Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16247
13.5.10 08:06

Flyingfog: a odkud jsi? Třeba se na www.nosenideti.cz nějaká nosnice poblíž najde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
13.5.10 09:22

Saxano: Už jsem objevila dokonce kurz na konci května.
Ale mně by bylo blbé oslovovat cizí paní :-) (každopádně kurz jsem objevila na tom nosenideti.cz :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
13.5.10 11:37

tak to je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
13.5.10 12:00

Tak a je to jisté, odpověděla mi paní na mail z kurzu a půjdu :-) Tak snad se nezamotám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
13.5.10 12:05

Kurz je dobrá věc, pokud natrefíš ana bezvadnou lektorku, vázání půjde samo :palec:

Já jsem na žádném kurzu nebyla, jsem tzv. samouk.
Vázat jsem se docela i naučila, ale stále mě to hodně práce :mrgreen:
Ale přeci jen jsem před nedávnem zjistila, že některé věci prostě 100% podchycené nemám.
Byli jsme párkrát na setkání nosnic z blízkého okolí a úplně jsem koukala, kolik „fíglů“ existuje, aby úvaz byl eňo ňuňo.
Takže za mě - kurz minimálně zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
28.5.10 13:13

Ahoj holky :-)
Prosím o radu - jak můžu nosit 7 týdenní miminko, které musí mít celodenně tzv. „peřinku“ na kyčle? Nosila jsem na kolíbku, ale to s peřinkou nejde - má nožičky roztažené tak, že má kolínka v úrovni zadečku.
Můžu použít třeba kříž s kapsou a nosit klasicky jako větší děti? Nezatěžuju tím kyčle nebo páteř tak malého miminka?
Děkuji za radu :-)

• Citovat
  • Upravit
6093
28.5.10 13:18

Luciášku, pokud nemá dítko v pořádku kyčličky, nemělo by se stejně ani v kolíbkách nosit, takže ve vašem případě připadají v úvahu jen vertikální úvazy.
Kříž s kapsou je ta správná volba.
Dávej si jen pozor na podsazení zadečku a zakulacená zádíčka - pak by to mělo být OK ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
28.5.10 13:27

Moc děkuju za odpověď - právě jsem to zkusila - a malá během několika vteřin usnula :-) Mám i pocit, že je to menší nápor na moje záda než když byla v kolíbce :potlesk:
Ještě jednou díky - budu ji tak teď s klidným svědomím nosit :dance:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
28.5.10 13:42
Luciášek7 píše:
Mám i pocit, že je to menší nápor na moje záda než když byla v kolíbce :potlesk:

já měla stejný pocit při přechodu na vertikál. :-D

• Citovat
  • Upravit
Luciášek7
28.5.10 17:06

Jo jo, je to tak - zvlášť při delším nošení je to znát, že kolíbka je náročnější na záda. :-) Proč se tedy všude doporučuje pro novorozence kolíbka (alespoń co jsem já četla), když vertikální poloha je lepší pro nosiče i pro kyčle nošence? :nevim: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
16247
29.5.10 08:48

Luciášek: no ono s tím doporučováním kolébky je to různé. Někde se nedoporučuje nosit dítě vě vertikálu až do 9tého měsíce. Pokud ale správně podsadíš, zafixuješ hlavičku, tak je to podle mě OK. Vertikál se nedoporučuje kvůli možným otřesům atd…

Kdyžtak mě holky opravte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciášek7
29.5.10 17:48

:think: Asi mě nic jiného než vertikál nezbyde - do kolíbky bych malou s abdukční peřinkou stejně nenacpala, navíc chápu, že tato poloha je na kyčle nevhodná a šátkování se vzdát nechci… :nevim:
Ani bych toho bez šátku doma moc neudělala :lol:

• Citovat
  • Upravit
Luciášek7
29.5.10 17:52

Budu tedy dávat pozor na podsazení pánve a zakulacená zádíčka - kolínka výš než zadeček není problém - díky peřince je tak skoro má pořád :lol:

• Citovat
  • Upravit
14093
29.5.10 18:23

Tak já dneska byla na kurzu a jsem za to ráda :-) Ozkoušela jsem si na hadrovém mimču vertikál. Kolíbku se mi vůbec vázat nechtělo. Byly tam i maminky s malými dítky (cca 7 týdnů) a vázaly poprvé a docela jim to šlo, tak mě trochu uklidnilo pomyšlení, že to snad zvládnu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.6.10 18:20

Tak premyslim o porizeni satku na noseni maleho a porad vaham, jaky druh vybrat. Nejvic me laka vatanai, ale je docela drahy… od zname jsem si pujcila amazonas a zda se mi dost tuhy a ma i docela velke uzly. tak nevim, jestli bych si s vatanai pomohla… neni i vatanai tuzsi, daji se na nem snadno posunovat uzly apod.? mate nekdo zkusenost s obema temito satky? jaky je mezi nima rozdil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí