Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bydlíte spolu? CHápu, že ano. V tom případě nechápu, na co se ptáš? Jak by bylo tobě, kdybys byla v jeho situaci a on si koupil drahé boty a tys neměla na jídlo? Poplatky snad platíte dohromady, jídlo taky - nebo žijete spolu ale jedete každý za své peníze? Jídlo, praní… Pokud s někým žiju, tak máme vše dohromady - i peníze. Takže pokud nemá jeden, dá mu peníze druhý.....
Nabídla bych mu, že mu půjčím. Přeci jen to kapesné by se mi zdálo trapné, nejsem jeho matka.
chapu te…s pritelem spolu bydlime, ja studentka s alimentama
on vydelava…jenze asi po 5ti letech prisel o praci a dostal na podpore 6700…najem ktery platil byl 8000…denne poslal snad 10 zivotopisu, kazdy mesic byl tak na 12ti pohovorech…byl z toho uplne na dne,pripadal si jako socka…ja to neresila,muze se to stat kazdemu…tak nejak jsme existovali z mych penez,bylo to sado…kupovala jsem jidlo a kdyz potreboval jet na pohovor,tak jsem mu penize davala dopredu,aby mu nebylo trapne si o ne rikat…ale prezili jsme to, uz ma praci a je fajn…u vas to taky brzy prejde
Jestliže spolu bydlíte, tak mi příjde samozřejmé, že peníze nejsou moje a tvoje, ale naše.
Byla jsem v poodobné situaci, přítel čekal na peníze ze zakázky a úspory už neměl, půjčila jsem mu v postatě tolik, aby mohl poplatit složenky a měl i něco pro sebe. Ale hned jak peníze dostal, mi to vrátil.
Beru, že ve společné domácnosti by se mělo jet napůl, samozřejmě nekoukáme na korunu, ale pokud už slo o víc tisíc naráz, bereme to jinak.
Pokud spolu nebydlíte i tak bych mu něco prostě přispěla…
Přišlo by mi divné, kdyby si partner kupoval věci a já sušila hubu, jak se lidově říká..
Bylo období, kdy jsem měla na měsíc 1000 kč na sociálce, než jsem si našla práci a přítel mi taky nabídl, že nakoupí, a enbo jsme někde jeli a řekl vyber s koupím ti.. Nikdy jsem si o nc neřekla, ale zase jsem viděla, že mě nenechá tam bez peněz..
U chlapa je to možná jiné, pořád se bere, že by měl mít víc peněz jak žena, jakoby zabezpečit rodinu, ale zase ber to tak, ž teď nemá, pak mít bude, nebude nějaký sociál a třeba za rok budeš na tom stejně ty.. Přijdeš o práci , mateřská atd.. a bude ti chybět..
As bych mu řekla, pokud bude potřebovat ,že mu pujčíš, dáš, záleží na to bě.Můj pítel to pak samozřejmě nesčítal někde do notýsku a nic nechtěl
No, já nevím, ale podle mě je samozřejmost, že když je spolu pár, tak si jsou oporou a pomáhají si ne? Většinou je to tak, že chlap podporuje finančně ženskou, ale může to být i obráceně.
Já, kdybych byla v tvé situaci, tak mu určitě dám peníze, ne půjčím, ale dám. Je to člověk kterýho miluju, tak proč bych mu půjčovala? To mi příjde trapný.
Kamarádka mi jednou řekla její „pořekadlo“ …peníze, co vydělá chlap jsou obou, a peníze, co vydělá ženská jsou jen její. Tohle nikdy nepochopím, jak na to přišla. Je fakt, že žije na vysoké noze, ale tohle mi příjde sobecký. ![]()
No já mu taky „dám“ třeba litr, dva, ale pokud jde o desetitisíce, tak v tom jsem opatrná, nejednou se mi to vymstilo a v součtu to byl dost balík.
tak tak neresime to…ocitli jsme se v podobne situaci…jsme par,bydlime spolu a tim padem mame spolecne penize…kvuli tomu jsme prece par…kdyz prijde problem,tak jsme na to dva a nejak se to vyresi…
Bydlíme spolu skoro 3 roky.A máme to udělaný tak,že přítel platí nájem a energie a já jídlo a drogerii,pak si každý za své peníze platíme zdr.a soc.poj.,mobil apod.prostě nutný výdaje.Nemáme to tak,že obě výplaty posíláme na jeden účet a z toho pak platíme domácnost
Každý máme svůj účet,ten přítelův ted bohužel zeje prázdnotou ![]()
Mám mu teda půjčit určitý finanční obnos s tím,že mi to vrátí až bude mít? ![]()
Asi ano.. Většna by dala, ale každý to nemá zajeté ve financích stejně a nikdo nežije u vás, jak to berete, tak bych řekla pujčila..
Ale rozhodně bych nedělala takové, že si to budu do koruny sčítat ![]()
Přítel od mé sestřeice si tak zapisuje kolik kdo dá do domácnostia na konci roku ji dá vyučtování, aby to doplatila, chudera si mi pak stěžovala ![]()
Já bych to udělala tak, že na pokrytí výdajů co platí nutných plus 1000 na útratu na měsíc
To by mu mělo stačit, mobil, a věci okolo.. tak zase nemůže chtítí po tobě majland, že ![]()
Pokud spolu žijete, tak bych mu peníze dala.
U nás se to nedělalo moje, tvoje.
Prostě bylo naše.
Zakladatelko, já tedy nechápu ten přístup - „půjčím, dám mu kapesný“…
Pochopila jsem, že spolu žijete. On se neválí doma, shání práci, chodí na melouchy… Probůh, tak proč prostě těch pár měsíců neplatíš nájem ty? Nebo alespoň ten benzín, telefon,…
Máte společnou domácnost, tak nechápu, proč má mít všechno na bedrech on, když je bez práce, zatím co ty si žiješ svým stylem.
Já osobně bych se hanbou propadla, kdybych si kupovala boty a věděla, že partner nemá ani na rohlík ![]()
Buď jste milující partneři a jedete spolu na půl, nebo máte fakt hodně divný vztah ![]()
Radši anonymně,aby na to nepřišel přítel a necítil se ještě víc trapně.
Pro mě samotnou je to hrozná představa.Sama vydělávám docela slušně,ale nevím jestli mám přítelovi nabídnout nějaké peníze půjčit,nebo mu prostě dát něco jako kapesný pro osobní potřebu?Nechci aby se cítil trapně,ale zároven mi ho je neskutečně líto,že si nemůže koupit ani rohlík.Když neni na melouchu,stará se doma o mýho psa - venčí ho a krmí.
Jde o to,že přítel se ocitl v situaci,kdy je doslova bez koruny.Opravdu nemá ani na to,aby si koupil třeba noviny.Práci má až od listopadu a 3 měs.jezdí aspon po melouchách,ale zaplatí nájem,benzin a telefon a nezbyde mu vůbec nic
Dnes jsem si koupila zimní boty za skoro 1 000 kč a úplně se je bojím přinést domu,ne bojim,ale mám takovej divnej pocit,že je mi líto partnera,že si sám nemůže koupit ani noviny a já takhle utrácím.
Holky,jak by jste to řešili Vy?Co mi radíte,jak se zachovat?