Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Alpaka píše:
Při tom pohledu z předu se mi zdá, že jtam mimčo maličko nakřivo. Nebo možná jen hlaička. Zkus vác dotáhnout ten horní lem - u křížících se popruhů dotáhneš ty vnitřní okraje.
Taky se mi zdá nakřivo, je to focené už po vycházce a po rozvazování bot v předklonu, tak se mi asi i trochu povolil. Hlavně on bobek pořád tu hlavu vystrkoval a chtěl čučet ven
Díky za radu, zkusím dotahovat pečlivěji.
Jsem přemýšlela, jak to udělat, když mám šněrovací boty, ke kterým se s navázaným miminkem jen stěží sehnu. Vzpomněla jsem si na takové ty galoše, co bývaly za mého mládí u doktora. Tak jsem si říkala, že u ťamanů koupím nějaké o dost větší „clogs-crocsky“, normálně se obuju do venkovních bot, na to dám tyhle „galoše“, abych mohla do pokoje k zrcadlu, kde se mi přece jenom váže líp. Teď už to jenom zrealizovat..
tak se z téhle diskuse pomalu stává one woman show.. Chtěla jsem se s váma podělit o to, co jsem vybrala prďochovi pod stromeček.
Tmavé vlněné botičky
http://www.nosenideti.cz/…ticky-tmave/
a tyrkysovou kukličku na šišku
http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…
Samozřejmě bych chtěla skoro všechno, co na nosících serverech vidím.. Návleky na nožky zkusím uštrikovat sama, stejně tak nákrčník pro sebe. A jestli nám to nadšení vydrží, tak si v létě koupím ještě jeden šátek ![]()
Micus, zdravím a užívej si malinké miminko
Souhlasím s Alpakou, úvaz se zdá ok, zepředu bych taky víc dotáhla lem u hlavičky, ale ono je to těžké, když se ti prcek vrtí, chce vidět ven atp ![]()
Jak je Honzík starý?
Výbava - já třeba botičky nevedla vůbec, nosila jsem prakticky celou zimu pod bundou nebo doma šitou kapsou. Takže jsem dávala jen teplé ponožky a přes ně ještě návleky
Ani kukličku nevedu, jen čepičky, ale snad se holky ozvou ![]()
Druhý pokus už dopadl mnohem líp, vyrazili jsme si do lékárny a taky do obchodu. Prodavačky se na nás culily od ucha k uchu. Honzík vypadal nadšený, že může čučet jinam než do stropu. Hlavu jsem mu stočila doleva a zprava překryla šátkem, abych trochu zabojovala s tou jeho predilekcí. Doma začínám nadhazovat koupi dalšího šátku „na léto“, chlap se ptal co je špatného na tom co mám teď (Šanami), tak jsem mu to ani nevysvětlovala a řekla jsem, že je budu mít na střídání, abych je mohla někdy vyprat
Jo a Honzíkovi jsou tři měsíce.
Micus nadhazuji koupi dalsiho satku uz par mesicu a jsem posilana ehm…do tmy:) Ani o tom, co mam ted nechtel slyset (leo tyrkys), tak jsem ho koupila a ted je z nej nadseny, neda se to srovnat z noname satkem
Takze na leto si predstavuju neco hrozne lehkyho a barevnyho (a levnyho
).
Já už to doma nadhazuju jako hotovou věc a že si na to s Křemílkem našetříme. Mám vybrané z Didymosu stříbrné vlny. Už nějakou dobu jsem ujetá na šedou. Mému muži se strašně líbí náš Křemílek v kříži s kapsou, že prý nám to sluší
Jenom nechápe, že v Šanami nechci nosit věčně.
to manza i nosi, ale proste mu bylo jedno jestli elastik, kanafas nebo neco jinyho. Nez jsem samozrejme vypenila, koupila a ted si to pochvaluje
U nas se proste musi tlacit na pilu a po case clovek dojde uznani ![]()
Ahoj, prosím poradíte, jak moc blbě to mám uvázané?

Kdyžtak větší fotka TADY
Je nějaký závažný důvod, proč v tom nevydrží dýl jak čtvrt hodiny?
Teda kromě toho, že si nemůže cumlat ručičky ![]()
Brunifid, podle fotky se mi zdá, že má málo roztežené nožičky a celkově bych více dotahovala a dala si záležet při skládání šátku na ramenou.
Nicméně se mi to zdá vcelku dobré na začátek ![]()
Podle čeho jsi vázala?
Na youtobe jsou krásná instruktážní videa, doporučuji uživatele vonzino1 ![]()
Ja bych jeste vic podsadila zadecek, kolinka nahoru (jako zabicka), jinak asi zalezi jak dlouho nosis, proste jim trochu trva, nez si uvedomi, ze je to super:)
Tak jsi Cappy byla rychlejsi:)))
Cappy píše:
Brunifid, podle fotky se mi zdá, že má málo roztežené nožičky a celkově bych více dotahovala a dala si záležet při skládání šátku na ramenou.
Nicméně se mi to zdá vcelku dobré na začátek
Podle čeho jsi vázala?
Na youtobe jsou krásná instruktážní videa, doporučuji uživatele vonzino1
To jí je mám jak roztáhnout ty nožičky? Já se bojím moc utahovat, abych ji neudusila ![]()
Motala jsem to podle nějakého videa právě, jsem se před časem učila nejdřív nějakou kolíbku, to se jí ale nelíbilo vůbec, potom tohle, víc úvazů neumím, jestli je nějaký lepší, klidně se ho naučím ![]()
Přijde mi, že se jí nelíbí, že nic nevidí.
Ona je chovací, ale ráda mi kouká přes rameno nebo ji mám v klubíčku a koukáme obě dopředu. Čumáčkem na můj hrudník se jí to nelíbí.
Vydřice píše:
Ja bych jeste vic podsadila zadecek, kolinka nahoru (jako zabicka), jinak asi zalezi jak dlouho nosis, proste jim trochu trva, nez si uvedomi, ze je to super:)Tak jsi Cappy byla rychlejsi:)))
Ale JAK podsadit??? ![]()
V jaké úrovni by vlastně měla být? Jakože třeba zadeček by měl končit v mém pase nebo jak?
Ahoj ![]()
jojo, malá má málo nožičky na „žabičku“ … chce to pořádně nacpat šátek pod zadeček, vypilovat vytvoření kapsy. vytáhni jí šátek klidně až na bříško (tzn. mezi tvým a jejích břichem bude vrtsva šátku), pořádně založ šátek až pod kolínka. Já jsem tu kapsu ze začátku dsot podcěňovala a myslela jsem, že to vytrhnou ty roztažené popruhy a ono houby…
Věrka má tady hezký návod.
Plus mám ještě ráda tyhle tipy.
A jinak - no na zvyknutí na šátek je nejlepší vyrazit ven
Nebo doma dělat nějakou jednotvárnou činnost, třeba skládat prádlo nebo tak…
tak ještě dodatek -ano, zadeček bys měla mít v úrovni pasu, nejlíp se tak i rozkládá váha.
Utáhnout se neboj, pokud se předkloníš, tak by se malá neměla od tebe odlepit, furt byste měly mít kontakt.
Ale každopádně na začátek je to dobrý ![]()
Jo ještě - pokud chce koukat, je možné začít vázat na bok - pokud ti dobře drží hlavičku.
Pro takhle nejlepší mimčo je asi nejlepší smyčka , ale je celkem náročná na vázání…
Brunifid píše:Vydřice píše:
Ja bych jeste vic podsadila zadecek, kolinka nahoru (jako zabicka), jinak asi zalezi jak dlouho nosis, proste jim trochu trva, nez si uvedomi, ze je to super:)Tak jsi Cappy byla rychlejsi:)))Ale JAK podsadit???
V jaké úrovni by vlastně měla být? Jakože třeba zadeček by měl končit v mém pase nebo jak?
Jak rika novire s tou kapsou + me vzdycky pomaha pred finalnim utazenim vzit kolinka a potahnout je nahoru, tim se zadecek podsadi. Tzn., ze nesedi v satku na zadecku, ale jakoby se opira o latku zady. Snad je to srozumitelny a bez bludu:)