Měsíční miminko nespí

jana kocmanova
25.10.11 13:02

měsíční miminko nespí

ahoj maminy, poradíte? je mi jasné, že nejsem jediný případ a je možné že i diskuze na toto téma už jsou tu rozběhlé:-), ale přesto zkouším a píši o radu. máme 6.ti týdenní miminko a máme velké problémy se spinkáním. Přes den téměř vůbec nespí, snažíme se uspávat v kolébce - to alespon trošku zaspí, ale třeba jen na 10-15 min. jakmile přestaneme houpat, tak je vzhůru, takže nejsem téměř schopná od kolébky odejít. Natvrdo usne max. venku v kočárku a vyžaduje dlouhé 2-3 hodinové vycházky, což ne vždy je možné… doma je to opravdu tragedie. V noci také nic moc, naší malé dělá problém usnout a trvá to někdy i 2 hodiny, což v noci je na mrtvici :-x . Opravdu nevím jak ni, máte někdo stejný nebo podobný problém, nebo mi můžete poradit? Končím 6. ti nedělí a myslela jsem, že se to ted trošku zpraví ale zatím nic extra. Nejsem schopná u malé stát 24. hodin denně aby se trošku prospala. Děkuji za reakce. Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
25.10.11 13:11

To píšeš omojí dceři? Myla jsem kolečka od kočárku do 4m a vozila jí po bytě. V noci jsme se s mužem střídali on do 24h a já do rána. Jinak jsem chovala a chovala a chovala a nic neudělala. Když jsem malou nechala jen tak v postýlce proplakala třeba hodinu udělala jsem to jednou a víc ne. Takže mi začala vařit máma a uklízela jsem až přišel manžel z práce nebo o víkendu trvalo to 4m upřímně chtěla jsem utéct :zed:. Pak kolem 4- 5m se to vše upravilo a jí začala normálně fungovat. Ted budou malé 3r a moc chovná není takže vzpomínám… Tobě přeju pevné nervy a ať se to brzo upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
25.10.11 13:13

Ahoj Jani, náš malej taky nebyl extra spáč…první 2 měsíce víceméně prořval… :-). Nechtěl spát v košíku, usnul mi jedině v náručí a když jsem si dovolila ho odložit, tak byl za chvilku vzhůru a řval. Já teda strávila první týdny většinou u TV a malý mi spal na hrudi. Třeba 2 hodinky jsem se nehla.. :mrgreen: Je to mazec, když máš nespící mimčo, zelenala jsem závistí když jsem od ostatních maminek slyšela, jak jim to jejich jenom krásně papá a hajá.. :lol: . Co bych ti poradila? Zkus malou svazovat do zavinovačky ala Karp, to hodně pomáhá, jinak jestli ji trápí prdíky, tak mě nejvíc zabral BabyCalm a rektální rourka a jinak malej miloval houpací lehátko, to byla moje spása…dávala jsem ho tam od 2.měsíce…Víc asi neporadím. Vydrž Prťka vydrž..bude líp.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.10.11 13:14

Nenapsala jsi, co už jsi vyzkoušela. Zavinuješ? Nám to hrozně pomáhá. U syna to byla taky tragedie, ten prostě nespal a nespal. Řval i v kočáře, takže tam jsme se prostě úspěšně prořvali a neprospali prvním rokem, než se to trochu zklidnilo. Na malou jsem se připravila o dost líp. Koupila si tuhle zavinovačku, fakt krásně obepne tělíčko, už mi z ní začíná malá vyrůstat, takže budu muset koupit větší. No a taky u nás zabírá šum. Máme staré kapesní rádio „nalazené“ na šum. Pouštím jí to tedy zpravidla jen v noci, abych měla jistotu, že bude dost unavená, aby spala. Mě to šumění vůbec nevadí, někdo by při něm spát asi nemohl, ale mě to fakt za ten spánek stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
25.10.11 13:18

Kdybych mněla druhé stejné dítě určitě bych si pořídila šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana kocmanova
25.10.11 13:38

holky, děkuji za reakce a rady. vím, že nejsem jediný případ, ale někdy je to opravdu na věšák:-). malou zavazuji celou i s ručičkama, ale i tak má polospánek jen když ji houpám v kolébce. nejhorší je to v noci když je člověk unavený a malou nejde uspat. taky závidím maminkám, kterým miminka spí alespon 2 hodinky denně, co bych já za to dala :-) věřím, že čase se to zpraví, jen mě děsí představa toho kdy?? jinak o šátku jsem též uvažovala, jinak už opravdu nevím čím to trošičku zpravit.

• Citovat
  • Upravit
8345
25.10.11 13:51

nasa mala cez den nezamurila oko. nepomahalo nic. teda zmenilo sa to 2 dni po trojmesacnych narodeinach.teraz je to lepsie ;-).

inak ja som skusala zavinovat - nefungovala, mala od mala chce mat ruky vonku a mavat s nimi.
dalej satek, ten pomohol ciastocne - dokazala si zdriemnut aj na 40 minut ;-).
dalej relaxacna hudba - pustam jej vodopad a pri tom mi spinka. teraz da cez den aj 3 hodky, ale len s vodopadom ;-).
kocik fungovala iba prvy mesiac. bolo jedno kde vozie, vonku, doma (pouzivala som navleky na kolecka).
nosenie na rukach - to zabrala vzdy ;-). parkrat som tak aktivne spala ;-). teda pripravila som si postel, ako oblozenie perinami a vankusmi. mala sa napapala a na mne zaspala. ako som mala vsetko podlozene aby nespadla mala, aby ma ruky neboli a tak. dali sme aj hodku a pol ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
25.10.11 13:51

no a este na uspanie pomahala papa ;-). ale to nie vzdy, niekdy len na podriemkanie si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana kocmanova
25.10.11 16:51

ahoj eust, taky děkuji za radu, mám relax. hudbu šumění moře, tak zkusím, třeba zabere, jináč už opravdu nevím:-), už jsem vyzkoušela snad vše, kéž by se to během měsíce zpravilo.

• Citovat
  • Upravit
jana kocmanova
25.10.11 16:52

ahoj eust, taky děkuji za radu, mám relax. hudbu šumění moře, tak zkusím, třeba zabere, jináč už opravdu nevím:-), už jsem vyzkoušela snad vše, kéž by se to během měsíce zpravilo.

• Citovat
  • Upravit
14048
25.10.11 16:55
jana kocmanova píše:

zkousela jsi elek. houpacku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana kocmanova
25.10.11 16:59

ahojky, máme jen klasickou multifunkční kolébku - košík, bohužel ne na elek. taky jsem si říkala, že by to bylo fajn:-) máš vyzkoušenou, nevím kde ji sehnat a taky za kolik?

• Citovat
  • Upravit
bubla24
31.10.11 14:35

Co takhle si od někoho vypůjčit x- let starý houpací kočár(žádná moderna dnešní doby)obléct, uhoupat a šup s ní na balkón?

• Citovat
  • Upravit
559
17.6.14 16:04

Mám doma 5-týdenního chlapečka, posledních 14 dní přes den skoro nespí. Spí pouze v kočáru, když usne doma, je to max. na půl hodiny tak jednou za den. Pevná zavinovačka ani bílý šum na něj nepůsobí. Navíc stále vyžaduje moji pozornost, když ho nechám třeba na hrací dece, něco povídám, dám do houpacího lehátka, všude vydrží max. 15 minut a pak začne řvát jako pavián a uklidní se, až když ho vezmu do náruče a skáču s ním na míči nebo prostě jen chovám. Je to docela na palici, doma vůbec nic neudělám. Nevíte nějaký fígl, co s tím, aby tolik nevyžadoval moji pozornost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.9.14 19:47

Ahojky…myslela jsem, že ten problém máme jen my ale jak tu čtu tak nejsme samy. máme doma měsíc starou holčičku a ted posledních pár dnů bojujeme s usínáním. všude sem chválila jak krásně spinká ale ted se to mnohonásobně zhoršilo. Malá neusne přes den a pak je přetažená a ne a ne večer spát. vždycky usne na ruce a to ještě u toho hopsáme na míči nebo na ni mluvíme monotoním hlasem a když ji dáme do postýlky tak se do 5-10 minut probudí. Už také nevíme jak na ní. Už ji i zavinujeme aby sebou necukala. Je to zoufalé!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí