Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Alpaka píše:
Na té druhé fotce se mi zdá, že má hlavičku trochu ztočenou doprava. Ale to bude asi dělat v kolébkové poloze všude. Takže hlavně střídej strany - jednou na levém rameni, jednou na pravém, aby se mu blbě nefixovala hlavička.
To mi dela v postylce, ze casto dava hlavicku napravo, tak ho davam na bok, aby si to stridal
Tak ho nos víc s hlavičkou u opačného ramene, než na fotce, to pak bude větší tendence se stáčet podél tvého těla na neoblíbenou stranu.
Alpaka píše:
Tak ho nos víc s hlavičkou u opačného ramene, než na fotce, to pak bude větší tendence se stáčet podél tvého těla na neoblíbenou stranu.
No, kdyz nad tim tak premyslim, tak na druhy rameno to asik nepujde ![]()
holky a jak tam ma mit skrceny nozicky, kdyz haja na zadickach??
Nějak jsem je tam poskládala - pokrčené kyčlích i kolínkách, kolínka trochu přitažené k bříšku. Myslím, že je měl u kotníků překřížené, to už přesně nevím. Mrkni sem , sice je to o polohování v šátku, ale princip je stejný.
Alpaka píše:
Nějak jsem je tam poskládala - pokrčené kyčlích i kolínkách, kolínka trochu přitažené k bříšku. Myslím, že je měl u kotníků překřížené, to už přesně nevím. Mrkni sem , sice je to o polohování v šátku, ale princip je stejný.
Diky
![]()
Ahoj holky,
musím se Vám pochlubit. Tuhle diskusi pročítám od začátku, jsem teprve na únorových příspěvcích, takže se omlouvám, jestli jsem mimo mísu. Dnes jsem poprvé Honzíka uvázala „na stojáka“ do kříže s kapsou a poprvé jsme nosili venku. Předtím jsem používala jenom kolíbku na doma. Otestovali jsme jenom krátkou procházku se psem, ale jsem nadšená. Už mi ani nevadí, že je mi velká bunda, aspoň se tam uzlíček pěkně vejde. A myslím si, že to bude ještě lepší, až uvazování víc vychytám. Přidávám fotku, jestli dělám něco blbě, tak prosím napište. Možná má hlavičku moc dozadu, to ještě vypiluju. Mějte se, přeju příjemné nošení.
HOlky a nevadi u takhle malejch mrnat, ze jsou nastojaka?? Kvuli krcni pateri atd… ![]()
Micus, moc hezké, takhle z boku to vypadá pěkně (až teda na tu hlavičku, ale to určitě vypiluješ) ![]()
Nemáš ještě nějakou fotku zepředu?
Careynko, lepší pořádný vertikál než zmrvená kolíbka.
Navíc některá miminka do kolíbky ani nesmí (špatné kyčle, reflux).
Vertikální nošení je OK, pokud si člověk při vázání dá pořádně záležet
careynka píše:
HOlky a nevadi u takhle malejch mrnat, ze jsou nastojaka?? Kvuli krcni pateri atd…
Tak zrovna já jsem naprostej nováček, ale asi záleží na tom, jak ten kterej úvaz uděláš. Třeba tenhle kříz s kapsou je na stránkách Didymosu doporučovaný už od narození, zatímco v návodu k šátkům Šanami píšou, že vertikální uvazování je až pro děti, které samy udrží hlavičku, nejdříve od 3 měsíců. A je pravda že Didymos má ten úvaz pojatý tak, že pruhy jsou hodně roztažené a přetáhnuté miminku skoro až přes hlavu, zatímco v Šanami návodu tam má paní dítko zastrčené tak do půl těla a od pasu nahoru už je volně.
ložím jeden odkaz na nosenideti: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
A do pieruna!! Neměli jsme kožešinové botičky. Vlastně jsme neměli žádné botičky. Jenom přes dupačky froté fusekle.
![]()
Při tom pohledu z předu se mi zdá, že jtam mimčo maličko nakřivo. Nebo možná jen hlaička. Zkus vác dotáhnout ten horní lem - u křížících se popruhů dotáhneš ty vnitřní okraje.