Jaký sýr pro 8 měsíční mimčo??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
peggy.sl píše:alviola píše:I s medem?
Klidně krupici zkus uvařit. Tedy pokud se doposud u něj neprojevila žádná alergie a snáší i UM. Já vařím mimču klasickoou krupici tak od sedmého měsíce. Z normálního kravskýho mlíka a dávám i trošku medu. Oboje schváleno doktorkou. Ale je pravda, že krupici dělanou z UM asi snáší líp teda líp po ní spí.
Ty jo to je hokej. Mně zase naše lékárníce říkala (a to jí mám fakt za odbornici), že do dvou let se med nedoporučuje.
on asi co doktor a co člověk to jiný názor malá jí medík od roku, dávám jí ho do čajíku na chleba má to ráda. ale dřívb jak v roce bych nezačínala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evulec píše:
Malý má 10m.. Zatím jsem mu dávala jen kupné kaše od Nestlé. Hodně mu chutnají. Myslíte tedy, že bych mohla už uvařit normální krupici?
Klidně bych to zkusila. Ale asi radši ne na noc. Kdyby náhodou bolelo bříško, tak ať se vyspíte. A radši řidší.
- Citovat
- Upravit
alviola píše:
Klidně krupici zkus uvařit. Tedy pokud se doposud u něj neprojevila žádná alergie a snáší i UM. Já vařím mimču klasickoou krupici tak od sedmého měsíce. Z normálního kravskýho mlíka a dávám i trošku medu. Oboje schváleno doktorkou. Ale je pravda, že krupici dělanou z UM asi snáší líp teda líp po ní spí.
Přce UM se nesmí vařit ne ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucenka píše:Evulec píše:Klidně bych to zkusila. Ale asi radši ne na noc. Kdyby náhodou bolelo bříško, tak ať se vyspíte. A radši řidší.
Malý má 10m.. Zatím jsem mu dávala jen kupné kaše od Nestlé. Hodně mu chutnají. Myslíte tedy, že bych mohla už uvařit normální krupici?
Zkusím na oběd, díky všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evulec píše:alviola píše:Přce UM se nesmí vařit ne ?
a co koupi tu instatní krupici? ale teda netuším jakej je rozdíl v klasické a té instatní, aby v tom nebyly ještě jiné věci
Příspěvek upraven 03.02.12 v 16:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gladys : tak těsně, já věděla, ´že tam s těma bílkovinama něco je jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já malé vařim krupici ve vodě , trochu řidší a po schladnutí přidávám sunar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Evulec píše:
krupici dceři vařím od devátého měsíce. už ani nic jiného na večeři nechce. mléko projde varem, takže nevidím problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych dala maximálně Lučinu, ale to až tak v roce. Nechápu ten recept, vždyť cheddar je jeden z těch slanějších a aromatičtějších sýrů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky my jíme od 7 měsíce jogurty a vzhledem k tomu, že po nich se žádná alergie na kravskou bílkovinu neprojevila (ani nikdo v rodině nic takového nemá), tak dělám kaše z normálního mlíka od 11 měsíce, střídám s těma mléč. instantníma…sýr dávám cca od 11 měsíce (možná trochu dříve) - lučina, žervé, mozarela, eidámek pro děti…kojenecká mlíka jsou z normálního kravského, jen je upraven poměr bílkovin a přidaná laktosa, vitamíny a minerály…jo a jinak jsme kojený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fletnicka píše:kobliha1 píše:A není to taková ta nablblá britská autorka - paní dokonalá? Jmenuje se Annabelle nějak… Tu jsem měla půjčenou z knihovny a takových renonců tam bylo víc. Oni to asi v Británii tak neřeší, jako my. Čedar bych osmiměsíčnímu prckovi nedala. Když už sýr, tak hlavně nějaký nesolený - třeba tu Lučinu. I když je to takové tvarohové a tvaroh se doporučuje taky až od rokueivlis píše:No já to právě čtu všude,že sýry až tak od roka…tak nevim co si to tam pani spisovatelka vymyslela
já sýr dávala až po roce a to Lučinu nebo tvrdý Eidam. Na tom je v podstatě ještě teď.
Rozhodně žádné taveňáky apod. - ty neuvidí ještě hodně dlouho..
To jsem přesně chtěla napsat. Mám kuchařku od Annabel Karmel a je tam skoro stejný recept. Myslím, že v Anglii mají jiná výživová doporučení. Knížka je to pěkná, to jo, ale ta věková doporučení jsou dost mimo. Říkala jsem si, že bych ta jídla vařila tak o rok později, než paní udává. Knížku jsem založila do knihovny a doteď (16m) jedeme klasické miminčí šlichtičky bez receptu (brambory + maso + jakoukoliv zeleninu uvařit v páře a přidat olej, občas brambory nahradím rýží nebo těstovinami).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to taková ta nablblá britská autorka - paní dokonalá? Jmenuje se Annabelle nějak… Tu jsem měla půjčenou z knihovny a takových renonců tam bylo víc. Oni to asi v Británii tak neřeší, jako my. Čedar bych osmiměsíčnímu prckovi nedala. Když už sýr, tak hlavně nějaký nesolený - třeba tu Lučinu. I když je to takové tvarohové a tvaroh se doporučuje taky až od roku
.