Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
30.8.10 10:21

Dítě by to bez kočárku zvládlo určitě :wink:
Já hrozně ráda šátkuju, vím o lidech co výhradně šátkujou, ale já bych se bez kočárku neobešla - se šátkem musím být pořád v pohybu, jinak se malá ozve (kňournutí = maminko hýbej se se mnou :-D ), takže kočárek beru třeba když jdu s přáteli na oběd (v restauraci není kam miminko položit - snad jenom v čajovně), s kočárkem chodím nakoupit (dám do kočárku nákup a nepotřebuju s sebou chlapa na nošení nákupu) a s kočárkem jezdím na in-linech. Kočárek beru s sebou i na některé výlety, když s sebou potřebujeme víc věcí (mám ještě starší dceru, takže táhneme svačinky, pitíčka, oblečení na teplo, na zimu, na koupání, prostě na celý den) - ale pokud jdeme i s taťkou, tak mu strčím velkej batoh a vezmu šátek. Když to tak po sobě čtu, tak zjišťuju, že kočárek využiju hlavně na nákupy a tahání věcí než na dítě :lol:
Taky to tak někdy vypadá - malá je v šátku a já tlačím „prázdnej“ kočárek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.8.10 10:25

Já bych komukoliv dítě do šátku svěřila jenom pokud bych ho sama uvázala - i manželovi šátek vážu já :nevim:
Babičce bych dala raději kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
30.8.10 10:30

Luci, teď jsi mě pobavila. Když jsem tak přemýšlela, přesně k tomu jsem došla… a na nákupy mám auto… :wink:

A ještě mě teoreticky napadá, myslíte, že jeden šátek a manduka bude do začátku stačit, než se to všechno okouká a vyzkouší, co vyhovuje víc?

Příspěvek upraven 30.08.10 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
30.8.10 10:34
vasedcera píše:
Luci, teď jsi mě pobavila. Když jsem tak přemýšlela, přesně k tomu jsem došla… a na nákupy mám auto… :wink:A ještě mě teoreticky napadá, myslíte, že jeden šátek a maduka bude do začátku stačit, než se to všechno okouká a vyzkouší, co vyhovuje víc?

Já myslí, že pro začátek to bude opravdu stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.8.10 10:43

Já bych šla jenom do šátku - je univerzálnější, můžeš na něm přebalovat, udělat si na něm v létě piknik, přikrýt s ním mimi v kočárku nebo autosedačce…
Používám kříž s kapsou a mám ho uvázaný rychleji než bych dítě strčila do nosítka.
Jen včera jsem potřebovala asistenci - bylo po dešti, bláto - a já jsem sekýrovala všechny kolem, aby mi drželi konce a můj nádherný vlněný didymos se někde neumazal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
30.8.10 10:45
Luciusek píše:
Já bych šla jenom do šátku - je univerzálnější, můžeš na něm přebalovat, udělat si na něm v létě piknik, přikrýt s ním mimi v kočárku nebo autosedačce…
Používám kříž s kapsou a mám ho uvázaný rychleji než bych dítě strčila do nosítka.
Jen včera jsem potřebovala asistenci - bylo po dešti, bláto - a já jsem sekýrovala všechny kolem, aby mi drželi konce a můj nádherný vlněný didimos se někde neumazal.
:lol: :lol: :lol: Hele ale jeho praní není zase až tak složité........jo a nekouše tě? Já teda když jsme prala poprvé, tak jsem pak udělala lehkou lanolinovou kůru, teď když jsem ho prala než jsem posílala, tak jsem kůru nedělala, nějak jsem na to zapoměla. :oops:
Jinak já bych šla i do manducy, jako na manžela motat šátek, to by bylo fakt náročné, tak že když je třeba, tak manžel nese v manduce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.8.10 10:51

Nekouše :potlesk: - a to jsem cíťa, kousavý věci nemůžu. Trochu nalanolinovat zkusím, až budu prát :palec: :-)
Já manžela příležitostně umotovám, ale raděju mu strčím batoh a mimi nesu já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
30.8.10 10:53
Luciusek píše:
Nekouše :potlesk: - a to jsem cíťa, kousavý věci nemůžu. Trochu nalanolinovat zkusím, až budu prát :palec: :-)
Já manžela příležitostně umotovám, ale raděju mu strčím batoh a mimi nesu já :wink:

Jsem fakt moc ráda, že jsi se šátkem spokojená. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.8.10 12:20

Čím dál víc - už to hraničí se závislostí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
30.8.10 12:21
Luciusek píše: Čím dál víc - už to hraničí se závislostí :wink:

Fakt? No nepovídej. :lol:
A co teprve závislost na látkových plínách, to je taky něco, vím o čem mluvím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
30.8.10 17:02

Donago i ostatní, moc díky za názory. Budu ráda i za další, kdyby se chtěl někdo přidat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.8.10 21:56
Katy2 píše:
Luciusek píše: Čím dál víc - už to hraničí se závislostí :wink:
Fakt? No nepovídej. :lol:
A co teprve závislost na látkových plínách, to je taky něco, vím o čem mluvím. :lol:

Jo jo, tu mám taky - naštěstí mám nejraději vlňáčky (pletené od babičky) a zavazovačky, takže nemám potřebu luxusu (no, na ven možná Mommyś touch AIO nebo SWB kapsové) a pak mám velkou závislost na ČOKOLÁDĚ :wink: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4533
31.8.10 23:20
vasedcera píše:
Ahoj, už Vás čtu docela dlouho a mám i otázku… Myslíte, že byste se úplně obešly bez kočáru? Má to dvě roviny, jestli to zvládne ženská, ale i dítě? Předem díky za Vaše postřehy. (Ještě doplňující info - bydlím v Praze a čekám na přelomu listopadu a prosince.)

V Praze se to bez kocaru da zvladnout uplne v pohode…ale i ten kocar ma nekdy svoje plus. Hodil se na uplnym zacatku, kdyz to clovek jeste nema v ruce, nevi kolik kramu sebou kam povlece, mimino je prtavy a clovek se boji na nej pomalu sahnout a pod. Ted uz mame jen golfky, beru je na nakup, abych ho mela kam nalozit a nemusela ho vlacet, a nebo kdyz jdem nekam na hodne dlouho, tak si v nich prcek pospi.

Kapsa mam MaM DeLuxe, porizovala jsem ji kvuli tomu,ze u nas dost casto leje a jeste do toho fuci…zvladli jsme s ni celou lonskou zimu a spokojensot velka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
7.9.10 23:33

My si taky pořizovali kočár ještě před narozením, ale měla jsem nachystán i šátek. Momentálně kočár vozíme jen k babičkám a dědečkům, jinak zůstává sám samotinký ve sklepě…manžel už má ke kočáru i odpor, nosí hrozně rád a často:)Myslím, že kdybychom nešátkovali, tak ho tak často s malým ven nedostanu:-D

• Citovat
  • Upravit
15189
11.9.10 20:33

Ahoj šátkařky,
naše mimi je sice ještě benjamínek, ale v šátku ji už pár dní nosím. Jak na uklidnění doma, tak třeba když jdu do sušárny věšet plíny nebo venčit psa. Do města jsme zatím samy jet nemusely.

Mám Vatanai s velrybkama a mám jeden blbodotaz: jaká je vlastně údržba? Prát spíš málo nebo často? Žehlit? Šátek je dost zmuchlanej.

Jinak u nás nadšeně nosí i muž a nestydí se. Nejdřív chtěl, abych ho do toho ukšírovala, pak jsme byli spolu V bavlnce oživit, jak se vkládá mimi do kolíbky, nakoukal to tam, a te´d už se statečně „motá“ sám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí