Jaký styk určí soud?

5
27.1.20 11:38

Jaký styk určí soud?

Ahoj všem. Mám dotaz na ty, kteří mají vlastní zkušenost s určením soudního styku otce s dítětem. Za tři měsíce nás čeká soud a já bych ráda věděla v jaké míře může určit soudce/soudkyně návštěvy. Otec s námi nežije rok, odstěhoval se 400km daleko, za synem (14měsíců) jezdí 1× za měsíc na dva dny, má ho vždy v kočárku na procházce cca 2hodiny. Nevozí mu dárky, nepřebalí ho (ano je s ním venku a je zima, ale i já si musím poradit, když syn potřebuje přebalit, ať je počasí jaké je), nedokáže se postarat. Typ chlapa, který má potřebu ponižovat, vyhrožovat apod. Domluva selhala, takže jsem to dala na soud. Jak časté návštěvy mu soud může určit, když už teď za synem jezdí tak málo a může mu určit, že si syna vezme na noc, když s ním nedokáže být déle než ty dvě hodiny (co by s ním vlastně taky déle dělal, když už syn projeví zájem o nějakou potřebu=nakrmit apod.) a syn s ním v místnosti nevydrží být sám?
Děkuji za odpovědi těch, kteří mají vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41943
27.1.20 11:48
@Bobulesa píše:
Ahoj všem. Mám dotaz na ty, kteří mají vlastní zkušenost s určením soudního styku otce s dítětem. Za tři měsíce nás čeká soud a já bych ráda věděla v jaké míře může určit soudce/soudkyně návštěvy. Otec s námi nežije rok, odstěhoval se 400km daleko, za synem (14měsíců) jezdí 1× za měsíc na dva dny, má ho vždy v kočárku na procházce cca 2hodiny. Nevozí mu dárky, nepřebalí ho (ano je s ním venku a je zima, ale i já si musím poradit, když syn potřebuje přebalit, ať je počasí jaké je), nedokáže se postarat. Typ chlapa, který má potřebu ponižovat, vyhrožovat apod. Domluva selhala, takže jsem to dala na soud. Jak časté návštěvy mu soud může určit, když už teď za synem jezdí tak málo a může mu určit, že si syna vezme na noc, když s ním nedokáže být déle než ty dvě hodiny (co by s ním vlastně taky déle dělal, když už syn projeví zájem o nějakou potřebu=nakrmit apod.) a syn s ním v místnosti nevydrží být sám?
Děkuji za odpovědi těch, kteří mají vlastní zkušenost.

nepíšeš to nejdůležitější a to, zda má otec zájem se stýkat se synem víc, protože to je to nejpodstatnější. Pokud ano, tak mu soud zcela jistě určí víc než dvě hodiny za měsíc. Většinou je to min. každý druhý víkend a víc...….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
27.1.20 11:55

Kolik je synovi? zalezi jestli ma zajem š stykat se synem. pocitej jednou za 14.dbi vikend a nechci te strasit v nove judikature je, ze se oba rodice musi podilet na cestach tj. vozeni na stridacku. znama to tak ma a nezmuze nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.1.20 11:55

@Keyllah jemu stačí 2× do měsíce, to mi sám řekl. Jde mi i o to, jestli mu soud může určit i to přespání a třeba i celý víkend už teď, když se synem nedokáže být sám…Mě je jedno, jestli tady za ním bude jezdit 5× za měsíc, já ve styku nebráním po celou dobu, jen to musí mít řád, kdy a v kolik přesně hodin, ale toho, že by ho měl mít přes noc a nebo i déle se obávám, je to jeho otec a jednou si ho určitě takhle vezme, ale bude to podle soudu teď ještě brzo, když je jasné, že to otec ani syn nezvládnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41943
27.1.20 12:00
@Bobulesa píše:
@Keyllah jemu stačí 2× do měsíce, to mi sám řekl. Jde mi i o to, jestli mu soud může určit i to přespání a třeba i celý víkend už teď, když se synem nedokáže být sám…Mě je jedno, jestli tady za ním bude jezdit 5× za měsíc, já ve styku nebráním po celou dobu, jen to musí mít řád, kdy a v kolik přesně hodin, ale toho, že by ho měl mít přes noc a nebo i déle se obávám, je to jeho otec a jednou si ho určitě takhle vezme, ale bude to podle soudu teď ještě brzo, když je jasné, že to otec ani syn nezvládnou?

pokud bude otec chtít, tak si myslím, že mu soud to přespání přiklepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.1.20 12:01
@migmina píše:
Kolik je synovi? zalezi jestli ma zajem š stykat se synem. pocitej jednou za 14.dbi vikend a nechci te strasit v nove judikature je, ze se oba rodice musi podilet na cestach tj. vozeni na stridacku. znama to tak ma a nezmuze nic

14 měsíců. Jako, že bych mu ho vozila 400km na dvě hodiny? Z čeho bych to platila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7226
27.1.20 12:03

Tak dítě nebude potřebovat přebalovat navždy. Dítě je to minimálně do 18. Takže ano, má právo ho vidět. Jak moc záleží na tom jak moc bude chtít. Má na něj stejný nárok jako ty. Ačkoliv se ti to nelíbí to dítě je vás obou. Takže tak jak to má teď a nebo klidně i víc. Přes noc určitě taky jednou. Kdy opět záleží na tom jak vy jste schopní se dohodnout bez dohledu autority (soudu). Ale prostě jakmile dítě trochu povyroste bude u něj moct být i přes noc. :nevim:
Dárky se stykem nesouvisí, to vytahuj u soudu o alimenty. Teď jde o trávení času, ne finance.
Ale jinak ano, dítě není novorozenec. Takže styk může být mnohem větší než je teď. Nebo čekáš že mu zakážou se s ním vidět protože mu nevozí dárky? A nepřebalí? Když je s ním dvě hodiny tak stejně x krát nemůže přebalit.
U soudu soudce přihlédne k přání otce. Protože ty už to dítě 99 % času máš. Takže teď je čas na vymezení jeho času. Který pak samozřejmě musí respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
27.1.20 12:07

Kojíš ještě? K tomu soud taky může (ale už u tak velkého dítěte) nemusí přihlédnout. A jen tedy podotknu… Osobně by mi bylo příjemnější, kdyby dítě během dvou hodin venku nepřebaloval, než aby mu způsobil zápal plic. Ve čtrnácti měsících ho fakt nemusí přebalovat každé dvě hodiny, jako novorozeně. Jinak se asi budeš muset smířit s tím, že je to jeho otec, kterého jsi mu vybrala a vše se nemůže rodit jen tvými podmínkami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
27.1.20 12:09

Tak to je jeste dost malinkej. pokud nechce na prespani na cely vikend, tak ho do sirsiho styku nutit nebudou.ano ano znama je na rodicaku a musi si kazdy tyden jet pro malou 80km a on zase pro ni. bohuzel nikoho nezajima, ze na to nema. doporucuju dobreho pravnika a zeptat se na to co ti hrozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.1.20 12:10
@Aletheia píše:
Tak dítě nebude potřebovat přebalovat navždy. Dítě je to minimálně do 18. Takže ano, má právo ho vidět. Jak moc záleží na tom jak moc bude chtít. Má na něj stejný nárok jako ty. Ačkoliv se ti to nelíbí to dítě je vás obou. Takže tak jak to má teď a nebo klidně i víc. Přes noc určitě taky jednou. Kdy opět záleží na tom jak vy jste schopní se dohodnout bez dohledu autority (soudu). Ale prostě jakmile dítě trochu povyroste bude u něj moct být i přes noc. :nevim:
Dárky se stykem nesouvisí, to vytahuj u soudu o alimenty. Teď jde o trávení času, ne finance.
Ale jinak ano, dítě není novorozenec. Takže styk může být mnohem větší než je teď. Nebo čekáš že mu zakážou se s ním vidět protože mu nevozí dárky? A nepřebalí? Když je s ním dvě hodiny tak stejně x krát nemůže přebalit.
U soudu soudce přihlédne k přání otce. Protože ty už to dítě 99 % času máš. Takže teď je čas na vymezení jeho času. Který pak samozřejmě musí respektovat.

Já ale nechci, aby se nestýkali…já jsem jen chtěla vědět, od kdy je možné, že mu soud určí to přespání, my dva se spolu totiž nedohodneme, protože otci je jedno, že syn by mu to celé proplakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.1.20 12:14
@Aduš8 píše:
Kojíš ještě? K tomu soud taky může (ale už u tak velkého dítěte) nemusí přihlédnout. A jen tedy podotknu… Osobně by mi bylo příjemnější, kdyby dítě během dvou hodin venku nepřebaloval, než aby mu způsobil zápal plic. Ve čtrnácti měsících ho fakt nemusí přebalovat každé dvě hodiny, jako novorozeně. Jinak se asi budeš muset smířit s tím, že je to jeho otec, kterého jsi mu vybrala a vše se nemůže rodit jen tvými podmínkami..

Nekojím. To nejsou přece moje podmínky, to je skutečnost, že by se mu syn rozsypal pláčem, kdyby ho měl už teď na noc. Já nejsem proti, ale ještě je brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
27.1.20 12:23

Zalezi na konkretnim soudci. Maly place samozrejme proto, ze otce de facto nezna. Takze az ho vic potna, tj. bude s nim travit vic casu, tak uz plakat nebude, pokud se k nemu tata bude chovat nejak normalne, pekne. duvod, ze maly s otcem nevydrzi, neni duvod, a to z duvodu, ktery jsem popsala v predchozi vete. Dovedu si predstavit, ze pokzd otec bude maleho chtit na cely vikend jednou za 14 dni, tj. vcetne prespani, tak to soud v tomto veku priklepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
27.1.20 12:29

Rok a pul uz muzou naridit prespavani, zalezi na soudci. Pokud mas obavy, ze se nepostara a zminis to tam tak je na soudci jak to rozhodne, ale priprav se i na variantu, ze mu to odklednou. Znama se ohanela tim, ze kdyz se o malou stara babka, kdyz je otec v praci, ze je zdravotne na tom spatne, tezce obezni co se sotva vali a hlida divoke dite.no reknu ti, ze nikoho to nezajimalo podle jejich slov.fuj hnus ty soudy :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
27.1.20 15:07

Někdy to vyreší dítě samo. Známá takhle dala na víkend skoro 2 letého syna otci a ten reagoval tak, jak se dalo čekat - rev, nejedl, volal mámu, nešel na nočník ale se pomočoval, i když to uměl už dlouho. V sobotu večer experiment ukončili a otec pak na soudě nežádal nic. Pro dítě to byly těžké chvíle, ale aspoň není nuceno je prožívat opakovaně. Protože co otec žádá, to obvykle i dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
27.1.20 17:35
@Bobulesa píše:

Záleží na soudci. Pokud bude normální, tak mu klidně dá víkend od pátku do neděle. 400 km jeden den tam a druhý zpět je dost hodně. Pokud soudce nebude normální, tak mu dá jen 2,5 hodiny v místě bydliště matky jednou za 14 dní. A to je pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna