Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Donago, a neřehtá se u toho? Markétka se u nahazování směje
Přes rameno jsem házela asi do osmého měsíce, pak jsem přešla na nahazování přes hlavu a je to fakt jednoduššní. (Akorát to nedělám na veřejnosti, to by mě asi ukamenovali
)
chuanitka píše:
Donago, a neřehtá se u toho? Markétka se u nahazování smějePřes rameno jsem házela asi do osmého měsíce, pak jsem přešla na nahazování přes hlavu a je to fakt jednoduššní. (Akorát to nedělám na veřejnosti, to by mě asi ukamenovali
)
když se tváříš dostatečně samozřejmě a dítě se řechtá, tak to okolí zvádá dobře.
Než je napadne, jestli to přeci jen není létání kojenců, tak už jsem fuč.
neczuz píše:chuanitka píše:když se tváříš dostatečně samozřejmě a dítě se řechtá, tak to okolí zvádá dobře.
Donago, a neřehtá se u toho? Markétka se u nahazování smějePřes rameno jsem házela asi do osmého měsíce, pak jsem přešla na nahazování přes hlavu a je to fakt jednoduššní. (Akorát to nedělám na veřejnosti, to by mě asi ukamenovali
)
Omlouvam se, jak vasi diskuzi ctu pasivne a sbiram sikovne tipy…a toto me desne rozesmalo
![]()
Lolinka79 píše:neczuz píše:Omlouvam se, jak vasi diskuzi ctu pasivne a sbiram sikovne tipy…a toto me desne rozesmalochuanitka píše:když se tváříš dostatečně samozřejmě a dítě se řechtá, tak to okolí zvádá dobře.
)
![]()
![]()
![]()
Mě taky ![]()
Akorát s rozpracovaným DH se určitě blbě utíká ![]()
Novire píše:
Hm.. těžko takhle na dálku soudit, ale řekla bach, že máš možná málo utaženo a malá je moc zborcená a má moc přitaženou hlavičku k hrudníčku.
Nechceš to vyfotit?Donago, jasně, že s to bude praxí zlepšovatjak starého máš prcka? Nahazovat z lehu přes hlavu jsi zkoušela?
http://www.youtube.com/watch?…
Tak včera už mi tak nechrčel
Ale i tak posílám foto, jestli pak to vypadá správně.
Zkouším jak kříž s kapsou venku, tak dotahovaný s kapsou uvnítř. Občas i kolébku, ale tu mám vždy nějak blbě a prcka tam nějak nemůžu moc nacpat ![]()
Ahoj, takhle to vypadá hodně dobře
Ale ještě by to chtělo foto z profilu
Tam bude právě vidět, jestli není moc zhroucený…
Novire píše:
Ahoj, takhle to vypadá hodně dobřeAle ještě by to chtělo foto z profilu
Tam bude právě vidět, jestli není moc zhroucený…
Tak posílám, jak jsem našátkovala dnes. Malý byl naštěstí klidný, usnul dřív, než jsem ůvaz dotáhla ![]()
Ale dnes mi přišlo, že ho mám malo dotažený, a že se mi tam možná trochu sune dolu do esíčka, ale nevím.. byl to takový pocit.
Posílám foto z profilu dnešního úvazu ![]()
Syselíku, takhle to vypadá taky dobře ![]()
Vykašli se na kolíbky a kříž s kapsou venku taky nevaž, špatně se dotahuje, tedy aspoň mně ![]()
chuanitka píše:
Syselíku, takhle to vypadá taky dobře
Vykašli se na kolíbky a kříž s kapsou venku taky nevaž, špatně se dotahuje, tedy aspoň mně
Mno zatím to tak vypadá. Dnes byl pokus o kolébku.. docela pěkně jsem si ho dala do prvního popruhu, začala přetahovat druhý a v tu chvíli slyším veleprd do pleny
Takže zase ven a druhý pokus už se moc nezdařil
Jonýsek začal být nevrlý.. tak jsem převázala na dotahovaný kříž a usnul dříve než jsem udělala uzel ![]()
Po rozbalení je vždy ale takový legračně zmuchlaný a omačkaný ![]()
Tak z téhle fotky mi přijde, že horní lem by šel ještě trochu dotáhnout
Když se předkloníš, tak by se mimčo od tebe nemělo odlepit, pořád by se mělo dotýkat.
Ale na to, že to jsou vaše vázací začátky, tak to máte uvázáno fakt krásně ![]()
Jo, ještě jsme chtěla - já jsem dost dlouho (eh, asi dva roky
)podcěňovala vytvoření kapsy a pořádné založení šátku pod zadeček u toho vnitřího pruhu a ono je to dost důležité, tak jen posílám dál, abys třeba nedělala stejnou chybu ![]()
Saxana22 píše:
Novire: Já tu kapsu hodně podceňovala
také jsem ze zaJá se taky přiznávám.
![]()
Holky, jak to myslíte, že jste podceňovaly kapsu ? ![]()
Jako, že ne úplně dotáhly ? Ty další dva popruhy nad kapsou se snažím rozprostřít pěkně od kolínka ke kolínku, ale je to zatím tak malý prostor u toho prcka, že je to tam stejně nakonec tak všelijak. Ale snažím se více látky ke kolínku a pod zadečkem pěkně narovnat.
Mno je to věda, ale když si ho uvážu tak je to moc příjemný pocit, jak tam prďolka spokojeně spinká ![]()
Ne, nemyslím, že jsem to málo utahovala…
Málo jsem zakládala šátek pod zadeček, prostě jsem si nehlídala, aby měl Tobík (u Aňuly už jsem to vychytala) podsazený zadeček a šátek od kolíka ke kolínku už v tom vnitřním pruhu. Myslela jsem, že to vnější pruhy do kříže to zvládnou samy, ale nezvládnou.
Věrka má tady hezký návod, je to vidět u osmého obrázku:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Snad už jsem to napsala aspoň trochu pochopitelně…
Syseliku, správně miminko jakoby „dřepí“ s rozkročenýma nožičkama. Špatně jakoby „sedí“. Ale taky mi to nešlo…
Pěkně jsou děti napolohované třeba tady: