Jaký tampon je vhodný

37
1.5.18 13:03

Jaký tampon je vhodný

Dobrý den, mám otázku. MS mám už přes rok, je mi 14 let. Hodne sportuju, tréninky mám 3× týdně, hodně běhů. Chtela bych už přejít na tampony, vložky mi nevyhovují, je to nepříjemné při náročnějším běhu a přijde mi to „nechutné“… Mívám poslední dobou silnější menstruaci
Nevím na jaké tampony přejít, zaujala mne Ria
Mam koupit mini nebo normal? A přejít hned v půlce ms, nebo až začne nová? Je možné jít s tamponem do moře?(v létě letíme k moři, bohužel ji mám nepravidelnou, tak nevím, kdy to bude)
Děkuju mockrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
1.5.18 13:06

@Anonymkaa3 no mini nebo normal, nevim. Kazdemu vyhovuje neco jinyho.Jak jako přejít? Muzes zacit hned od prvního dne ms klidne. Do more urco muzes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
1.5.18 13:07

@Anonymkaa3 s velikostí. To si budeš muset zkusit sama, jaká ti bude vyhovovat. Používat je můžeš od prvního dne ms a do moře můžeš, já chodila na dovolená s našima taky, ale potom ihned vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
1.5.18 13:15
@Anonymkaa3 píše:
Dobrý den, mám otázku. MS mám už přes rok, je mi 14 let. Hodne sportuju, tréninky mám 3× týdně, hodně běhů. Chtela bych už přejít na tampony, vložky mi nevyhovují, je to nepříjemné při náročnějším běhu a přijde mi to „nechutné“… Mívám poslední dobou silnější menstruaci
Nevím na jaké tampony přejít, zaujala mne Ria
Mam koupit mini nebo normal? A přejít hned v půlce ms, nebo až začne nová? Je možné jít s tamponem do moře?(v létě letíme k moři, bohužel ji mám nepravidelnou, tak nevím, kdy to bude)
Děkuju mockrát

Tak pokud máš silnou ms, mini nejsou nic moc. To už spíš tak na dojezd. Kup všechny velikosti a zkoušej ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.5.18 13:17

Zacni s mini, bude jednodussi je zavest, ale pocitej s tim, ze u silnejsi menstruace budes mozna menit casteji…ale ja bych zacala s nimi a az si zvyknes, tak pak vetsi…ale treba budes v pohode, mne to chvili trvalo si na ne zvyknout. Vyzkouset muzes klidne hned, ono to neni bud-nebo, klidne muzes pouzivat oboji (jako ne najednou, ale klidne stridej, jak vyhovuje). Do more, bazenu atd muzes, ale doporucuje sa pak tampon hned (nebo co nejdriv) vymenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.5.18 13:24

Jako první jsem měla od Tampaxu ty Maj takovej aplikátor že je jednoduché je zavést, pro nováčka super věc :) jinak ob, Ria jsou v pohodě, velikost vyzkoušej sama, tuším že Ria maj i normal v takové užší verzi, to si prostě musíš zkusit. Jinak je můžeš začít používat kdykoliv, doporučuji v době kdy je MS silnější líp se zavádí než třeba ke konci když už jenom spinis… Do moře s nima můžeš stejně jako třeba do bazénu, akorát se pak mají hned po koupání vyměnit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
1.5.18 13:29

Začít s tamppony můžeš kdykoliv. Za mě jsou super OB. Velikost musíš vyzkoušet - začla bych u nejměnších. Na lehčí zavedení doporučuji něco mastného - např. obyčejnou calciovku z lékárny a lehce s ní máznout špičku tamponu. Funkčnost to neovlivní. Upřímně - já bych si bez toho tampon nezavedla ani při silné MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.18 13:36

No nejlépe žádný, vhodnější je kalíšek. Ale jinak jsou dobré OB tampony, zkus nejdřív mini a pokud se ti budou zdát ok ale klidně bys dala i ty větší, tak nakup větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
1.5.18 13:44
@kaja00 píše:
No nejlépe žádný, vhodnější je kalíšek. Ale jinak jsou dobré OB tampony, zkus nejdřív mini a pokud se ti budou zdát ok ale klidně bys dala i ty větší, tak nakup větší.

Zvládají 12-14leté holky, aplikaci kalíšku? Zajímala by mě buď osobní a nebo zprostředkovaná zkušenost. Existují děvčata/ženy, které od začátku své cykličnosti používali pouze kalíšek nebo na něj brzy přešly právě místo tampónů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.5.18 13:51

Ještě s tou velikosti, já jsem si Vždycky kupovala od ob takový dvojbaleni, že tam byla půlka mini a půlka normal, na vyzkoušení super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.18 14:42

@mgdln nevím, jen jsem napsala, že raději žádné, že nedělají nic dobrého, což je pravda. Může alespoň zvážit nebo o něm alespoň bude vědět až bude na něj připravená. Nenutím ji ho kupovat. Ale myslím, že pokud zvládne tampon, tak zvládne i kalich. Ale myslím, že jsem slyšela o ženách co tampony použily max. párkrát, jinak používaly vložky a pak zkusily kalíšek a super, nicméně os. zkušenost nemám. Spíš jsem chtěla, aby věděla o možnosti kalíšku, časem k němu dospěje a bude ráda, že o něm ví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
1.5.18 14:51

@kaja00 To nebyl výrypek od mne. :kytka: Jen mě to skutečně zajímá. Aby děvčata ty tampony nemusely ani řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.5.18 16:24

@mgdln jasně no, třeba za pár let. Ony to kolikrát ani nevědí, že vůbec existuje, protože všude tampony :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
2.5.18 17:34

Pouzivam celej zivot mini velikost, driv Kotex, ted Ria. A vyhovujou mi. To si musis sama vyzkouset, velikost zvetsuj, pokud ti treba tampon protece po ctyrech hodinach. Jinak bych se taky poohlidla po tom kalisku, me z tamponu boli hodne bricho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí