Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Brunifid píše:lenholka píše:No na hubeným se lepší hledá, ne? Za to nemůžu, a mám pocit, že mi ani nic nezůstalo, nemáme váhu doma, ale podle oblečení asi ne, se do všeho vejdu a zas už ze mne něco padá
Bruni ty ses vyzle ze to neni mozny, se nedivim ze lidi nemohli najit bricho
no zato ja se porad jeste nenarvu do svejch kalhot a nosim ty co jsem nosila do 7 mesice, takovy elasticky…jenze zase zeru jak protrzena a podle vahy mam 1kilo dole
asi nekojim dost intenzivne ci co:)
xlin píše:
Ahoj holky! Muzu se pridat? Uvazuju taky o noseni mimi v satku a libi se to i manzelovi… akorat jak to tu tak lehce procitam, asi to nebude zadny med se to naucit, co?Nejprve prosim o radu, jaky satek koupit - elasticky vs. pevny, u nas je 5m jasnych (manzel ma 2m) a celkove, ceho se pri nakupu vyvarovat… nebo je lepsi jit pak s mimi do prodejny a nechat si poradit primo tam? diky moc za cenne rady!
Ahoj, dobrá volba!
Já zatím vážu jenom dopředu, takže můžu říct, že u mě pohoda. Samozřejmě první úvaz vždycky stál za prd, ale rychle jsme to vychytali. Rozhodně bych ti doporučila pevný šátek a hlavně na něm nešetřit. Klidně něco z druhé ruky. Od prodejny bych si toho moc neslibovala, jak uvidí, že tomu moc nerozumíš, tak ti můžou vnutit kde co.
lenholka píše:
no zato ja se porad jeste nenarvu do svejch kalhot a nosim ty co jsem nosila do 7 mesice, takovy elasticky…jenze zase zeru jak protrzena a podle vahy mam 1kilo doleasi nekojim dost intenzivne ci co:)
Fakt??? Já předtěhotenské rifle oblíkla 14 dní po porodu.
Těhotenské jsem nosila jen chvilku, hlavně kvůli jizvě po císaři, aby na ni nic netlačilo. Nabrala jsem celkově takových 12kg a myslím, že je to fuč.
A hlavně že všichni strašili jen počkej, po dětech se tloustne. Tak třeba až po druhým ![]()
xlin píše:
No kolem 2000 uz jsou ty satky asi ok, ne?
Já ten můj pořídila na MMB za tisíc peněz
A zanošený je lepší než nový, takže spokojenost ![]()
fakt takhle za pulku?? no tak to se asi taky porozhlidnu…
jinak ja nabrala 14kg, 7 jsem nechala v porodnici a 7 mi zustalo a drzi se me to jako cert ![]()
Holky a v cem je lepsi satek nez manduka? To satkovani mi prijde strasne slozite… ![]()
Osobní zkušenost s Manducou nemám, ale teoreticky - Manduca je opravdu na rychlé šup tam šup sem. Rychle nandá, rychle sundáš. Šátek musíš motat, ale zato se snáz přizpůsobí nosiči a nošenci - pro nosiče může být pohodlnější, zvlášť na delší nošení. U nošence je výhoda, že šátek pokryje celé nosící období od novoše po batole. Manduca nemusí být pro pidimimi úplně nejlepší a naopak okolo roka až roka a půl z ní děti vyrůstají - je úzká mezi nožičkama.
Ono Storchy jsou obecně levnější, než např. Didymos nebo např. Zara, Girasoly… 4,5m stojí pod 2 tisíce.Ale jsou kvalitní, opravdu myslím, že na poměr cena/výkon nejlepší. Jen není třeba takový výběr vzorů, jako Didy.
Jinak rozmysli tu délku - 5 metrů už je opravdu kus hadru a motání bude zase těžší. Bude opravdu chlap nosit? Oni se tváří, ale pak to není tak žhavé. Já třeba s vypětím všech sil na chlapa uvážu 15ti měsíční batole s 4,7m. A pokud ne, lze zvolit pro chlapa jiný úvaz, který není tak náročný na délku šátku - třeba dvojitý kříž - nejprve kolébka v dvojitém kříži, později na vertikál. Jen v období okolo 3 měsíců je blbé, že kolébka už moc pro mimčo neni a na vertikál se v dvojitém kříži hroutí, ten je lepší pro drobet větší děti.
Holky, dívala jsem se na polské výrobce šátků. Máte s nimi někdo zkušenosti? Napříiklad Azimi, AiMelle nebo Pentelka? Mají výrazně nižší ceny a abych řekla pravdu, nemyslím, že s kvalitou to bude radikálně horší než u českých výrobců. Nebo máte některá konkrétní zkušenosti?
¨Čeští výrobci jsou ale tragedie sama o sobě. Měla jsem Klubíčko - spokojená, dokud jsem nekoupila Storcha, pak šel hned z domu. Na štky Medley (české) jsou stašné reference. Pentelka a Am. jsou taky české - byla tu i nějaká diskuze, tak mi odradila prodejkyně - chová se jak trovkyně.
reference: Medloš
Aimelle
Pentelka
MAfino, kvalita je RADIKÁLNĚ horší než u českých výrobců… to už raději Šanami (pokud možno exlusive line) než toto.
reference penteelka
Pošlu ti sem někoho, kdo s ní sobně vázal…
A jinak mě osobně je šátek pohodlnější na delší nošení než ergonomické nosítko (mám Ergo). Pokud vím, že budu nosit delší dobu, vžydcky beru šátek, líp rozkládá váhu.
S nošením chlapů v šátku te zpravidla není tak horké, pokud ty nepotřebuješ taky 5m, tak bych rozhodně vzala šátek velikostí pasující k tobě. Stejně v 95% případů budeš nosit ty.
Jen mám poznámku, na dvojitý kříž je stejná potřeba látky jak na kříž s kapsou , míň šátku je potřeba na jednoduchý kříž (nevýhoda - nedá se dodatečně utáhnout), klokana, batoh na záda, jordana na záda…
A jinak souhlasím, nejlepší poměr cena-výkon mají Strochy. Taky se vypaltí mrknout na ebay.de, nedávno jsem tam vydražila Didymos za 33EUR (plus pošta).
edit: nerada bych házela do jednoho pytle Medley a Šanami, v Šanami se narozdíl od Medley a spol. dá nosit relativně dobře. Ovšem ve srovnání se Strochem, Didymosem atd. stejně neobstojí.
Mafino, já mám doma Aimelle.
Z hecu jsem ten šátek koupila (v rámci testování), klidně ti to půjčím (u tohoto kousku se nebojím, že by mi ho někdo nevrátil, ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo by v tom chtěl nosit).
No na hubeným se lepší hledá, ne? Za to nemůžu, a mám pocit, že mi ani nic nezůstalo, nemáme váhu doma, ale podle oblečení asi ne, se do všeho vejdu a zas už ze mne něco padá