Je bezpečné usnutí v sedě?

Kettlery
28.10.11 21:40

Je bezpečné usnutí v sedě?

Ahoj, můj dotaz je trochu hloupý, ale stejně mi to nedá a zeptám se.

Stává se vám, že dítě usne jakoby v sedě, položí si hlavičku na kolínka a spí? Jiříkovi je 8 měsíců, usíná sám a přes den, pokud ho nedám do postýlky opravdu unaveného, občas chvilku sedí v postýlce a ňufá, popř pláče. Pak ho přemůže únava, on si poží hlavičku na nohy a spí. Dělá vám to někomu mimčo taky? Mně ta poloha přijde taková nepřirozená a říkám si, aby si něco nepřeležel nebo nenatáhl. Když vytuhne, tak si sám polohu nezmění. Pokud ho pak jdu přeprátit, mám vždycky strach, že se vzbudí.

Ješte jsem se chtěla zeptat, jestli může mít v 8 měsících deku, aby se neudusil nebo tak. Už nemůžeme mít nanynku, dost v postýlce cestuje. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
28.10.11 21:47

Pokud usnul takto,tak jsem ho položila,přišlo mi to pro něho opravdu nepohodlné.
To se stávalo hlavně v případech-já přece ležet nebudu,mě se spát nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.10.11 21:48

Pokud usnul takto,tak jsem ho nechala,to je oblíbená poloha dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.10.11 21:53

to je krásné :lol: :lol: :lol: v kolika ti takhle usínal? náš takhle neusne ani náhodou, musí být v postýlce, na zádech, dudlík v puse a medvídka v ručičkách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
28.10.11 21:55

Ha, ha. Tak tyhle 2 polohy jsou naprosto přesné. U nás doma to samé. jsem ráda, že vím, že to je normální. :lol:

• Citovat
  • Upravit
5429
28.10.11 21:56

Je to tak zhruba 9-10měsíc.
Třeba to ještě přijde :mrgreen: .
V sedě už teda nespí ale způsob s vystrčeným zadečkem používá dodnes(ale to hodně dětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.10.11 22:05

Tak naše pinďa taky usíná jen na zádech, maximálně na boku. Ale když spaní do poslední chvíle bojkotuje, tak si sedne, usne, z toho sedu sebou bouchne o postel a tak pořád dokola :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
28.10.11 22:10

No tak vy jste tady vtipné :srdce: málá spí půl hoďky za den a to jí musim ještě ukecávat(9.m) co jáá bych za to dala, kdyby usnula v sedě. Ale ro se mi nikdy nestane :cry: záááávidim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.10.11 22:15
bessy píše:
No tak vy jste tady vtipné :srdce: málá spí půl hoďky za den a to jí musim ještě ukecávat(9.m) co jáá bych za to dala, kdyby usnula v sedě. Ale ro se mi nikdy nestane :cry: záááávidim :hug:

Tak toho jsme si taky dost užili. Malá jako novorozenec nespala 17 hodin denně a když spala, tak jen v kočárku :zed: . Teď spí 2× denně a já si ty chvilky vysloveně užívám :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
28.10.11 22:20

Jo přesně u nás byli vzdy problémy s usínáním, až do 5 měsíců jsem uspávala houpáním v kočáru, měla jsem jeden speciální s řemínkama na houpání doma :roll: pak mě to přestalo bavit a použila jsem estvillovu metodu, kupodivu to pochopil už napodruhe (poprve řval hodinu a pul, to bylo fakt o nervy). Tak si ted toho jeho spánku taky užívám, spi pul hodiny po první svačině a dvě a půl hodiny po obědě. Ale jedině v postýlce, nikde jinde ani omylem a to jedna moje kamarádka tvrdí, že jim holčička usíná u hraní je jí 10 měsíců. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
28.10.11 22:23

Ta v sedě naštěstí nespí, kdyby spal, tak bych ho pokládala. Mám vyzkoušené, že v prvních cca 10 minutách (spíš míň) spánku s ním můžu manipulovat - tj. třeba vyndat z šátku či kočárku, vysvléknout… a zase hned usne. Jakmile je to později už se probudí a hotovo.

S vystrčeným zadečkem spí taky, ale snažím se ho rovnat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.10.11 22:27
Laskecka píše:
Jo přesně u nás byli vzdy problémy s usínáním, až do 5 měsíců jsem uspávala houpáním v kočáru, měla jsem jeden speciální s řemínkama na houpání doma :roll: pak mě to přestalo bavit a použila jsem estvillovu metodu, kupodivu to pochopil už napodruhe (poprve řval hodinu a pul, to bylo fakt o nervy). Tak si ted toho jeho spánku taky užívám, spi pul hodiny po první svačině a dvě a půl hodiny po obědě. Ale jedině v postýlce, nikde jinde ani omylem a to jedna moje kamarádka tvrdí, že jim holčička usíná u hraní je jí 10 měsíců. :nevim:

Taky měpobaví, když někdo napíše, že mu dítě usne u nějaký činosti. Malá se teď posledních pár dnů naučila spát půl hodiny dopoledne a necelou hodinu odpoledne, ale to musí být unavená, jinak mám smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
28.10.11 22:34

Já jsem z toho docela hotová. Hlavně vůbec nic přes den neudělám. A večer jsem ztahaná, že se mi moc nechce. Zítra se vrací můj chlap, tak teď aspoň vytírám. Ani už nedoufám, že bude kdy spát dýl. Jo a říká se, že holčičky celkově spí míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
28.10.11 23:27
Sunnny píše:
Pokud usnul takto,tak jsem ho nechala,to je oblíbená poloha dodnes.

Tohle byla oblíbená poloha naší Vendy. Jako mimi jinak nespala a doteď spí hodně na břiše. Asi po mamince. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
28.10.11 23:28
bessy píše:
Jo a říká se, že holčičky celkově spí míň.

Tak to u nás neplatí, Vendy je jednoznačně větší spáč než syn. Jako mimi byla zlatá, od 1. měsíce spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí