Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@aiera jak ty mi ted mluvíš z duše… Mě teda ještě zlobí žaludek. Už nevím co do sebe rvát, abych se najedla aniž by mi bylo zle..
@ivana-domca píše:
@omites no zkusím to, ráno nikam nepospicham, jsem doma s malymi dětmi, ale moje trávení dostao dost na frak co jsem domaA ten zelený čaj má jaké účinky, když je podobný kafi? Já jen že bojuju se začátkem infekci močových cest, tak si nejsem jistá, zda je vhodný
tak oslabená energie ledvin dělá tu únavu a snižuje imunitu. Proto se těm infekcím ani moc nedivím. Co se týká infekcí, zrovna jsem vyčetla, že je na to dobrý obilný čaj - čistí játra, posiluje srdce. Hrst pšenice (jednozrnka - to je ta dobrá, ne ta škaredá kulturní) povařit 45min v 0,5l vody. Nevařit v kovovém hrnci.
Přímo na ten zánět močáku něco z brusinek.
Prokládala bych čajem z čerstvých kopřiv - opět čistí játra.
Taky ta únava může začíná u sleziny a jejího kamaráda žaludka. Slezina je hodně ovlivnitelná stravou. Nedělá ji dobře česká kuchyně - smažené, bílý cukr, bílá mouka. Oslabená slezina tahá energii z ledvin. A jsme u té únavy, snížené imunuty zas.
Zkus změnit pro začátek to ráno. Celé to měnit najednou stejně nejde. ![]()
@omites Mohu se zeptat co z té pamleišky? Četla jsem že se dělá na čaj a podporuje i hubnutí svou hořkostí… Já právě že hořké pomáhá i na žaludek ![]()
@DeTer píše:
@omites Mohu se zeptat co z té pamleišky? Četla jsem že se dělá na čaj a podporuje i hubnutí svou hořkostí… Já právě že hořké pomáhá i na žaludek
hořká chuť patří těm játrům a žlučníku. Na žaludek bych spíš dala mátu.
Ta pampelička - nakrájené mladé lístky přidat do restované zeleniny, do salátu. Čaj mě zatím dělat nenapadlo, já to jím ![]()
@omites uf koukám že budu muset postupně změnit své návyky. Co se týká cukru, tak čaje sladim minimum a kafe vůbec. Sladka jídla skoro nejim, občas nějakou tu cokoladu, ale jídla vařím česká tradiční
Trošku mě postavil na nohy i salát s tunakem, ale vůbec mě to nezasyti, je to jen taková chutovka i když ho sním třeba půl kila
A někde jsem četla, že se zabyvas celkově stravou a výživou, nemáš nějaké stránky, z kterých se dá čerpat a třeba i stránky s recepty zeleninovych jídel, protože na to jsem dost levá ![]()
@omites lehká tupá bolest, stačí jen zvýšit tekutiny, znám to dobře a v téhle fázi se mi to vždycky podaří vyplavit z těla ven
Ale nevim jak s tím zeleným čajem, protože kafe kde je kofein je mocopudne a dehydratujici, tak aby neměl zelený čaj stejné účinky ![]()
@ivana-domca píše:
@omites lehká tupá bolest, stačí jen zvýšit tekutiny, znám to dobře a v téhle fázi se mi to vždycky podaří vyplavit z těla venAle nevim jak s tím zeleným čajem, protože kafe kde je kofein je mocopudne a dehydratujici, tak aby neměl zelený čaj stejné účinky
to víš že máš, je tam taky kofein (někdy je psané, že tein, ale naposledy jsem četla, že je to taky kofein). To stejné černý čaj.
Tupá bolest je z chladu - takže zahřívat. Klidně si prohřívej ledviny a močák suchým teplem.
@omites píše:
to víš že máš, je tam taky kofein (někdy je psané, že tein, ale naposledy jsem četla, že je to taky kofein). To stejné černý čaj.
Tupá bolest je z chladu - takže zahřívat. Klidně si prohřívej ledviny a močák suchým teplem.
dobře, děkuju za radu
![]()
@DeTer Mě žaludek ne, spíše občas ta hlava. Ale vyzkouším rady od omites, už si kolikrát připadám jak ta troska, co se líně ploží životem a nemá chuť nic dělat..
@DeTer píše:
A ty sránky, nebo blog?@omites
myslíš to vaření nebo masírování ?
@omites Je možné tu pampelišku či kopřivy koupit v nějaké čisté formě (nevyznám se v tom) koupit v lekárně? U nás místo, kde rostou, je moc dobře přístupné psům z okolí, takže možnost natrhat si, tímto padá…
@aiera Víš ale ono je vlastně všechno se vším. Já kolikrát taky sotva lezu a pak když vím co je potřeba všechno udělat tak se nakonec překonám a teda udělám co mám a apk si sednu a jsem mrtvá
Nehledě na to, že se ani nechci pořádně najíst, prootže se na jídlo podívám aje mi šoufl ![]()