Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Luciusek píše:
Kdyby se Ti podařil ulovit a uvažovala bys o prodeji, dej mi prosím vědět
Já se teď dostávám na net tak sporadickysnad to případně chytnu včas
A jakej Cappy sháníš? Jakej materiál?
Sháněla jsem právě další vlnu.
Ale fakt se mi nějak nedaří, uvidíme ![]()
Marpe, myslela jsem na tebe, že dneska budeš testovat a jsem ráda, že sis vybrala.
S těma Nosnicema opravdu nevím, ve tvém zájmu ti je nedoporučuji. Takových jsme tam už měli, co tam vstoupili jen s Maducou a za pár dní už měly i několik šátků
![]()
Ad Nosnice… beru
, jen jsem to zkusila
. Asi máte pravdu…
Dobrou noc
.
Marpe píše:
Ad Nosnice… beru, jen jsem to zkusila
. Asi máte pravdu…
Dobrou noc![]()
.
Doufám, že sis to nevyložila špatně ![]()
Byl to ode mě asi špatný pokus o vtip, omlouvám se.
Tak teď se to pokusím napsat srozumitelně.
Noví členové jsou samořejmě vítáni, rády poradíme, rády pomůžeme, ale taky většinou každého nováčka „strhneme“ s sebou - aby ses nedivila, když za pár dní budeš hlídat limitky a budeš kupovat šátky podle barev - aby ti ladily k oblečení
![]()
Cappy píše:Marpe píše:Doufám, že sis to nevyložila špatně
Ad Nosnice… beru, jen jsem to zkusila
. Asi máte pravdu…
Dobrou noc![]()
.
Byl to ode mě asi špatný pokus o vtip, omlouvám se.
Tak teď se to pokusím napsat srozumitelně.
Noví členové jsou samořejmě vítáni, rády poradíme, rády pomůžeme, ale taky většinou každého nováčka „strhneme“ s sebou - aby ses nedivila, když za pár dní budeš hlídat limitky a budeš kupovat šátky podle barev - aby ti ladily k oblečení![]()
Marpe, přesně tak, dobře si to rozmysli ![]()
Nebýt Nosnic, nosím spokojeně v jednom šátku…
(Mám 4 šátky, jedno nosítko a ring sling
)
Néé nepochopila jsem to špatně
.
já ty stránky ohledně šátků projíždím taky
a to nejsem šátkařka
. Kdoví co by se mnou udělaly další skvělé tipy…
. V každém případě se šátku do budoucna nebráním… ale i paní lektorka uznala, že Veri je docela maličká (4,60kg)- a navíc strašně pohyblivá, pořád se vykopávala. Nemohla jsem jí za boha nandat šátek mezi nožky
.
A další sranda byla, když k nám paní vešla a já nepoznala umělé miminko
. Měla kráááásného učícího 3,5kg chlapečka
.
Vypadá, že už jsi „lapená“
V Nosnicích by se ti tedy určitě líbilo.
Nadhodím tam, zda souhlasí i ostatní s novým členem (zatím nebyl u nikoho ještě problém).
A kdyžtak splaším „šéfovou“ (je momentálně pryč, ale občas k pc usedne), aby tě kdyžtak pustila dovnitř.
Cappy - to zas tak nespěchá. Uvidíme jak to všechno budu zvládat… chodím pravidelně do naší diskuse a ještě píšu s jednou báááječnou holčinou. Taky musím někdy nechat pc odpočívat, ne
?
Už opravdu jdu, obvyklý maratón - kojení + uspávání ukňourané Terezky (má rýmu
). ![]()
Marpe nosnice jsou fajn, ale fakt strašně nakažlivé. Já tam vlzela jen s Manducou, no a nyní mám doma Manducu a další tři šátky, jeden bavlněný, jeden s příměsí vlny a jeden s příměsi lnu. ![]()
Katy2 píše:
Marpe nosnice jsou fajn, ale fakt strašně nakažlivé. Já tam vlzela jen s Manducou, no a nyní mám doma Manducu a další tři šátky, jeden bavlněný, jeden s příměsí vlny a jeden s příměsi lnu.
Katy, a s jakým jsi nejspokojenější? Já si pořád myslím, že si vystačím se dvěma a hledám ten optimální ![]()
Luciusek píše:Katy2 píše:Katy, a s jakým jsi nejspokojenější? Já si pořád myslím, že si vystačím se dvěma a hledám ten optimální
Marpe nosnice jsou fajn, ale fakt strašně nakažlivé. Já tam vlzela jen s Manducou, no a nyní mám doma Manducu a další tři šátky, jeden bavlněný, jeden s příměsí vlny a jeden s příměsi lnu.
Hmm ti nevím, no bavlna je fajn, vlna je super, a len je božííííííí. ![]()
Dobré ráno všem ![]()
Katy2 - no, do nosnic zatím nechodím…a nakažlivé je to už teď
… i když zatím ta Manduca aspoň přes zimu bude stačit. Je fakt, že to není levná záležitost a když budu postupně dokupovat ještě oblečeníčko do nosítka + chci tu zimní kapsu Delux… tak manžel asi moc nadšení neprojeví
… na šátky si budu muset počkat do jara, léta. Na zimu potřebuju něco rychlého a praktického.
A jak se vyrovnáváte s hláškami okolí typu „křivíte mu tam páteř, chudák dítě, no jo alternativní matky,…“ . Naposledy mě docela namíchly kolegyně od nás z práce, když maličkou viděly ve vaku
.
Katy2 píše:Luciusek píše:Hmm ti nevím, no bavlna je fajn, vlna je super, a len je božííííííí.Katy2 píše:Katy, a s jakým jsi nejspokojenější? Já si pořád myslím, že si vystačím se dvěma a hledám ten optimální
takže len? ![]()
Já jsem byla rozhodnutá pro vlnu, ale pak jsem přečetla pár diskuzí a nejvíc chválili len - ještě víc než konopí (jediné minus uváděli, že se mačká, ale to je mi upřímně fuck
).
Takže pořád tápu
- asi rozhodne barva a příležitost ![]()
Marpe píše:
A jak se vyrovnáváte s hláškami okolí typu „křivíte mu tam páteř, chudák dítě, no jo alternativní matky,…“ . Naposledy mě docela namíchly kolegyně od nás z práce, když maličkou viděly ve vaku.
Pokud na mě pokřikují puberťáci, tak se maximálně otočím a nahodím výraz (zavři hubu nebo na tebe skočím) a je klid ![]()
Pokud na člověku vidím, že by se rád něco dozvěděl, věnuju mu trochu toho času, abych mu maličko vysvětlila, jak to opravdu je.
Pokud narazím na blbečka, ignoruji ![]()
Marpe píše:
Dobré ráno všem![]()
Katy2 - no, do nosnic zatím nechodím…a nakažlivé je to už teď
A jak se vyrovnáváte s hláškami okolí typu „křivíte mu tam páteř, chudák dítě, no jo alternativní matky,…“ . Naposledy mě docela namíchly kolegyně od nás z práce, když maličkou viděly ve vaku… i když zatím ta Manduca aspoň přes zimu bude stačit. Je fakt, že to není levná záležitost a když budu postupně dokupovat ještě oblečeníčko do nosítka + chci tu zimní kapsu Delux… tak manžel asi moc nadšení neprojeví
… na šátky si budu muset počkat do jara, léta. Na zimu potřebuju něco rychlého a praktického.
.
No většinou si myslím něco o p… Ale když (stejně jako Cappy) vidím, že by se dotyčný dal poučit, poučím ho
Naštěstí častěji slyším spíš: „To je mu dobře u maminky“ a „Nebolí vás z toho záda?“ ![]()
Luciusek píše:Katy2 píše:Katy, a s jakým jsi nejspokojenější? Já si pořád myslím, že si vystačím se dvěma a hledám ten optimální
Luci, já s dovolením odpovím, i když to nebylo na mně ![]()
Představ si, že máš doma auto - Fabii. Jezdíš s ním všude. A teď si představ, že máš doma Fabii, Octavii, offroad a kabriolet… Použiješ každé auto pro něco jiného, že? A tak je to i se šátky
(Není to moje myšlenka, někde jsem to četla)
Zároveň dost záleží na osobních preferencích. Někomu vyhovují šátky tlustší, někomu tenčí. Někomu len vyhovuje, někomu vadí, že se hodně mačká
A v neposlední řadě záleží i na barvách a vzorech
![]()
Prostě je to stejně jako s auty ![]()
Představ si, že máš doma auto - Fabii. Jezdíš s ním všude. A teď si představ, že máš doma Fabii, Octavii, offroad a kabriolet… Použiješ každé auto pro něco jiného, že? A tak je to i se šátky
Zároveň dost záleží na osobních preferencích. Někomu vyhovují šátky tlustší, někomu tenčí. Někomu len vyhovuje, někomu vadí, že se hodně mačká(Není to moje myšlenka, někde jsem to četla)
A v neposlední řadě záleží i na barvách a vzorech
![]()
Prostě je to stejně jako s auty
tak už chápu tu závislost - jeden šátek nestačí a není to jen kvůli možnému poblinkání
![]()
Prostě dokonalej šátek neexistuje
…stejně jako dokonalej chlap… - no, mít jednoho na domácí práce, dalšího na vydělávání peněz, dalšího na zábavu, na sex, atd… použít podle nálady
(teď mě profimatky/ manželky ukamenujou
)