Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj mamky, jsem zoufalá. můj syn 10 měsíců strašně hystericky řve, dávám ho spát mezi půl sedmou a půl osmou večer, dám kašičku a pak ještě po hodině ani ne nakojím, usne, jedině když ho hladím po zádíčkách, ale to mi tolik nevadí. ale po dvou hodinách začne řvát jak tur a nejde ho utišit, jen když dám nakojit, tak zase usne tak na dvě hodky a pak už nejde ani utišit kojením, tak si ho vemu do postele a tam ho nakojím a spí, a každou chvilku se budí a kroutí a řve a řve. S manželem se kvůli tomu hádáme. poradte přistoupím už na cokoliv. dala jsem ho i do svého pokojíčku a nic.
To budou zoubky, zkus mu dát na noc malinko Nurofenu, u nás to bylo stejné, už jsem nevěděla co, dásně nateklé neměl a když jsem zkusila tohle, tak se probudil až ráno, celá noc bez histeráku.
je pravda, že zoubek ještě nemáme, ale dásně nateklé taky ne, tak nevím :/ nurofen? jako sirup? a mám mu to kápnout do pití před spaním?
Příspěvek upraven 19.10.11 v 11:24
Ahoj. U nás to taky občas bývá. Většinou to trvá pár dní a řekla bych, že to jsou zoubky. Teď je taky vyhlížím, páč hysteráky má Mája každou chvíli. Nerostou mu stoličky?
matyyy píše:
je pravda, že zoubek ještě nemáme, ale dásně nateklé taky ne, tak nevím :/
Zoubky můžou růst i několik měsíců a nateklé bývají až chvíli před vyrašením
.
matyyy píše:
je pravda, že zoubek ještě nemáme, ale dásně nateklé taky ne, tak nevím :/
nejvíc bolí, než se dostane zub do dásně a to ani nemusí být nateklá, vyzkoušej to, doktorka mi říkala, že pokud toho nedáš moc, tak můžeš klidně týden v kuse, pokud to pomáhá a malej se vyspinká a vy taky. nebo homeopatika, ale ty nám nikdy nepomohly ![]()
Já dávala Nurofen i Panadol vždycky rouvnou tou stříkačkou co u nich je. Natáhneš do stříkačky, tu strčíš do pusy a pomalu mačkáš píst. Jak mají něco v puse začnou polykat a navíc je to sladké.
Zdravím
My máme problémy se spaním nonstop a to i když nerostly zuby. Malá (8 měsíců)usne v půl sedmé až sedmé, spí v kuse tak tři,čtyři hodiny a pak se vzbudí a pak se budí co dvě hodiny a nad ránem i co hodinu.Musím kojit, jinak řve jak blázen
Nurofen nezabral nikdy…tak možná někomu ano,ale přišlo mi pak zbytečné do ní ládovat léky
Tak měsíc fungovalo cucnutní z lahve vody, cucla a spala.Ale ted chce zas jen abych ji kojila…takže bájo spaní
Hezký den všem a lepší spaní ![]()
bedrunec píše:
ZdravímMy máme problémy se spaním nonstop a to i když nerostly zuby. Malá (8 měsíců)usne v půl sedmé až sedmé, spí v kuse tak tři,čtyři hodiny a pak se vzbudí a pak se budí co dvě hodiny a nad ránem i co hodinu.Musím kojit, jinak řve jak blázen
Nurofen nezabral nikdy…tak možná někomu ano,ale přišlo mi pak zbytečné do ní ládovat léky
Tak měsíc fungovalo cucnutní z lahve vody, cucla a spala.Ale ted chce zas jen abych ji kojila…takže bájo spaní
Hezký den všem a lepší spaní
A co má k večeři? Má dudlík? Není tedy lepší noční pití odbourat? některé děti to mají jako zlozvyk a budí se jen kvůli tomu.
No taky jsme asi v červenci zkusily kaši,ale nepomáhá, takže bud dám kaši a pak ještě kojím, nebo jenom kojím. Dudlík nechce odmalička.Myslím si, že je to zlozvyk…takže budem muset nechat vyřvat…Jo a jinak nepomáhá ani spaní s námi v posteli,to řve taky, dokud nedám prso ![]()
Tak to je bohužel oparvdu zlozvyk. Nenechávala bych přímo vyřvat, ale pokud znáš metodu kontrlovaného pláče, tak bych to zkusila takhle.
Jo znám, aplikovali jsme na večerní uspávání, trvalo to asi dva týdny, tedka položím a sama usne, někdy trochu broukne, ale žádné řvaní jako kdysi…No tak budem chodit k postýlce i v noci…uvidíme,kdo to dýl vydrží
v noci je to jiné než večer před spaním,tak snad to uhrajem jen třeba na dvě buzení v noci, to bych byla happy
Manžela to řvaní skoro nezvbudí,spí jak dub.
No škoda, že nemá ten dudlík, vlastně se uklidňuje prsem, že?
No asi jo,ale někdy i po nakojení v postýlce brečí,dám si ji k sobě, brečí…takže ted v tomto období si myslím, že asi polezou zuby,když nic moc nezabírá.Jsem si to mateřství představovala jednodušší
Někdy jsem z toho dost naštvaná a nebaví mě ten každodenní kolotoč a večer už mám nervy,že se zas nevyspím…ale když se Baru usměje,tak ji jdu sežrat láskou ![]()