Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Dítě by to bez kočárku zvládlo určitě ![]()
Já hrozně ráda šátkuju, vím o lidech co výhradně šátkujou, ale já bych se bez kočárku neobešla - se šátkem musím být pořád v pohybu, jinak se malá ozve (kňournutí = maminko hýbej se se mnou
), takže kočárek beru třeba když jdu s přáteli na oběd (v restauraci není kam miminko položit - snad jenom v čajovně), s kočárkem chodím nakoupit (dám do kočárku nákup a nepotřebuju s sebou chlapa na nošení nákupu) a s kočárkem jezdím na in-linech. Kočárek beru s sebou i na některé výlety, když s sebou potřebujeme víc věcí (mám ještě starší dceru, takže táhneme svačinky, pitíčka, oblečení na teplo, na zimu, na koupání, prostě na celý den) - ale pokud jdeme i s taťkou, tak mu strčím velkej batoh a vezmu šátek. Když to tak po sobě čtu, tak zjišťuju, že kočárek využiju hlavně na nákupy a tahání věcí než na dítě ![]()
Taky to tak někdy vypadá - malá je v šátku a já tlačím „prázdnej“ kočárek ![]()
Já bych komukoliv dítě do šátku svěřila jenom pokud bych ho sama uvázala - i manželovi šátek vážu já ![]()
Babičce bych dala raději kočárek.
Luci, teď jsi mě pobavila. Když jsem tak přemýšlela, přesně k tomu jsem došla… a na nákupy mám auto… ![]()
A ještě mě teoreticky napadá, myslíte, že jeden šátek a manduka bude do začátku stačit, než se to všechno okouká a vyzkouší, co vyhovuje víc?
Příspěvek upraven 30.08.10 v 10:35
vasedcera píše:
Luci, teď jsi mě pobavila. Když jsem tak přemýšlela, přesně k tomu jsem došla… a na nákupy mám auto…A ještě mě teoreticky napadá, myslíte, že jeden šátek a maduka bude do začátku stačit, než se to všechno okouká a vyzkouší, co vyhovuje víc?
Já myslí, že pro začátek to bude opravdu stačit.
Já bych šla jenom do šátku - je univerzálnější, můžeš na něm přebalovat, udělat si na něm v létě piknik, přikrýt s ním mimi v kočárku nebo autosedačce…
Používám kříž s kapsou a mám ho uvázaný rychleji než bych dítě strčila do nosítka.
Jen včera jsem potřebovala asistenci - bylo po dešti, bláto - a já jsem sekýrovala všechny kolem, aby mi drželi konce a můj nádherný vlněný didymos se někde neumazal.
Luciusek píše:
Já bych šla jenom do šátku - je univerzálnější, můžeš na něm přebalovat, udělat si na něm v létě piknik, přikrýt s ním mimi v kočárku nebo autosedačce…
Používám kříž s kapsou a mám ho uvázaný rychleji než bych dítě strčila do nosítka.
Jen včera jsem potřebovala asistenci - bylo po dešti, bláto - a já jsem sekýrovala všechny kolem, aby mi drželi konce a můj nádherný vlněný didimos se někde neumazal.
Nekouše
- a to jsem cíťa, kousavý věci nemůžu. Trochu nalanolinovat zkusím, až budu prát
![]()
Já manžela příležitostně umotovám, ale raděju mu strčím batoh a mimi nesu já ![]()
Luciusek píše:
Nekouše- a to jsem cíťa, kousavý věci nemůžu. Trochu nalanolinovat zkusím, až budu prát
![]()
Já manžela příležitostně umotovám, ale raděju mu strčím batoh a mimi nesu já
Jsem fakt moc ráda, že jsi se šátkem spokojená. ![]()
Luciusek píše: Čím dál víc - už to hraničí se závislostí
Fakt? No nepovídej. ![]()
A co teprve závislost na látkových plínách, to je taky něco, vím o čem mluvím. ![]()
Donago i ostatní, moc díky za názory. Budu ráda i za další, kdyby se chtěl někdo přidat ![]()
Katy2 píše:Luciusek píše: Čím dál víc - už to hraničí se závislostíFakt? No nepovídej.
A co teprve závislost na látkových plínách, to je taky něco, vím o čem mluvím.
Jo jo, tu mám taky - naštěstí mám nejraději vlňáčky (pletené od babičky) a zavazovačky, takže nemám potřebu luxusu (no, na ven možná Mommyś touch AIO nebo SWB kapsové) a pak mám velkou závislost na ČOKOLÁDĚ
![]()
vasedcera píše:
Ahoj, už Vás čtu docela dlouho a mám i otázku… Myslíte, že byste se úplně obešly bez kočáru? Má to dvě roviny, jestli to zvládne ženská, ale i dítě? Předem díky za Vaše postřehy. (Ještě doplňující info - bydlím v Praze a čekám na přelomu listopadu a prosince.)
V Praze se to bez kocaru da zvladnout uplne v pohode…ale i ten kocar ma nekdy svoje plus. Hodil se na uplnym zacatku, kdyz to clovek jeste nema v ruce, nevi kolik kramu sebou kam povlece, mimino je prtavy a clovek se boji na nej pomalu sahnout a pod. Ted uz mame jen golfky, beru je na nakup, abych ho mela kam nalozit a nemusela ho vlacet, a nebo kdyz jdem nekam na hodne dlouho, tak si v nich prcek pospi.
Kapsa mam MaM DeLuxe, porizovala jsem ji kvuli tomu,ze u nas dost casto leje a jeste do toho fuci…zvladli jsme s ni celou lonskou zimu a spokojensot velka. ![]()
My si taky pořizovali kočár ještě před narozením, ale měla jsem nachystán i šátek. Momentálně kočár vozíme jen k babičkám a dědečkům, jinak zůstává sám samotinký ve sklepě…manžel už má ke kočáru i odpor, nosí hrozně rád a často:)Myslím, že kdybychom nešátkovali, tak ho tak často s malým ven nedostanu:-D
Ahoj šátkařky,
naše mimi je sice ještě benjamínek, ale v šátku ji už pár dní nosím. Jak na uklidnění doma, tak třeba když jdu do sušárny věšet plíny nebo venčit psa. Do města jsme zatím samy jet nemusely.
Mám Vatanai s velrybkama a mám jeden blbodotaz: jaká je vlastně údržba? Prát spíš málo nebo často? Žehlit? Šátek je dost zmuchlanej.
Jinak u nás nadšeně nosí i muž a nestydí se. Nejdřív chtěl, abych ho do toho ukšírovala, pak jsme byli spolu V bavlnce oživit, jak se vkládá mimi do kolíbky, nakoukal to tam, a te´d už se statečně „motá“ sám ![]()