Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Ahoj satkarky,
take satkujeme
…tedy, abych upresnila, se starsim, Matyskem to nebylo az tak, protoze se mu zpocatku v satku moc nelibilo a ja jsem to asi predcasne vzdala. Pak si asi po pul roce vzpomnel, ze existuje krom kocaru i satek a prevazne se nosil.
Ted mame dvoutydenniho Svatu a zaciname se satkem uz ted. KOcarek hodlam nepouyit bud vubec nebo minimalne - mozna na nakupy.
Mam ale dotaz na Vas zkusenejsi. Jak to resite v horku? Svata je za chvilicku uplne zpoceny a mam docela strach, aby se neprehral. DO kolibky ho davat nemuzu kvuli kyclim.
vlastní zkušenost nemám. první léto nás také teprve čeká. tady je myslím shrnuto vše, o může pomoct, ale potit se budete stejně: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Hm, tak asi budu muset vazat kapsu dovnitr, nebo to v tech nejvetsich vedrech prokocarkovat, ale to se mi tak uplne nechce. Na Moiru fakt nemam…
Hebrey: zkuste kapsu uvnitř a funkční prádlo se dá sehnat i z druhé ruky, buď na zmiňovaném nošení dětí a nebo na MMB ![]()
ZuzLach píše:
Mně přijde, že jsou lepší „klokanky“ než ty šátky… Ty miminka se v tom hrozně potí - jsou zabalená a ještě je máte přitisknuté k tělu. Mám zkušenost s klokankou You&Me od Chicca. Nevim ale, jak jsou cenově dostupné ty šátky. Možná vycházejí lépe.
No, jak to napsat, aby v tom nebyly žádné emoce ![]()
Na rovinu přiznám, že když někdo zmíní přede mnou slovo „klokanka“, tak se mi vaří krev v žilách.
Ale budu doufat, že to není provokace, jen nevědomost.
Kvalitní šátky vycházejí cenově kolem 2000 a výš.
Pokud nosíš své dítě na tělě, potit se bude vždy více, proto je třeba obzvlášť v těchto horkých dnech používat např. funkční prádlo nebo zakoupit přímo šátek s příměsí vhodnou na léto (vlna, hedvábí, len) + zvolit vzdušnější úvazy.
Klokanka není pro mě nástroj k nošení, nýbrž k mučení.
Dítě v ní visí za rozkrok jak nějaký oběšenec.
Mně by tedy rozhodně nebylo příjemné, kdyby mě někdo tahal za rozkrok a ničil mi záda v klokance.
Uznávám jen nosítka a šátky, do kterých lze dítě pohodlně napolohovat do ergonomické polohy a bez možnosti čelem ven od nosiče.
Doporučuji stránku www.nosenideti.cz - o ZDRAVÉM nošení se tam člověk dozví více.
ZuzLach píše:četla jsi něky toto? http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Mně přijde, že jsou lepší „klokanky“ než ty šátky… Ty miminka se v tom hrozně potí - jsou zabalená a ještě je máte přitisknuté k tělu. Mám zkušenost s klokankou You&Me od Chicca. Nevim ale, jak jsou cenově dostupné ty šátky. Možná vycházejí lépe.
Holky díky,
asi půjdu natrénovat vnitřní kapsu. Nemám sice moc ráda úv
Holky díky,
asi půjdu natrénovat vnitřní kapsu. Nemám sice moc ráda úvazy, které se musí při vyndavání mrňouska rozvazovat a pak zase vázat, ale asi to bude v našem případě nejlepší řešení, jak přežít horka.
Na klokana je Sváťa ještě asi dost maličký, ten je tak až když mimčo drží hlavu. Já jsem Matýska nosila v jednoduchém kříži, ale to také ještě nejde.
ZuzLach Nejsem asi úplně ortodoxní šátkařka, ale teda klokanku taky ne-e. Z ortopedického hlediska moc vhodné nejsou, potit se v ní bude stejně a pohodlné to není ani pro mimčo ani pro nosiče. Navíc je to tak na tři měsíce mezi 3. a 6. měsícem dítěte. Před tím mu to moc nedrží hlavu a potom už je příliš velké a do klokanky se nevejde. JEdinou výhodu, kterou klokanka má, že se to snadno připíná a nemusíš nic vázat.
Hebrey, já myslím, že klokana naopak doporučují už od narození. Některé německé školy ho upřednostnují před KsK. ![]()
Neczuz, nevím, nemám německou školu
. Jsem víceméně samouk, co vím, mám od kamarádek, z internetu a brožurek. V jedné z nich je právě poznámka, že klokan je od 3 měsíců, ale je to jen brožura. Zkusit to můžu.
Zuzlach: také klokanky neuznávám - pouze reklama, levná varianta ergonomických nosítek. Kor když vidím prodejnu Chicco, tak mám osypky. Ale myslím si, že je to spíš o informovanosti. Jak psaly holky, mrkni na noseni deti ![]()
Hebra: my tedy klokana taky nevázaly. Ale KsK uvnitř je fajn úvaz a časem budeš mít právě ráda to motání, jen co člověk získá jistotu a cvik ![]()
Rekla bych, ze klokana uvazat tak, aby sel vrchni lem satku az po ouska, tim se zafixuje hlavicka.
V lete, kdyz se navzajem opocujete, tak je to blbe. Minule leto jsem tak intenzivne jeste nenosila, ale davala jsem mezi sebe a dite kvalitni plinu, jako savou vrstvu na pot.
To moirove tricko/bodycko ti staci jedno, strasne rychle to schne, tak staci vyprat v ruce a v lete to budes mit za hodinku suche
A tricka byvaji levnejsi nez bodycka, ja kupovala vlnene tricko, kdyz mel cca 70cm, vzala jsem 92, rukavy ohrnula a bylo, u vystrihu staci nasit po kazde strane patentek.
ad vzdusnost a klokanka, proc nicit diteti zada v klokance, kdyz existuji ergonomicka nositka? Treba manduka, je od narozeni, material biobavlna a konopi, boke to hezky profukuje… V klokance z umeliny bude dite zpocene hned, me staci nest na zadech batoh a mam je durch a ten material je vlhky a hnusne studi.Bavlna alespon tu vlhkost trochu nasaje a odvetrava.
Ano, Chicco mám taky „moc ráda“
…Obecně mám u téhle značky dojem, že reklama a známost u ní je na úkor kvality.
Saxano Doufám, že máš pravdu s tím motáním
Já jsem trpaslík a mám pětimetrový šátek, tak doufám, že se do toho při každém rozvazování a uvazování nezamotám jak do kukly
…Víš co, když se zašmodrchám jednou, ale pak třeba několikrát denně…
![]()
No, dneska jsme museli absolvovat dvakrát dvacetiminutovou trasu k Mudr. a zpátky v KsK uvnitř a celkem v horku a dopadlo to docela dobře. Sváťa měl jen overálek s krátkým rukávkem a nohavičkami a ponožky. Byl sice trochu zpocený, ale nebylo to tak zlé.
To s tou plenou je dobrý nápad. ![]()
Hebrey: a není na tebe ten šátek moc dlouhý? Mě taky vadilo, když mi moc zbývalo, jsem to všude vláčela
A tedy z Chicca máme truhlu z výprodeje a fusak, ale jinak z toho mám fakt osypky taky ![]()