak, aby sel vrchni lem satku az po ouska, tim se zafixuje hlavicka.

V lete, kdyz se navzajem opocujete, tak je to blbe. Minule leto jsem tak intenzivne jeste nenosila, ale davala jsem mezi sebe a dite kvalitni plinu, jako savou vrstvu na pot.
To moirove tricko/bodycko ti staci jedno, strasne rychle to schne, tak staci vyprat v ruce a v lete to budes mit za hodinku suche :wink: A tricka byvaji levnejsi nez bodycka, ja kupovala vlnene tricko, kdyz mel cca 70cm, vzala jsem 92, rukavy ohrnula a bylo, u vystrihu staci nasit po kazde strane patentek.

ad vzdusnost a klokanka, proc nicit diteti zada v klokance, kdyz existuji ergonomicka nositka? Treba manduka, je od narozeni, material biobavlna a konopi, boke to hezky profukuje… V klokance z umeliny bude dite zpocene hned, me staci nest na zadech batoh a mam je durch a ten material je vlhky a hnusne studi.Bavlna alespon tu vlhkost trochu nasaje a odvetrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
8.6.10 14:37

Ano, Chicco mám taky „moc ráda“ :roll: …Obecně mám u téhle značky dojem, že reklama a známost u ní je na úkor kvality.

Saxano Doufám, že máš pravdu s tím motáním :-D :lol: Já jsem trpaslík a mám pětimetrový šátek, tak doufám, že se do toho při každém rozvazování a uvazování nezamotám jak do kukly :lol: :lol: :lol: …Víš co, když se zašmodrchám jednou, ale pak třeba několikrát denně… :lol: :lol:

No, dneska jsme museli absolvovat dvakrát dvacetiminutovou trasu k Mudr. a zpátky v KsK uvnitř a celkem v horku a dopadlo to docela dobře. Sváťa měl jen overálek s krátkým rukávkem a nohavičkami a ponožky. Byl sice trochu zpocený, ale nebylo to tak zlé.

To s tou plenou je dobrý nápad. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
11.6.10 20:49

Hebrey: a není na tebe ten šátek moc dlouhý? Mě taky vadilo, když mi moc zbývalo, jsem to všude vláčela :mrgreen: A tedy z Chicca máme truhlu z výprodeje a fusak, ale jinak z toho mám fakt osypky taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí