Jaký sýr pro 8 měsíční mimčo??

75
3.2.12 15:19

Jaký sýr pro 8 měs.mimčo??

Ahoj holky,doteď jsem malé příkrmy(masozelenina apod.) kupovala,ale už jsem se konečně odhodlala,že jí začnu vařit,jenže přesně je tu problém,kterého jsem se bála,v těch příkrmech vím,že je tam tak nějak vše,co malá potřebuje a teď si nevím rady-koupila jsem si kuchařku pro miminka a tam je recept na sýrovou omáčku-má to být pro děti 7-9měs(malé je 8měs),jenže nevím jaký sýr koupit,když ve všech je kravské mléko a to se smí až od 1 roku???? :?: 8o Prosím poraďte,co jste dávali vy prckum?Nebo myslíte,že sýr zatím nedávat vůbec??Já fakt nevím :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
3.2.12 15:28

Já jsem dávala sýr až po roce věku.
Jaký je recept na tu sýrovou omáčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
3.2.12 15:30

já sýr dávala až po roce a to Lučinu nebo tvrdý Eidam. Na tom je v podstatě ještě teď.
Rozhodně žádné taveňáky apod. - ty neuvidí ještě hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.2.12 15:32
peggy.sl píše:
Já jsem dávala sýr až po roce věku.
Jaký je recept na tu sýrovou omáčku?

Je to základní sýrová omáčka:
15g nesoleného másla
15g hladké mouky
200ml mléka
40g sýru,strouhaného
což to mléko to bych dala Nutrilon,ale teda ten sýr to nechápu,u toho konkrétního receptu je napsaný ,,nejlépe čedar´´…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 15:33

Taky bych dávala sýr až po 1r, sýr je poměrně slaný a dítě by nemělo do 1r mít skoro žádnou sůl. A ono už když dáš rohlík nebo chleba, tak je v něm sůl, která bohatě pokryje potřeby dítěte na jeden den a když mu na něj dáš sýr, tak vlastně už tu dávku mnohonásobně překročíš. Pokud chceš dát něco na pečivo, dala bych žervé, tam je soli přeci jen menší podíl.

Jinak já kupuju pro starší dítě v Bille značku naše bio ementál (plátky navážené na tácečku) a nebo co je v přihrádce s bio mléčnými výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.2.12 15:33

mlíko na vaření se může od 8. měsíce. Sýr má nevýhodu, že je většinou dost slaný. Dávala jsem lučinu - dá se z ní udělat taky sýrová omáčka - rozpustíš jí ve smetaně. Asi od 10. měsíce jsem občas dala kousek eidamu se sníženým obsahem soli.

• Citovat
  • Upravit
75
3.2.12 15:34
eivlis píše:
já sýr dávala až po roce a to Lučinu nebo tvrdý Eidam. Na tom je v podstatě ještě teď.

No já to právě čtu všude,že sýry až tak od roka…tak nevim co si to tam pani spisovatelka vymyslela :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.2.12 15:35
lucenka píše:
mlíko na vaření se může od 8. měsíce. Sýr má nevýhodu, že je většinou dost slaný. Dávala jsem lučinu - dá se z ní udělat taky sýrová omáčka - rozpustíš jí ve smetaně. Asi od 10. měsíce jsem občas dala kousek eidamu se sníženým obsahem soli.

a eidam jsi dávala už v 8 měs.??Malý bylo 8 měs teprve před týdnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
3.2.12 15:36

Ricotta, mascarpone, lucina, zerve, cottage

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
3.2.12 15:37
kobliha1 píše:
eivlis píše:
No já to právě čtu všude,že sýry až tak od roka…tak nevim co si to tam pani spisovatelka vymyslela :roll:

Zase na druhou stranu…Jednou se to nezblázní a stejně většinou tyhle doma vařený výtvory mimina moc nemusí. Zkus to a uvidíš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
3.2.12 15:38

já dávala Lučinu, gervais, cottage od 8m, sem tam i eidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 15:40

No já všude četla že mlíko do vaření od roka, jako ne že bych se tím chtěla nějak řídit, ale zajímalo by mě, kde radí KM od 8m

Jinak mladší dostal někdy před měsícem plnou flašku klasickýho KM :roll: Hlídal manžel, starší pije KM od 14m a nějak mu to nedocvaklo, nejdřív se snažil dělat kaši - prý to nějak nehoustlo, no bodejť by jo, když mu to dělal z UM :lol: A když se teda kaše nevydařila, tak si říkal, že mu dá aspoň mlíko k večeři a automaticky mu nalil KM… No dítě přežilo, ani břicho ho nebolelo, ale teda do roka bude ještě na UM :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
3.2.12 15:41

a co třeba mozzarela?Ta našemu prckovi na těstovinách se špenátem šmakovala moc!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.2.12 15:42

No ale UM je kravské mléko ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
3.2.12 15:42

malé je už 10m a táhne na 11. nedávno jsem jí zkusila dát almete, a lučinu.
Z každého malou kávovou lžičku na ochutnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí