Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
19.9.10 08:50

Valensole je žakár.. to chtějí za 4,5m 1000,–?? To je hodně dobrá cena.

Jičín.. hm, to bys mohla zajet na sraz do Hradce nebo popř. příští víkend do Lomnice nad Popelkou - budu tam u tchánovců :-D Nebo bych mohla zajet já za tebou, záleží kam přesně… šanami nebrat, můžu ti přivést ukázat jeden, co je u nás na houpačku.
Vázat mimčo můžeš samozřejmě od narození :-)

Nosítko od narození - manduca ano, je tam integrovaná novorozenecká vložka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
19.9.10 08:55

Novire: Do Lomnice??? No nekecej, Ty tam jezdíš? Od Lomnice bydlím cca 7km a pochází odtud můj chlap! Akorát že příští víkend budu na 99% v porodnici, to mě teda štve, nešlo by to šoupnout? :cry:
HK není takový problém, to mám 40km a jsem pojízdná, akorát s hodně malým miminem se mi nebude chtít daleko jezdit, pak už klidně.

Jo, paní chce tisíc peněz, kamarádka se mi u ní slíbila stavit, že by to převzala osobně, doufám, že mi to nikdo nevyfoukne.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.9.10 08:56

Vázat od narození - no Ty asi jo, když to umíš, ale od kdy já?! :oops:
Asi je to nejlepší nejdřív zkusit na panence, co? Nebo na něčem hejbacím? Stačil by králík? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20840
19.9.10 09:05

No, z Lomnice je můj chlap, takže tam jezdíme - občas, naposledy jsme tam byli před porodem Aňuly :oops: :oops:

Šoupnout to bohužel nepůjde, už je to domluvené, že přijedou i švagrovci a manžel má domluvenou dovolenou.
Tak mimčo je ještě nevyklubané? Chceš motivační foto? :mrgreen:

http://www.nosenideti.cz/…be6ba931.jpg

… ono ze začátku bude stejně trvat, než se zaběhnete, zžijete. Tobíka jsem poprvé vázala když měl asi tři týdny. Ze začátku do jednoduché kolíbky přes jedno rameno (Vatanai v návodech má), pak v jsem nosila kolíbce v kříži s kapsou venku. A pak jsme přešl ina vertikál na kříž s kapsou uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
19.9.10 09:14

Jéééé takhle nějak vypadá na fotce ten šátek, co mám vyhlídnutý. Teď jsem paní volala a bohužel jsem druhá, to je blbý. Třeba se s tou první zájemkyní nedohodnou.
Mimču jsou mínus čtyři dny :mrgreen:
Třeba se naši chlapi znají, jdu Ti napsat nacionále do SZ, to by byla sranda, s tchánovcema se moji skorotchánovci budou dost pravděpodobně znát, svět je malej, a pak že internet je anonymní.

Ty názvy úvazů jsou pro mne zatím španělská vesnice… :oops:

• Citovat
  • Upravit
6093
19.9.10 09:38

Tak já zase odpovím Tracy ;-)
Hoppediz byl můj první šátek na miminko, samozřejmě jsem s ním byla velice spokojená, dokud jsem neměla možnost srovnání.
Od té doby mi prošla pod rukama hromada šátků.

Starší Hoppedizy jsou perfektní držáky, jsou silnější, pevné a pokud je zanošený, tak opravdu super :palec:

Já bych je spíš doporučovala na starší těžší dítka, ale myslím, že i na malé miminko může být fajn.

Vázání s ním je maličko složitější, jak už jsem psala, je trošku tužší.
Ale myslím si, že to zvládneš levou zadní ;-)

A jaký úvaz? Pokud budeš mít neblinkající miminko se zdravými kyčlemi, tak klidně můžeš zkusit vázat nějaké kolíbky.
Pokud to ale nepůjde, doporučuji takový univerzální úvaz Kříž s kapsou uvnitř.

Jinak doporučuji stránku www.NoseniDeti.cz je tam i fotogalerie a videogalerie s návody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
19.9.10 10:42

Co říkáte na STORCHENWIEGE 450×65cm? Za 1500,–? Nebo délka 4,6m za 1300,–?
Elastické asi nebrat, co? Pokud nechci kupovat každý rok nový.

• Citovat
  • Upravit
20840
19.9.10 10:50

Storcha klidně pořiď, je to větší držák než Vatanai a z druhé ruky bude dobře zanošený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
19.9.10 10:54

Mám? Toho Storen…?
Ještě jsem našla: Guatemala 4,5m zkosené konce za 1100,–
Nějak jsem si řekla, že chci těch 4,5m že je to taková univerzální délka, že se z toho už dá lecos uvázat, jestli to teda opravdu zvládnu. A že by to mohl použít i chlap, kdyby se k tomu snížil :oops: Je to dobrá myšlenka?

• Citovat
  • Upravit
neczuz
19.9.10 10:57

Storchenwiege doporučuji. Začala jsem s Klubíčkem, pak jsem koupila Storcha a je to nebe a dudy. NOsím v něm 11ti kilové dítě a jde to krásně a novoše s v něm taky dovedu představit.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.9.10 10:58

Nebo 4,35m Didymos, ale ten už asi bude pryč.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
19.9.10 11:03

Didy - tím taky nic nezkazíš. Ale je jich spousta druhů, některé jsou silnější, slabší, jemější, nosnější… Za mě bych řekla, že poměr výkon/cena je na tom líp Storch. Didy mám mnohem hezčí vzory, výběr příměsí, barev…, ale je poměrně drahý. Storch má víceméně jen pruhy a vzor Leo.

• Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.9.10 11:09

A velikost? Podle návodu by mi stačily 4m, normální konfekční velikost jsem mívala 34-36. :roll: K čemu jsou teda ty ještě kratší?
Ale bojím se, že na chlapa už bych to nenavázala. Ano, ještě netuším, jestli mě s tím stejně nepošle někam daleko, ale tuhle proměnnou teď opravdu neodhadnu 8-o :lol:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
19.9.10 11:29
Brunifid píše:
A velikost? Podle návodu by mi stačily 4m, normální konfekční velikost jsem mívala 34-36. :roll: K čemu jsou teda ty ještě kratší?
Ale bojím se, že na chlapa už bych to nenavázala. Ano, ještě netuším, jestli mě s tím stejně nepošle někam daleko, ale tuhle proměnnou teď opravdu neodhadnu 8-o :lol:

Ty kratší jsou na jiné úvazy, většinou jednovrstvé, na které není třeba tolik látky. Třeba batoh na záda, RRRR, úvazy na bok, klokan… U těchto úvazů by ti visely dlouhé cípy. To může být při výhradním nošení hodně nepraktické - koukají z bundy, válejí se po zemi, musíš je okolo sebe omotávat.

• Citovat
  • Upravit
20840
19.9.10 11:29

Pokud máš normálně velikost 34-36, tak vezmi kratší šátek - 4,2m nebo 4,1m… Z delšího bys byla nešťastná. Chlap stejně moc vázat nebude…

Souhlasím se Zuzkou, poměr cena/výkon je podle mě taky lepší u Strocha.

Kratší šátky jsou na úvazy, na které je potřeba méně šátku - batoh na záda, koník na bok, klokan na břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí