Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@aiera co nejvíce teplých věcí do sebe a horkou vodu. Únava je z toho, že si plácáš životní energii. No a je období jara/dřeva a k tomu patří orgány játra a žlučník. Všechno zelené a nahořklé je pomáhá čistit. Kopřivy, špenát, ostropestřec, rukola, zelené saláty, pampeliška,…
Hele, co tak třeba snídáš?
@omites Moc děkuji za radu…Většinou snídám tak tmavý chleba s lučinou a šunkou nebo sýrem nebo vařeným vejcem…
@aiera píše:
@omites Moc děkuji za radu…Většinou snídám tak tmavý chleba s lučinou a šunkou nebo sýrem nebo vařeným vejcem…
až na to vajíčko je to všechno studené. Když jsi unavená, potřebuješ teplo do těla. Takže teplý čaj (ne zelený) a k tomu snídaňové kaše nebo teplou zeleninovou polévku. Zkus 14 dní a uvidíš ![]()
@aiera ok beru jen jsem to zminila jako moznost ![]()
@omites a co misto kase nebo polivka kdyz to rano proste nepozru? Vejce kazdy den taky ne? Nestacilo by si ohrat mliko do cerealii??
@ omites Znovu se opakuju, děkuji. Není mi to příjemné ploužit se prací jako spící mátoha, takže to vyzkouším a zařadím do jídelníčku ![]()
@quinny píše:
@aiera ok beru jen jsem to zminila jako moznost@omites a co misto kase nebo polivka kdyz to rano proste nepozru? Vejce kazdy den taky ne? Nestacilo by si ohrat mliko do cerealii??
mléko ochlazuje, tím si moc nepomůžeš ![]()
Tohle by jsi fakt nesnědla? Uvaříš večer a ráno jen přihřeješ na plotně (ne v mikrošce). Ještě jsem teď pekla na snídani špaldovou bábovku . Ale upečení nemá tolik teplé energie jako uvařené a ještě teplé.
@aiera píše: @ omites Znovu se opakuju, děkuji. Není mi to příjemné ploužit se prací jako spící mátoha, takže to vyzkouším a zařadím do jídelníčku
a tlač si body na noze - v 1/3 nohy na délku a v 1/2 na sířku - než začne takový ten val před prstama. Začíná tam dráha ledvin. Musíš najít přesně bod, který tě tam bolí a silou do něj jít, klidně i nehtama. Dodává energii. Mám to z akupresury nohy.
http://www.diochi.cz/…na_nohou.JPG
@omites mozna jo to by se muselo vyzkouset. Ale idealne z mlika opet. Mmch muze mi mliko skodit kdyz ho tolik miluju ![]()
A jak dlouho jsi to varila? A to prihrati na plotne, nepripali se to? Mmch z mikrovlnky teda nemam vubec dobry pocit uz delsi dobu to je pravda ![]()
@ivana-domca píše:
@omites proč ne zelený čaj?
zelený ochlazuje. Když jsi zmrzlík a nebo unavená, nemělo by to být první pití dne. Druhé klidně
Jelikož má zas jiné, potřebné účinky. Podobně je to s kávou.
Vycházím z T
@ivana-domca píše:
@omites proč ne zelený čaj?
zelený ochlazuje. Když jsi zmrzlík a nebo unavená, nemělo by to být první pití dne. Druhé klidně
Jelikož má zas jiné, potřebné účinky. Podobně je to s kávou.
Vycházím z tradiční čínské medicíny. A neřikejte mi, že nejsme Číněné, nejdřív vyzkoušejte. Používejte místní zdroje a více věcí z přírody. ![]()
@omites aha, no to je jedna obrovská chyba kterou dělám po ránu, ale bez kafe se neprobudim a musím si zvednout tlak ![]()
@ivana-domca píše:
@omites aha, no to je jedna obrovská chyba kterou dělám po ránu, ale bez kafe se neprobudim a musím si zvednout tlak
hned ráno vlažnou vodu jako první pití, nějakou tu snídu a potom klidně kafe než vyrazíš z domu. Jestli nestíháš, o 10 minut si přivstaň. Ale první kafe do žaludku opravdu ne, kor s bílým cukrem a mlékem. Prosim, prosim ![]()
@omites no zkusím to, ráno nikam nepospicham, jsem doma s malymi dětmi, ale moje trávení dostao dost na frak co jsem doma
A ten zelený čaj má jaké účinky, když je podobný kafi? Já jen že bojuju se začátkem infekci močových cest, tak si nejsem jistá, zda je vhodný ![]()
Já jsem posledních cca 10.dnů totálně KO, nevím jestli to ranní vstávání (vstávám do práce ve 3.15 nebo změna času.