Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
A co se českých výrobců týče, většina stojí za prd, bohužel.
Ještě docela ujdou Šanami a Vatanai (žakár, nikoliv pruhy), ale že bych tyto značky doporučovala jako šátek na celé nosící období, to se číct nedá
Alpaka píše:
Jen v období okolo 3 měsíců je blbé, že kolébka už moc pro mimčo neni a na vertikál se v dvojitém kříži hroutí, ten je lepší pro drobet větší děti.
HA! Jak bys teda vázala 3 měsíční mimi?
Já myslím, že utažené to mám dost, až se bojím, aby se jí v tom dalo dýchat. Ale za chvilku už je tam šejdrem - prdelku má furt na stejném místě, ale vršek tělíčka má do strany. Vážu (teda pokouším se) kříž s kapsou
Novire píše:
A jinak souhlasím, nejlepší poměr cena-výkon mají Strochy.
Ještě bys nesouhlasila, kdopak mě do něj pomohl navrtat? Tys ten můj objevila na MMB ![]()
Teď koukám Kříž s kapsou navenek a píšou tam:
Příčný pruh látky je u této varianty veden vně kříže. Na rozdíl od „normálního“ Kříže s kapsou se váže před tím, než do něj vložíte dítě, takže i při vyndavání dítěte není nutné šátek rozvazovat. To je praktické zejména tehdy, když jste delší dobu venku a potřebujete střídat šátek např. s autosedačkou.
To by se mi líbilo, jenže tam nemají, jak se to váže. Jdu pátrat.
Bruni - vázala bych vertikál, ale ksk uvnitř, stejně jako to děláš ty ![]()
Bacha na ten KsK venku, je jednoduché to odfláknout a to neutahováníje spíše nevýhoda (hlavně u malých miminek). Tenhle úvaz se používá u elastických šátků, ale ty se chovají jinak než pevné…
Už jsem to našla . No, možná tam půjdou líp chytit ty nožičky u kolínek, to mi furt nejde. Ale celkově mi to moc jednodušší nepřipadá, jdu to zkusit ![]()
Brunifid píše:
Teď koukám Kříž s kapsou navenek a píšou tam:
Příčný pruh látky je u této varianty veden vně kříže. Na rozdíl od „normálního“ Kříže s kapsou se váže před tím, než do něj vložíte dítě, takže i při vyndavání dítěte není nutné šátek rozvazovat. To je praktické zejména tehdy, když jste delší dobu venku a potřebujete střídat šátek např. s autosedačkou.
To by se mi líbilo, jenže tam nemají, jak se to váže. Jdu pátrat.
Zkus to, ono je to původně hlavně na elastik, který se uváže dost na pevno kolem těla a pak se pružností přetáhne přes dítě. S pevným už se nedá po navázání dotahovat, tak musíš mít dobrý odhad.
Novire píše:
Jen mám poznámku, na dvojitý kříž je stejná potřeba látky jak na kříž s kapsou , míň šátku je potřeba na jednoduchý kříž (nevýhoda - nedá se dodatečně utáhnout), klokana, batoh na záda, jordana na záda…
Já třeba už s pětkou kluka do KsK neuvážu (dřív jo), ale do DK ano. Ale ušetřím fakt pár centimetrů, ale mě to stačí.
Brunifid píše:HA! Jak bys teda vázala 3 měsíční mimi?
Kříž s kapsou. Já nic jiného vpředu nevázala. Z dvojitého kříže se vykláněl, vázala jsem vyjímečně okolo roka. Klokana do te´d neumím.
Novire píše:
Tenhle úvaz se používá u elastických šátků, ale ty se chovají jinak než pevné…
Aha
Mně se to líbilo, že si to nachystám. a tzak zkusit to můžu, že jo. A pak se vrátit trénovat KsK uvnitř.
No jo, ukecaly jste mě, že je to opět jen a jen rukama.
Tak jo, jdu přebalit dítěti LÁTKOVÉ PLENY a pak zkusíme vázání ŠÁTKU, potom NAKOJÍM a půjdeme ven na vzduch. Sledujete pokusy o dokonalou matku, jo?
![]()
Mafina5 píše:
Holky, dívala jsem se na polské výrobce šátků. Máte s nimi někdo zkušenosti? Napříiklad Azimi, AiMelle nebo Pentelka? Mají výrazně nižší ceny a abych řekla pravdu, nemyslím, že s kvalitou to bude radikálně horší než u českých výrobců. Nebo máte některá konkrétní zkušenosti?
Vázala jsem s Aimelle a je to hrůza hrůz
Materiál je jak normální bavlněné tričko, řeže to, prověšuje se, pohodlné to nebylo ani deset minut ![]()
Věř tomu, že Didymos a Storchenwiege nemají dobrou pověst jen tak.
Mmch. se dají koupit levnější (a zanošené) z druhé ruky a pak se dají zase prodat. Použitý Aimelle nebo Pentelku ti nikdo nekoupí.
Odkud jsi? Mohla bys někde omrknout šátky naživo ![]()
Jo a omlouvám se Sanami a Vatanai, že jsem hodila české šátky do jednoho pytle s Klubíčkem, Pentelkou a Medlošem. Já na ně ve vzpomínce na klubíčko úplně zapoměla. ![]()
Díky za rady. Já měla krátce půjčený Vatanai, ale malý v tom moc nechtěl být. Snad by si ale zvykl. Byl v tom totiž pořád raději než v Ergo baby nosítku, které mám. Tak jsem se chtěla vyhnout tomu, abych koupila něco drahého, v čem mi malý opět nebude. Říkala jsem si, že bych koupila ten levný šátek z Poska a když by v tom chtěl být, tak bych se podívala po nějakém kvalitnějším. Ale jak říkáte asi je to blbost.
Mafina5 píše: Říkala jsem si, že bych koupila ten levný šátek z Poska a když by v tom chtěl být, tak bych se podívala po nějakém kvalitnějším. Ale jak říkáte asi je to blbost.
Já jsem proto koupila z MMB zanošený, jednak abych měla jistotu, že když mi to nepůjde, tak to nebude šátkem, a druhak že ho kdyžtak prodám tamtéž za skoro stejnou cenu. ![]()
Bruni v branekdetem meli pekny kulovy… teda satky hezky to joooo
ale sleva zadna snad na celym krame
kouknu taky na mmb snad neco najdu
simte a kde to tam mam hledat?? ![]()
uz jsem to nasla… ale moudra z toho nejsem…
jako novej satek za 750?? to asi bude sunt ne??