Jarní únava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4462
9.4.14 13:51

@aiera jak ty mi ted mluvíš z duše… Mě teda ještě zlobí žaludek. Už nevím co do sebe rvát, abych se najedla aniž by mi bylo zle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.4.14 13:53
@ivana-domca píše:
@omites no zkusím to, ráno nikam nepospicham, jsem doma s malymi dětmi, ale moje trávení dostao dost na frak co jsem doma :zed: A ten zelený čaj má jaké účinky, když je podobný kafi? Já jen že bojuju se začátkem infekci močových cest, tak si nejsem jistá, zda je vhodný :nevim:

tak oslabená energie ledvin dělá tu únavu a snižuje imunitu. Proto se těm infekcím ani moc nedivím. Co se týká infekcí, zrovna jsem vyčetla, že je na to dobrý obilný čaj - čistí játra, posiluje srdce. Hrst pšenice (jednozrnka - to je ta dobrá, ne ta škaredá kulturní) povařit 45min v 0,5l vody. Nevařit v kovovém hrnci.
Přímo na ten zánět močáku něco z brusinek.
Prokládala bych čajem z čerstvých kopřiv - opět čistí játra.

Taky ta únava může začíná u sleziny a jejího kamaráda žaludka. Slezina je hodně ovlivnitelná stravou. Nedělá ji dobře česká kuchyně - smažené, bílý cukr, bílá mouka. Oslabená slezina tahá energii z ledvin. A jsme u té únavy, snížené imunuty zas.

Zkus změnit pro začátek to ráno. Celé to měnit najednou stejně nejde. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.4.14 13:54

@omites Mohu se zeptat co z té pamleišky? Četla jsem že se dělá na čaj a podporuje i hubnutí svou hořkostí… Já právě že hořké pomáhá i na žaludek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.4.14 13:55
@DeTer píše:
@omites Mohu se zeptat co z té pamleišky? Četla jsem že se dělá na čaj a podporuje i hubnutí svou hořkostí… Já právě že hořké pomáhá i na žaludek :lol:

hořká chuť patří těm játrům a žlučníku. Na žaludek bych spíš dala mátu.
Ta pampelička - nakrájené mladé lístky přidat do restované zeleniny, do salátu. Čaj mě zatím dělat nenapadlo, já to jím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.4.14 13:56

@ivana-domca jak tě to bolí - řeže a pálí nebo tupě bodá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.4.14 14:02

@omites Máta už roste. Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.4.14 14:03

@omites uf koukám že budu muset postupně změnit své návyky. Co se týká cukru, tak čaje sladim minimum a kafe vůbec. Sladka jídla skoro nejim, občas nějakou tu cokoladu, ale jídla vařím česká tradiční :roll: Trošku mě postavil na nohy i salát s tunakem, ale vůbec mě to nezasyti, je to jen taková chutovka i když ho sním třeba půl kila :roll: A někde jsem četla, že se zabyvas celkově stravou a výživou, nemáš nějaké stránky, z kterých se dá čerpat a třeba i stránky s recepty zeleninovych jídel, protože na to jsem dost levá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.4.14 14:06

@omites lehká tupá bolest, stačí jen zvýšit tekutiny, znám to dobře a v téhle fázi se mi to vždycky podaří vyplavit z těla ven ;-) Ale nevim jak s tím zeleným čajem, protože kafe kde je kofein je mocopudne a dehydratujici, tak aby neměl zelený čaj stejné účinky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.4.14 14:08
@ivana-domca píše:
@omites lehká tupá bolest, stačí jen zvýšit tekutiny, znám to dobře a v téhle fázi se mi to vždycky podaří vyplavit z těla ven ;-) Ale nevim jak s tím zeleným čajem, protože kafe kde je kofein je mocopudne a dehydratujici, tak aby neměl zelený čaj stejné účinky :nevim:

to víš že máš, je tam taky kofein (někdy je psané, že tein, ale naposledy jsem četla, že je to taky kofein). To stejné černý čaj.
Tupá bolest je z chladu - takže zahřívat. Klidně si prohřívej ledviny a močák suchým teplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.4.14 14:09
@omites píše:
to víš že máš, je tam taky kofein (někdy je psané, že tein, ale naposledy jsem četla, že je to taky kofein). To stejné černý čaj.
Tupá bolest je z chladu - takže zahřívat. Klidně si prohřívej ledviny a močák suchým teplem.

dobře, děkuju za radu :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.4.14 14:10

A ty sránky, nebo blog? :lol: @omites

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
9.4.14 14:12

@DeTer Mě žaludek ne, spíše občas ta hlava. Ale vyzkouším rady od omites, už si kolikrát připadám jak ta troska, co se líně ploží životem a nemá chuť nic dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
9.4.14 14:12
@DeTer píše:
A ty sránky, nebo blog? :lol: @omites

myslíš to vaření nebo masírování ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
9.4.14 14:14

@omites Je možné tu pampelišku či kopřivy koupit v nějaké čisté formě (nevyznám se v tom) koupit v lekárně? U nás místo, kde rostou, je moc dobře přístupné psům z okolí, takže možnost natrhat si, tímto padá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
9.4.14 14:14

@aiera Víš ale ono je vlastně všechno se vším. Já kolikrát taky sotva lezu a pak když vím co je potřeba všechno udělat tak se nakonec překonám a teda udělám co mám a apk si sednu a jsem mrtvá :roll: :cert: Nehledě na to, že se ani nechci pořádně najíst, prootže se na jídlo podívám aje mi šoufl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí