Jde ukončit menstruace?

Anonymní
28.6.22 06:59

Jde ukončit menstruace?

Zdravím, měla bych trochu zvláštní dotaz. Již jsem hledala na internetu, chci se zeptat i svého lékaře, ale než tam půjdu, tak by mě zajímalo, jestli třeba někdo něco o tom neví, nečetl nebo tak. Po zamlklem těhotenství a biochemických potratech jsem se rozhodla, že nechci mít děti. A proto mi přijde zbytečné se otravovat s menstruací. Prostě mi překáží. Není mi u toho dobře, bolí břicho, však to znáte. Dá se nějak úplně ukončit menstruace? Nějaký zákrok nebo něco? Jestli je to třeba omezené věkem. Je mi 26. Moc děkuji za vaše postřehy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
28.6.22 07:08

Buď by ti museli odebrat dělohu a to ti nikdo bez závažnýho zdravotního důvodu neudělá nebo budeš brát antikoncepci kontinuálně a pak menstruovat nebudeš.

• Citovat
  • Upravit
53518
28.6.22 07:23

Případně hormonální tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
28.6.22 07:39

Leda odebrat dělohu (což ve vašem věku bez závažných důvodů nikdo neudělá), nebo se cpát hormony. Někdo nemenstruuje při Mireně. Mně je 45 a taky bych už chtěla mít pokoj, MS mám zvlášť výživnou - dlouhou, bolestivou - klasickou antikoncepci brát nemůžu kvůli křečovým žílám, tak právě zvažuju to tělísko. O hysterektomii nechce gyndař slyšet, prý není důvod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
28.6.22 07:53

Hlavně ne nic trvalého. Je ti 26, tohle se ti ještě může rozležet a budeš litovat. Navíc ti takový zákrok asi nikdo neudělá z rozmaru.
Asi leda brát HA plato za platem. Poraď se každopádně s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
28.6.22 08:11

Doporučím ti Bagniari Katarínu, na instagramu nebo na Spotify. Vysvětlí to proč žena menstruaci má, není to jen o tom mít děti, a proč je dobré jí mít stále, bolesti s bolesti se dá taky pracovat

• Citovat
  • Upravit
53190
28.6.22 08:22

Ve tvem veku k takhle radikalnimu zpusobu nikdo soudny nepristoupi a ani ty bys nemela. Nech si napsat HA, ktera se bere kontinualne (jednofazove pilulky, hormonalni telisko, injekce atd) a MS mit nebudes. Kdyby ses nahodou za 10 let rozhodla, ze deti chces, budes mit moznost. Navic privest se dobrovolne ve 26 do menopauzy, to fakt nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
28.6.22 10:40
@Anonymní píše:
Zdravím, měla bych trochu zvláštní dotaz. Již jsem hledala na internetu, chci se zeptat i svého lékaře, ale než tam půjdu, tak by mě zajímalo, jestli třeba někdo něco o tom neví, nečetl nebo tak. Po zamlklem těhotenství a biochemických potratech jsem se rozhodla, že nechci mít děti. A proto mi přijde zbytečné se otravovat s menstruací. Prostě mi překáží. Není mi u toho dobře, bolí břicho, však to znáte. Dá se nějak úplně ukončit menstruace? Nějaký zákrok nebo něco? Jestli je to třeba omezené věkem. Je mi 26. Moc děkuji za vaše postřehy.

Napada me hysterektomie, odejmuti delohy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
28.6.22 13:52

Hysterektomie, tedy odebrání dělohy se nedělá jen tak z rozmaru. Pro tebe by asi nejlepěí cestou bylo hormonální tělísko. Velké procento žen s tímto tělískem menstruaci nemá, nebo jen velice slabou, plus nebudeš muset každý den myslet na prášky. Navíc pokud by jsi změnila nároz ohledně mateřství, tak tělísko se dá vyndat a cyklus hned naskočí.
Zkus se zeptat svého gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria