Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,prosím někoho,kdo má tento kočárek o informace.
1.jde boudička překlopit hodně přes dítě?
2.jak se nastavuje sklon opěrky?prý polohování není na pásky,ale nějak jinak
3.opěrka prý nejde do úplného lehu,jak moc jde teda skopit?
4.jak snadno se otáčí sedačka?
5.jak jste s ním celkově spokojené popř. kde jsou jeho slabiny?
chystám se Jané koupit a některé věci nejsou na obrázcích vidět a nikde v okolí jsem ho v obchodě neviděla tak díky za odpovědi
Máte zkušenost s Jané Slalom Reverse?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Reverse1. ano, téměř úplně k pupku ![]()
2. vzadu je taková páčka, rozhodně lepší než pásky!!! ![]()
3. téměř úplný leh to je, podle mě naprostá rovina jako v korbě u sporťáků není nikdy, takže ano, tohle se myslím považuje za úplný leh ![]()
4. zmáčknou se dva čudlíky a pak se to přehodí, udělám to sama, ale nevím, jestli je něco snadnějšího. Malou musím vyndat, ale 12kg dítě a sedačku by asi přehodil naráz málokdo ![]()
5.jj, jde to. Spokojená celkem jsem. Ale stál ranec. Má super kola, projedu všude, chvíli jsem si zvykala na madlo, není kruhový, ale oválný, kočár má trochu malej košík, což není moc praktický na nákupy. Jinak i nabalený dvouletý dítě tam má dost místa ![]()
fifinka609 píše:
Díky moc,už jsem myslela že nikdo nenapíše
No, holt se ptáš v nepraktickou dobu, všichni se cpou cukrovím
![]()
Ahoj fifi, Reverse je můj pátý kočárek a mám srovnání i s klasickým Slalomem, který jsem po měsíci prodala a pořádila právě Reverse. Takže odpovědi:
1. jde (jak moc viz foto), bouda nepromokne a když máš dítě otočené k sobě, nepotřebuješ pláštěnku, protože do kočáru nezafoukává, nesněží, neprší
2. jednou rukou lehkým zmáčknutím kovové páčky (měla jsem i klasický Slalom a Reverse to má jednodušší) navíc se dá za tuhle páčku zaháknout třmen ramenních popruhů, tak může být dítě těsněji připoutané, nebo je nezahákneš a má volnější posez a může se vyklánět z kočárku (ano, popruhy jde samozřejmě utáhnout i sponou, ale to zaháknutí je hned, než popotahovat popruhy sponou, kdykoli si dítě vzpomene)
3. jde téměř do lehu, stejně jako klasický Slalom
4. jednou rukou (super třeba při otáčení sedáku během procházky, v jedné ruce jsem měla dítě a druhou jsem sedačku právě za tu zádovou polohovací páčku sedák otočila a nacvakla)
5. slabiny jsem nenašla, snad jen dávat pozor na nakládání kočárku do auta vždy s odjištěnou brzdou. Spokojená jsem moc, je to můj pátý kočárek. Má i lepší stabilitu, když si malá stoupla v klasickém a opřela se o opěrku zad, kočár se měl tendenci převrátit, v Reversu ne (ať byl sedák tak či onak). Taky jsem se nemusela rozčilovat s drnčící brzdou, což je slabost klasických Slalomů, Revers má tu lankovou na kolečku, takže jsem se ani o nic nekopala při rychlejší chůzi.
PS: v reálu jsou kamarádky překvapené, že není malý, jak si myslely (a jak v obchodech bez praktických zkušeností rádi tvrdí) a jak na první pohled vypadá, vešly se do něj všechny děti, i cvalíci. Má delší záda, než klasický Slalom, kolmější sed a super boční vedení, takže se mi v něm dítko nebortilo, jako v klasickém. A ten kšilt na boudě je super, žádná stínítka, slunečníky + má bouda vzadu malé okénko, tak je na dítě vidět, když je otočené zády k člověku. Taky se mi šikovalo to vykloubitelné madlo přes bříško, u klasického jsem ho musela sundat celé (a na procházce kam s ním), u Reverse se dá odepnout jen na jedné straně.
A teď v druhém těhu jsem nadšená z další možnosti Reversu: naložit do auta samostatně lehoučkou konstrukci a samostatně lehoučký sedák (u klasického se musí složit celý kočár a nandavat celý, je o 1,5kg lehčí, což není v praxi poznat při procházkách, ale v celku je těžší pro nakládání, než rozložený Reverse).
Kdybych si ho kupovala znova, řekla bych si v Handy o kombinaci Reverse a hluboké korby Capazo (neměnit s Capazo Transporter, jak někteří označují Transporter), protože je největší od Jané (nebo bych si koupila na inzerát korbu Proton od Concordu, je to jeden výrobce, takže jeden systém nacvakávání + sedačku Strata. Teď jsem to řešila a v Handy mi řekli, že k Reversu by mi tuhle korbu se sedačkou samostatně prodali.
Cokoli tě zajímá, pokusím se odpovědět. I fotky nějaké mám, kdybys chtěla.
Emocuc, souhlas, malá má skoro dva roky a i v kombinéze má místa habaděj, do šířky, před bříškem i na výšku zádové opěrky (je hodně dlouhá)
Jezdíme teď už sporadicky, slečna chce chodit „sama sama“ ![]()
Jé děkuji moc,jestli budeš mít čas,hoď ještě nějaké foto.Díky moc holky za odpovědi-už se těšim až ho na jaře koupím ![]()
Nevím, co přesně bys chtěla na fotce vidět..
Třeba tady je vidět to vykloubitelné madlo + při otočeném sedáku je super přístup do košíku a na tu podnožku se dá postavit velká cestovní taška nebo krabice s nákupem
takže uvezeš větší nákup.
A další výhoda Reversu - když malá začala chodit, sklopila jsem podnožku dolu, položila záda, aby malá viděla, ona čapla to madlo přes bříško a tlačila ho, milovala to a já mohla jít za ní a kočár normálně kormidlovat. U klasického Slaloma to nejde.
Přikládám i fotku té korby Capazo.
fifinka609 píše:
Jé děkuji moc,jestli budeš mít čas,hoď ještě nějaké foto.Díky moc holky za odpovědi-už se těšim až ho na jaře koupím
To je super nápad jak jsi říkala,že malá když chodila se přidržovala-super tip.Tady z těch dvou fotek jsem viděla víc než na fotkách obchodů,tam třeba vůbec nemaj vidět že se to madlo dá sklopit na stranu a ani jsem tam neviděla to okénko na boudě
Jojo, taky jsem pátrala, než jsem ho koupila a nikde nic moc nebylo, tak tě chápu.
Tady máš třeba průhled do kočárku, když mrně chrní otočené od tebe (je vidět, že to okýnko je malé, takže slunce z boku na mrně nesvítí a slunce ze zadu stíní ten, kdo kočár tlačí). S boudou se dá manipulovat po minikouskách, takže není problém ji o pár cm nastavit, jak je potřeba. Nemá ty klasické klouby se 3 polohami, je fakt super.
A foto, jak si to malá štráduje s kočárkem ![]()
Jestli tě něco konkrétního zajímá, není problém to vyfotit, mám ho v bytě.
Tak jsem koukala,že ho máš ve stejné barvě,jako jsem chtěla já,ale teď mi došlo,že se mi k tomu barevně moc nehodí fusak,co máme
.A jestli se můžu zeptat,kupovali jste ho přes internet nebo v nějakém kameném obchodě?
My ho kupovali na Malvíku, máme tuhle barvu:
Mám ho z Handy Praha, kvůli záručnímu servisu. Je to jediný oficiální dovozce. Taky jde koupit kočárek Jané tam, kde bydlíš, ale musí brát Jané pouze z Handy. Což je většina kamenných obchodů. Z e-shopu bych ho nechtěla, přece jen, když by se náhodou něco stalo, musíš platit poštovné, kočárek balit, odvézt na poštu… Do kamenného obchodu ho dáš a hned ti běží reklamační lhůta. Neříkám, že reklamací je hodně, vlastně neznam asi žádnou. Jen pro jistotu jsem volila tenhle způsob.
fifinka609 píše:
Tak jsem koukala,že ho máš ve stejné barvě,jako jsem chtěla já,ale teď mi došlo,že se mi k tomu barevně moc nehodí fusak,co máme.A jestli se můžu zeptat,kupovali jste ho přes internet nebo v nějakém kameném obchodě?